Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Fribourg-Schwarzenburg
20,17 km / ↓ 382 m / 545 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Nga stacioni i trenit ne ecim nëpër qytetin e vjetër, kalojmë përsëri katedralen dhe pastaj zbresim në Urën e Bernit mbi Saane. Kjo urë dikur ishte lidhja e vetme nga Fribourg në lindje. Në bregun tjetër të Saane, ne ngjitemi përsëri pjerrtas përgjatë murit të vjetër të qytetit deri në rrethin Uebewil. Shtegu përmes Tafers për në Shën Antoni është atëherë shumë i sheshtë dhe të kalon shumë kapele dhe kryqëzime. Ngjitja në Shën Antoni bëhet në një shteg të gdhendur në gur ranor. Sapo të jemi në majë, kemi një pamje të këndshme nga Kisha Katolike prapa Tafers, domethënë në rrugën që kemi ardhur. Ne do të qëndrojmë në këtë lartësi derisa Heitenried. Kah fundi i fazës, ne largohemi nga kantoni dygjuhësh Fribourg dhe vijmë në kantonin e Bernit duke kaluar Sensegraben. Duke vepruar kështu, ne jo vetëm që kalojmë një kufi kantonal, por edhe një kufi gjuhësor dhe kulturor, i njohur gjerësisht si "Röstigraben". Ne kalojmë Sense mbi Urën Sodbach. Zbritja në Sense dhe pastaj gjithashtu ngjitja në Schwarzenburg është një pjesë historikisht shumë interesante e rrugës: një shteg i gdhendur nga shkëmbi me një trotuar të bukur - ky kalim Sense ishte topografikisht i kërkuar për ndërtuesit e rrugëve të kohës. Pas ngjitjes ne jemi afër Schwarzenburg, qendra e Schwarzenburgerland mbresëlënëse, e cila është një nga peisazhet më të bukura para-alpine në Zvicër dhe ka ruajtur kryesisht karakterin e saj rural.

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ


Bilder

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 20,17 km
Diferenca në lartësi: 264 m
Pika më e lartë: 803 m
Pika më e ulët: 539 m
Ngjitja totale: 545 m
Prejardhja totale: 382 m