Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Brienz - Flüeli
32,61 km / ↓ 978 m / 1.139 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Faza e sotme na çon nga Bernese Oberland mbi Qafën e Brünig në kantonin Obwalden, një kanton në Zvicrën qendrore. Në Brünig ne gjithashtu kalojmë nga zona e pellgut ujëmbledhës Aare në zonën e pellgut ujëmbledhës Reuss, i cili fillon në Gotthard dhe më pas ushqen Liqenin e Lucernit. Nëse kjo fazë duket shumë e kërkuar për ju, mund ta ndërpritni atë, tashmë mund të gjeni strehim brenda natës në Brünig Pass, dhe pastaj përsëri në qytetet më të mëdha përgjatë rrugës së kalimit. Ne largohemi nga Brienz përgjatë shtegut buzë lumit në të cilin kemi ardhur. Kur më pas largohemi nga liqeni dhe vijmë në pjerrësitë e para, ia vlen të ndalemi herë pas here dhe të shikojmë mbrapa, sepse panorama mbi Liqenin Brienz dhe Alpet përreth, kryesisht të mbuluara me dëborë të Bernese Oberland është pa frymë. Ngjitja nga Brienzwiler atëherë është gjithashtu befasuese sepse është e pjerrët dhe nganjëherë e rrëshqitshme, veçanërisht në mot me lagështirë. Kur të mbërrijmë në Brünig, sigurisht që do të bëjmë një pushim, ose ndoshta edhe do ta ndërpresim skenën. Zbritja pastaj zhvillohet në dy faza, së pari në Lungerersee, dhe në një fazë të dytë, deri në luginën për në Sarnersee. Ky seksion ofron një shumëllojshmëri pikëpamjesh nga pista e vjetër e mushkës në të cilën ecim poshtë në luginë, të pasuruar nga dy liqenet. Pasi kemi ndjekur një pjesë të shtegut përgjatë brigjeve të Sarnersee, ne arrijmë në Sachseln. Aty eshtrat e shenjtit kombëtar zviceran Niklaus von Flüe mbahen në altarin e kremtimit në kishën e famullisë dhe një ekspozitë në muzeun poshtë kishës i kushtohet jetës së shenjtorit. Në fund ka një ngjitje tjetër, pikërisht në Flüeli, ku lindi vëllai Klaus dikur.

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ


Bilder

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 32,61 km
Diferenca në lartësi: 638 m
Pika më e lartë: 1.105 m
Pika më e ulët: 467 m
Ngjitja totale: 1.139 m
Prejardhja totale: 978 m