Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Paul

Nga Filipi ndoqëm shtigjet e apostullit Pavël.

Kush ishte ky person i quajtur Paul, i cili vuri për herë të parë këmbët në tokën evropiane në Napolinë e lashtë, në rrugën për në Filipi? ulur? Ky përndjekës, i cili ndiqte të krishterët, me shpatën në gjuhë, derisa i ndodhi një përvojë kaq tronditëse - jo një vegim, por një shfaqje e Jezusit - që e detyroi atë të ndalet.

Sa e jashtëzakonshme duhet të ketë qenë kjo tronditje që ai, hebreu radikal nga Tarsusi, ndryshoi plotësisht veten e tij, përhumbur si predikues dhe u bë apostull i njerëzve. Me pasion të zjarrtë ai tani ishte një lajmëtar i doktrinës së re, ishte një shkëmb i fortë për pasuesit e tij, i gatshëm të vdiste për bindjet e tij dhe më në fund gjithashtu për t'u ekzekutuar.

Palit iu pre koka nga shpata, koka e tij ra në tokë në Romë, por fjalët, mësimet, mendimet dhe letrat e tij ishin ankoruar tashmë në mendjet e njerëzve dhe filluan të përhapeshin. Ata kontribuan në themelimin e mësimeve të Krishtit në Evropë.

Puna dhe mësimi i tij ndihmuan që mesazhi i Jezusit të përhapet. Sidoqoftë, do të duheshin 300 vjet para se sekti që doli nga Judaizmi të deklarohej zyrtarisht fe e shtetit Romak.