Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Amsoldingen-Interlaken
29,61 km / ↓ 875 m / 799 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Sot do të shijojmë një fazë premtuese, gati 4 kilometra të saj me anije në Liqenin Thun nga Spiez në Merligen. Kur të largohemi nga Amsoldingen, skena të reja mbresëlënëse do të shfaqen hap pas hapi, një nga të parat është Strättligturm në kodrën me të njëjtin emër midis Gwattegg dhe kalimit të Kander. Një kishë e famshme na pret në Einigen, muret e vjetra janë të shekujve VII-VIII. Pas Spiezmoos ne ngjitemi në shtegun e panoramës deri në Spiezberg, ku na pret një pamje e mrekullueshme nga Gjiri i Spiez deri në kufirin Blümlisalp. Ne zbresim përmes një vreshti në kështjellën në portin e Soiez. Këtu mund të përpunojmë përshtypjet e para gjatë një pushimi. Një delikatesë tjetër është kalimi i shkurtër i trageteve nga Spiez në Merligen në bregun përballë. Edhe këtu kemi pamje të bukura, për shembull përsëri në Gjirin e Spiez dhe Niesen. Në bregun tjetër, ecja vazhdon në krahët e pjerrët të Beatenberg. Kalojmë Hekurudhën Beatenberg dhe vijmë te "Widmannsplatz", ku një platformë shikimi ju fton të pushoni. Vazhdojmë deri te "Sankt Beatus Höhlen", ku jetonte dikur Shën Beatus. Shkallët mbresëlënëse të çeljes së gdhendur në shkëmb më pas ju kthejnë poshtë në Liqenin Thun. Aty arrijmë liqenin në skajin e sipërm të tij, ku më në fund arrijmë në Aare në një urë këmbësore përgjatë Delta Sundlauenen në rrënojat Weissenau. Kështu arrijmë në Unterseen, pjesën e parë të Interlaken.

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ


Bilder

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 29,61 km
Diferenca në lartësi: 197 m
Pika më e lartë: 755 m
Pika më e ulët: 558 m
Ngjitja totale: 799 m
Prejardhja totale: 875 m