Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Romont - Friburg
28,78 km / ↓ 610 m / 458 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Skena e sotme në kantonin e Fribourg na çon nëpër zona kryesisht bujqësore, dhe gjithashtu pak a shumë ndjek rrjedhën e vogël "La Glâne", të cilën do ta hasim disa herë gjatë fazës, së fundmi pak para Fribourg si një lumë disi i rritur pak para gojës Glâne në Saane. Pas zbritjes nga Romont kalojmë Abacinë e «La Fille Dieux», e cila ndodhet drejtpërdrejt në rrugën e pelegrinazhit. Nëse e identifikojmë veten tek motrat si pelegrinë në Rrugën e Jeruzalemit, mund të jemi të ftuar në një kafene, edhe nëse sapo jemi kthyer nga mëngjesi. Menjëherë pas abacisë, ne do të takojmë Glâne për herë të parë, këtu një rrjedhje tjetër. Pas pak, ne kapërcejmë një prerje lugine, tashmë një vepër e Glâne të riut. Dikur ka qenë një manastir në Posat. Sot "Restorant de la Croix-d'Or" qëndron në muret e themelit të manastirit dhe vetëm kisha e afërt kujton parahistorinë. Pasi të kalojmë një pyll, ne po kalojmë në fund të pistës së një fushe të vogël ajrore, ju lutemi ulni kokën kur avionët ngrihen dhe ulen. Vazhdon përmes Ecuvillens dhe Posieux. Më vonë në zonën e Institutit Agricole të Grangeneuve, anashkalimi i shkurtër për në Abacinë Cistercian të Hauterive (varianti A) është i vlefshëm. Tani fillojmë të ecim pak mbi fushat dhe nëpër pyje para se të na presë një delikatesë të fundit në fillim të grumbullimit të Fribourg, domethënë kishës Sainte Apolline, e cila u përmend për herë të parë në 1147. Kjo është gjithashtu një mundësi për t'i thënë lamtumirë Glâne. Përmes disa periferive ne më pas arrijmë në Fribourg me katedralen e saj madhështore.

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ


Bilder

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 28,78 km
Diferenca në lartësi: 213 m
Pika më e lartë: 782 m
Pika më e ulët: 569 m
Ngjitja totale: 458 m
Prejardhja totale: 610 m