Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Flüeli-Stans
15,79 km / ↓ 659 m / 403 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Kantonet malore në Zvicrën Qendrore Alpine janë relativisht të vogla, prandaj nuk është për t'u habitur që në skenën e sotme pak para Sankt Jakob të largohemi përsëri nga kantoni i Obwalden dhe të vijmë në kantonin Nidwalden. Këtu në Zvicrën Qendrore Katolike është gjithashtu e dukshme që ne jemi duke ecur në një rrugë historike pelegrinazhi, sepse kalojmë tempuj të panumërt anash rrugës, udhëkryqe, kishëz dhe kisha. Nga ana tjetër, ne i lëmë qytetet më të mëdha të Sarnen, Kerns dhe Alpnach në luginën në të majtë të shtegut të pelegrinit mbi lartësitë premtuese. Kur largohemi nga Flüeli, ne së pari zbresim pjerrtas në Melchaa të prerë thellë, për të cilën ka një rrugë ose shkallë. Ne kemi hartuar rrugën nëpër rrugë në hartë, shkallët fillojnë në daljen jugore të Flüeli. Pasi të kalojmë Melchaa, ne ngjitemi përsëri në anën tjetër të luginës në Sankt Niklausen, nga ku kemi një pamje të bukur të Obwalden. Pas Shën Niklausen kalojmë Bethanienheim (manastiri Dominikan). Një devijim për në kishëz moderne është pothuajse e domosdoshme. Në Egg, pamja hapet drejt Nidwalden dhe Sarnen. Në Sankt Antoni arrijmë për herë të parë në fund të luginës. Ne më pas e lëmë këtë përsëri pas Sankt Jakob dhe pak më vonë shohim Rohrenchappeli goditës poshtë në rrugën kryesore. Në këmbët e Stanserhorn tani fitojmë përsëri lartësi, shijojmë pamjen e Stans, Stanserhorn, Pilatus, Rigi dhe Schwyzerberge dhe më në fund zbresim në kryeqytetin e kantonit Stans, ku memoriali i Winkelried në sheshin e fshatit na kujton betejën e Sempach - një pjesë tjetër e historisë zvicerane.

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ


Bilder

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 15,79 km
Diferenca në lartësi: 345 m
Pika më e lartë: 802 m
Pika më e ulët: 457 m
Ngjitja totale: 403 m
Prejardhja totale: 659 m