Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Turqi

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!
Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Rruga nëpër TURQI/AZIA E VOGËL është rreth 2.100 km dhe është shtrirja më e gjatë e çdo vendi në rrugën për në Jerusalem! Në të njëjtën kohë, Turqia është një nga vendet më të bukura dhe mikpritëse në të gjithë Rrugën e JERUSALEMIT!

 

MIRË SE VINI NË TURQI / HOSGELDINIZ

 

Informacioni i kalimit kufitar GREQI/TURQI (kufiri Kipoi / Ipsala): Duhet të kalosh kufirin me një automjet. Mënyra më e lehtë është të porosisni një taksi në kafene. Kafeneja është pak metra para pikës së kontrollit kufitar grek, pastaj vazhdoni me taksinë deri në kontrollin kufitar turk, kaq! ;-) Disa pelegrinë e kanë bërë këtë pa asnjë problem. Shih këtu për shembull

 

Rruga të çon nga vendkalimi kufitar në Kipoi / Ipsala përmes Turqisë në Antakia, Antiokia e lashtë në Orontes! Ky qytet i lashtë dhe shumë i veçantë është pak përpara se Siria të jetë fundi i RRUGËS SË JERUSALEMIT në Turqi.

 

Një udhëtim i mëtejshëm në Siri aktualisht nuk është i mundur, kufijtë janë të mbyllur. Fatkeqësisht, Siria ende duhet të lihet jashtë! Ne ju rekomandojmë të fluturoni nga Antakia për në Amman, Jordani dhe më pas të merrni një autobus në veri për në Ar-Ramtha. Ky qytet është pikënisja e RRUGËS SË JERUSALEMIT në Jordani. Shih Jordani për më shumë informacion.

 

Njerëzit në Turqi janë përgjithësisht ndihmues, mikpritja është shumë e lartë dhe është një vend shumë i larmishëm, i bukur për sa i përket peizazhit dhe kulturës! Një moment kryesor në të gjithë rrugën për në Jerusalem!

 

Akomodimet: Ne kemi një listë me këshilla akomodimi për shumë faza në Turqi. Kjo është një ndihmë e madhe! Për më tepër, përfaqësuesi ynë, Murat Kulansi, ka bërë një përkthim duke detajuar qëllimin paqësor të pelegrinazhit në Jeruzalem. Ky tekst ka ndihmuar tashmë shumë pelegrinë, për shembull kur flasin me njerëz në kafene / çajtore / banorë në fshat, në rast të kontrollit policor, kur kërkojnë strehim etj. Një grua pelegrine nga Zvicra na tha se i kishte hapur dyert.

 

Me kërkesë, ne do t'ua dërgojmë këtë përkthim dhe listën e akomodimit të gjithë atyre që kanë porositur GPS.

 

Dimri në Turqi

Në muajt dhjetor deri në shkurt ndonjëherë bie shumë borë në male! Prandaj seksioni i Aksehir te Karaman Nuk rekomandohet në këta muaj, kalimi më i lartë në itinerar është rreth 2.000 metra (zona e maleve të Demit). Nëse ende dëshironi të bëni një pelegrinazh atje në dimër, duhet t'i shmangeni rrugës kur bie borë. Shikoni detajet në: Cooperation Jerusalem Way & Sufi Trail

 

Kontakt dhe informacion

Keni pyetje specifike në lidhje me itinerarin në Turqi apo keni nevojë për ndihmë? Ju lutemi kontaktoni Murat Kulansi (Përfaqësues JERUSALEM WAY Turqi). Ai flet Turqisht, Anglisht dhe Gjermanisht! Murat ndihmon në mënyrën më të mirë të mundshme dhe ka edhe agjencinë e tij të udhëtimeve. Kompania e tij Turne Aura specializuar në ecje dhe pelegrinazh në të gjithë Turqinë!

 

JERUSALEM WAY Team Turkey

Mail: kulansi@aura-tour.com

Web: www.jerusalemway.org/tr

Telefoni dhe WhatsApp: +90 533 330 77 31

 

Aplikacioni GPS me POI dhe këshilla për akomodimin në Turqi është i disponueshëm në dyqanin në internet, ka më shumë detaje rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit. Më poshtë është një shembull i fazës GPS nga TURQIA.