Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

MAYNYRA E JERUSALEMIT: Mesazhet kryesore të këtij projekti ndërkombëtar të paqes!

Gjithçka fillon me hapin e parë ...

 

Rruga e Jerusalemit - Rruga më e gjatë në botë e paqes dhe pelegrinazhit! Kjo rrugë kulturore ndërkombëtare shkon nga Spanja përmes Evropës dhe Azisë deri në Jerusalem.

 

Der Mënyra e Jeruzalemit është një projekt praktik me një shenjë të fortë tolerance dhe pranimi për të ndërtuar ura midis feve, kulturave dhe popujve të ndryshëm. Si një rrugë paqësore dhe kulturore ndërkombëtare, ajo çon nga fundi i Camino de Santiago (Finisterra / Santiago de Compostela, PS) përmes zemrës së Evropës në Jeruzalem. 15 vende dhe kontinentet e Evropës dhe Azisë janë të lidhura me Tokën e Shenjtë në një distancë prej rreth 7500 km. 

 

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe kulturat në një projekt unik të paqes.

 

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

 

Vlerat dhe vizionet e këtij projekti paqeje janë përcjellë përmes librit Në rrugën e Jeruzalemit (e disponueshme në anglisht dhe gjermanisht), leksione dhe ekspozita ndërkombëtare të filmit dhe faqen e internetit www.jerusalemway.org përcjellë.

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin -

besimi themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

KA VETËM NJË FE - FEJA E DASHURISË! ZOTI ESHTE DASHURI

 

"Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton dhe ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!"

 

Dhe le të kujtojmë, një pelegrinazh nuk është vetëm një përvojë shpirtërore por edhe pa dyshim mënyra më ekologjike për të udhëtuar! Mbrojtja e mjedisit dhe turizmi i butë shkojnë krah për krah.


M .NYRA E JERUSALEMIT
Ekipi Ndërkombëtar i Paqes

www.jerusalemway.org / www.jerusalemway.eu
www.jerusalemweg.de / www.jerusalemweg.at


DEKLARATA

7. Nëntor 2023
(Shihni edhe deklaratën në Facebook)


Të dashur miq, të dashur miq të Rrugës së Jerusalemit


Ngjarjet aktuale në Izrael dhe Palestinë na tronditin!! Imazhet e kufomave të fëmijëve dhe prindërve dhe të afërmve të traumatizuar nga të dyja anët lëndojnë. Ndjehemi për të gjithë ata që kanë humbur njerëz, që janë ngrirë nga frika, që ose heshtin ose ngrihen të zemëruar për shkak të padrejtësisë.


Komuniteti global është më shumë se kurrë i detyruar të hedhë një sy dhe të gjejë zgjidhje. Historia na ka mësuar një gjë; Me një armë në dorë, pavarësisht se për cilën anë luftoni, nuk mund të krijoni paqe. Duke pasur parasysh këtë, ne u bëjmë thirrje përgjegjësve që të punojnë për një armëpushim.

 

Ne kemi vendosur të mos bëjmë asnjë deklaratë politike në kanalet tona. Ne nuk do të postojmë pro Palestinës apo pro-Izraelit. Historia është shumë komplekse. Të përkushtuar ndaj kredos së Rrugës së Jeruzalemit për të ecur për paqen, ne nuk qëndrojmë në njërën anë, ne ecim për vizionin e një bashkëjetese paqësore, ndërkulturore, ndërfetare si një familje njerëzore.


Komuniteti JERUSALEM WAY përbëhet nga pothuajse gjashtë mijë njerëz nga më shumë se njëqind kombe dhe të gjitha kontinentet. Ata janë pelegrinët, ofruesit e akomodimit, klientët dhe përfaqësuesit fetarë.


Haxhi është përvojë dhe metaforë. Ti nisesh dhe ke vendosur destinacionin tënd, por mënyra se si merr formë shtegu dhe kur arrin, zhvillohet vetëm ndërsa ecën. Ashtu si pelegrinët që mbajnë bagazhet e tyre, njerëzit mbajnë gjithmonë historinë e tyre me vete. Idealisht, ai gjen pajtimin dhe vlerësimin e së kaluarës së tij brenda vetes ose me ndihmën e dëshmitarëve. Çfarë na thonë pelegrinët e panumërt: “Kur mbërrita në destinacionin tim, isha një person ndryshe, më falës, më i sigurt. Sepse përjetova kaq shumë mrekulli dhe njerëzim gjatë rrugës.”


Ashtu si ecja, ne duam të rritemi nga mosnjohja në përgjigje, në mënyrë që ne dhe brezat e ardhshëm të kemi perspektivë. Ne dëshirojmë të besojmë ende në mrekulli, në mrekullinë e paqes. Dhe ne duam të kultivojmë një kulturë vlerësimi, besimi dhe kontakti në kanalet tona.


Paqe & Ultreia


M .NYRA E JERUSALEMIT
Ekipi Ndërkombëtar i Paqes


Ekipi i komunikimit:
Johannes Aschauer
Rose-Marie Gasser
Orlando Berger
Samuel Hackel
Martin Rexeis


Autori: Rose Marie / E martë, 7 nëntor 2023


Foto: Jerusalem Way Peace Dove në Nadlingerhof në Austri (kliko për detaje)