Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Maqedonia Veriore

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Rruga përmes Maqedonia e Veriut është rreth 200 km. GPS është i disponueshëm në dyqanin në internet, ka detaje të mëtejshme rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit.

 

Informacion i përgjithshëm për shënjimin: Shumë zona dhe seksione në mbi 15 vende përgjatë RRUGS JERUSALEMWEG / JERUSALEM janë shënuar në vitet e fundit. Përfundimi është duke u punuar.

 

Më poshtë është një shembull i fazës GPS nga MAQEDONIA Veriore.


Nga ditari i udhëtimit: Maqedonia e Veriut na përshëndet me nxehtësi përvëluese dhe me Shkupin arrijmë në vendlindjen e Nënë Terezës. Nga atje ecim lart e poshtë rrugëve me pluhur, mbi vreshta dhe përmes luginës madhështore dhe pjellore të Vardarit.

 

Të Dielën më 8 Gusht 2010 morëm pjesë në shërbesën në Kishën Katolike të SHKUPIT, e cila u mbajt nga peshkopi vendas. Më pas u bekuam nga peshkopi në gjermanisht!

 

Kur u larguam nga kjo KISHA E ZEMARTRIT JEZUS u takuam me 2 motra nga urdhri i 'Misionareve të Bamirësisë', i cili u themelua nga Nënë TERESA. Pasi shpjeguan shkurt pelegrinazhin tonë në Jeruzalem, të dy motrat papritmas morën medaljen e tyre Nënë Tereza nga rruza, e puthën dhe i dhanë Davidit dhe mua një medalje secila (Otto nuk ishte i pranishëm në atë kohë). Ishte një moment shumë prekës për mua dhe padyshim edhe për Davidin, të dy u përlotëm .. FALEMINDERIT!