Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Pelegrinazhi më i gjatë në botë!

Rruga e Jeruzalemit është pelegrinazhi më i gjatë në botë dhe rruga paqësore dhe kulturore ndërkombëtare! Itinerari të çon nga fundi i Evropës në Finisterre deri në fillim në Jeruzalem.

 

Rruga e Jeruzalemit bashkon fetë, kombet dhe kulturat e ndryshme në një projekt të jashtëzakonshëm paqeje dhe qëndron për njohjen reciproke, tolerancën dhe vlerësimin e mënyrave të ndryshme të jetës.

 

Jeruzalemi është vendi më i rëndësishëm për të krishterët dhe hebrenjtë, një vend i shenjtë për myslimanët dhe konsiderohet si kryqëzim i feve botërore! Pelegrini i Jeruzalemit arrin shumë vende të rëndësishme historike, disa varre të Apostujve dhe vende të shumta të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në rrugën e gjatë për në Jeruzalem.

 

Melk, Wachau, Vjenë, Budapest, Beograd, Amelfeld / fusha e Kosovës, Shkup, Selanik, Filipi, Dardanelet, Kavala, Troja / Troja, Aleksandria Troas, Assos, Pergamon, Izmir / Smyrna, Ephesus, Pamukkale, Hierapolis, Laodicea, Antioch në Pisidia, Malet Demi, Konia / Ikoni, Gansu Göksu, Tarsus, Adana, Antakya / Antioch, Alepo, Maalula, Damask, Jerash, Amman, Mali Nebo, Deti i Vdekur, Jerikoja, Wadi Qelt, Shkretëtira Judea, Mali i Ullinjve, ... janë vetëm disa shembuj të një larmie emrash tingëlluesë në rrugën e Rrugës së Jeruzalemit.

 

Rrjeti i rrugëve të Rrugës së Jeruzalemit është i ngjashëm me një sistem lumor, ai lidh mënyra dhe rrugë të ndryshme në rrugën drejt lindjes. Rruga e Jeruzalemit është zgjeruar vazhdimisht që nga themelimi i saj (2010) - 18 vende dhe 2 kontinente janë aktualisht të lidhura!

 

Klikoni në vendin e dëshiruar në krye të hartës ose zgjidhni atë në menunë.


Rruga GPS është e disponueshme nga Spanja në Jerusalem
(Distanca rreth 7.500 km)

 

Pas vitesh zhvillimi ka pasur një rrugë të vazhdueshme të Rrugës së Jeruzalemit nga Finisterre në Spanjë në Antakya në Turqi (që nga viti 2020). Dhe gjithashtu në Jordania, Palestina dhe Izraeli (Toka e Shenjtë) rruga është e gatshme dhe e disponueshme në GPS (gjatësia totale e rrugës rreth 250 km).

 

Antakya, Antiokia antike në Orontes, është fundi i RRUGS SER JERUSALEMIT në Turqi dhe qëndron pak para Sirisë. Hyrja në Siri aktualisht nuk është e mundur, kufijtë janë ende të mbyllur. Fatkeqësisht, Siria duhet të lihet jashtë! Prandaj ne rekomandojmë që të fluturoni nga Antakya me aeroplan për në Aman në Jordan dhe më pas të merrni një autobus në veri për në Ar-Ramtha. Ky qytet është pika fillestare e RRUGS SER JERUSALEMIT në Jordan.

 

Kështu e gjithë rruga mund të vazhdojë nga Jordania kjo është provuar dhe provuar dhe tashmë është bërë nga pelegrinë të ndryshëm. Detaje shih Jordan

 

Shënim: Si një alternativë, ju tashmë mund të provoni në Turqinë jugore (zona Silifke / Mersin) të merrni një traget përmes Qipros për në Haifa në Izrael. Sipas mendimit tonë, sidoqoftë, kjo nuk është ideale për disa arsye. Pjesa e rëndësishme e mëtejshme e udhëtimit do të mungonte në Turqi dhe Jordania dhe Palestina do të liheshin anash! Pavarësisht nga kjo, nga Haifa nuk do të mbërrinte historikisht i rëndësishëm përmes Malit të Ullinjve në Jeruzalem, por përkundrazi do të arrinte në Jeruzalem përmes Qytetit të Ri. Si përmbledhje, pelegrini do të kapërcente pjesët elementare të Tokës së Shenjtë!


Hartat / GPS / Shënimi / Rruga


E gjithë rruga nga Finisterre në Budapest (rreth 3.500 km) është në dispozicion në internet dhe mund të merret direkt nga fazën përkatëse mund të shkarkohet.

 

Rruga e plotë e mëtejshme GPS nga Budapesti në Jeruzalem (rreth 4.000 km) mund të gjenden në tonë Webshop mund të porositen për vendet e dëshiruara. Aty do të gjeni gjithashtu detajet në lidhje me GPS dhe aplikacionin, informacionin ligjor dhe mohimin.

 

Itinerari Jordan / Palestinë / Izrael (Toka e Shenjtë): Ar-Ramtha - Jerash - Amman - Madaba - Mali Nebo / Mali Moisi me një pamje dërrmuese të Luginës së Jordanit, meditues dhe piktoresk - deri në pikën më të thellë në tokë - Deti i Vdekur - Vendi i Pagëzimit Betani - Allenby / Ura e Mbretit Husein (kufiri Izrael / Palestinë ) - Jericho - përmes Wadi Qelt, pranë manastirit të Shën Gjergjit, përmes shkretëtirës së Judesë deri në Al-Eizariya / Bethanien (varri i Lazarit) - Betfage - Mali i Ullinjve - Jeruzalem.

 

Itinerari është hartuar historikisht në mënyrën më të mirë të mundshme dhe shtegu është fantastik, shtegu të çon përmes zonës ku Jezusi nga Jericho dikur ecte në Jeruzalem! Si rezultat, pelegrinët arrijnë në Jeruzalem nga ana historike e rëndësishme e shekullit 21 - në këmbë në Malin e Ullinjve! Një ndjenjë e pabesueshme me një pamje unike: Jeruzalemi është në këmbët tuaja!

 

SHENIMI I SHTYPIT T MARKNYS / MAYNYRS: GPS është baza, kështu që ju mund të gjeni rrugën! Shenjat (afishe dhe shenja me pëllumbin e paqes) janë shtesa të rëndësishme në GPS dhe tregojnë se jeni të saktë. Shtegu nuk është shënuar gjatë gjithë rrugës dhe po punohet për ta përfunduar atë. Shumë seksione janë shënuar tashmë në vitet e fundit, tashmë ka shënime në të 15 vendet nga Spanja në Jeruzalem, si dhe në Poloni dhe Sllovaki.

 

NAVIGATION: Një plan i veçantë JERUSALEM WAY është duke u planifikuar. Ne aktualisht rekomandojmë Aplikacioni MAPY. Ky aplikacion është provuar shumë mirë, përmban material të lartë të hartës, hartë hiking është me ngjyra dhe me linja konture, harta satelitore dhe ju mund të ruani vendet dhe më pas të lundroni OFFLINE! Prandaj interneti nuk kërkohet kur jeni jashtë, gjë që është veçanërisht e rëndësishme në vendet "roaming"! Më shumë informacion në lidhje me Përdorimi i aplikacionit shih këtu.

 

Pelegrinazhi në Jeruzalem është sigurisht një aventurë dhe ju duhet të improvizoni! Në frymën e një pelegrinazhi origjinal, kjo është e mirë dhe e rëndësishme dhe i jep haxhiut mundësinë për të forcuar besimin te Zoti dhe besimin në jetë. Kjo është një nga përvojat më të rëndësishme në rrugën e gjatë për në Jerusalem. Pas pelegrinazhit, ne mund ta përdorim këtë përvojë në jetën e përditshme dhe t'ua kalojmë njerëzve të tjerë.


Rishikimi dhe historiku i Rrugës së Jeruzalemit

 

E gjithë rruga nga Spanja në Jerusalem është rreth 7.500 kilometra! Tashmë në vitin 2003 Johannes Aschauer (iniciatori JERUSALEM WAY) bëri një pelegrinazh me një mik përgjatë gjithë Rrugës së Shën Jakobit nga Austria në Finisterre. Shtatë vjet më vonë, në vitin 2010, Gjoni u nis në këmbë drejt Jerusalemit dhe u shoqërua nga dy pelegrinët: Austria, Hungaria, Kroacia, Serbia, Kosova, Maqedonia e Veriut, Greqia, Turqia, Siria, Jordania dhe Izraeli / Palestina ishin vendet në pelegrinazhi.

 

Ky pelegrinazh spektakolar dhe i jashtëzakonshëm i udhëhoqi tre pelegrinët nëpër lugina dhe mbi male, përmes shtrirjeve pjellore të tokës dhe shkretëtirave djerrë, përgjatë vijave bregdetare dhe lumenjve dhe së fundmi përmes Sirisë pak para fillimit të luftës. Ata ndoqën shtigje historike pelegrinazhi dhe shtigje të reja, takuan gjurmët e Kryqëzatave dhe ecën në shtigjet historike të Apostullit Pal. Pas gjysmë viti ata më në fund arritën në Betlehem në këmbë në prag të Krishtlindjes dhe arritën në Jeruzalem më 26 Dhjetor 2010 (rreth 4.500 km).

 

Si rezultat, pelegrinët filluan fillimin e MAYNYRS SER JERUSALEM në 21 dhjetor 2012 në Finisterre me mesazhin "Nga fundi në zemër të Evropës deri në fillim" dhe kështu krijuan pelegrinazhin më të gjatë në botë dhe rrugën ndërkombëtare të paqes dhe kulturës: Rruga e Jeruzalemit


Dy hartat më poshtë tregojnë rrugën e rrugës Jeruzalemit nga Austria, si dhe rrugën e plotë të Jeruzalemit nga Spanja në Jeruzalem.