Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Shembull i fazave të Rrugës së Jerusalemit nga Jordania në Jerusalem (Toka e Shenjtë)

Këto faza mund të jenë një bazë e mirë për pelegrinazhin tuaj në Rrugën e Jerusalemit nëpër Tokën e Shenjtë. Ato ishin bërë për një pelegrin “të shpejtë”. Pa garanci / gabime dhe gabime të rezervuara!

 

Rruga e plotë GPS nga Jordania në Jerusalem, si dhe të gjitha POI-të dhe këshillat për akomodimin mund të gjenden direkt në aplikacion. Shikoni dyqanin në internet

 

1. Akomodimi i pelegrinëve në Ar-Ramtha (shih aplikacionin POI Mapy për detaje) - Al Husun: përafërsisht 25 km


2. Al Husun ​​- Jerash: rreth 33 km

3. Vizita e Jerashit (shih aplikacionin Mapy për itinerarin): përafërsisht 8 km

 

4. Jerash – Al Kamsah (akomodimi shiko Hartën e POI): përafërsisht 28 km

5. Al Kamsah - Aman: rreth 27 km

6. Vizita e Amanit: rreth 10 km

7. Amman - Madaba: rreth 35 km

 

8. Vizita e Madaba

 

9. Madaba - Mali Nebo / Manastiri (kontaktoni shih Hartën e POI): përafërsisht 15 km

 

10. Mali Nebo - Vizitë në Detin e Vdekur dhe Detin e Vdekur: Përafërsisht 23 km

 

11. Deti i Vdekur - vendi i pagëzimit në Jordan - kalimi kufitar Izrael / Palestinë - Jeriko: përafërsisht 28 km

 

12. Vizita e Jerikosë

 

13. Jericho - Wadi Qelt - akomodimi në një kamp beduinësh në shkretëtirë (rekomandohet regjistrimi, shihni POI për vendndodhjen dhe kontaktin): përafërsisht 21 km

 

14. Kampi i beduinëve - shkretëtira e Judesë - malet e Judesë - Betania / Al-Eizariya - bujtina e pelegrinëve (shih hartën): përafërsisht 20 km

 

15. Bujtina e pelegrinëve - Varri i Llazarit - Pika e kontrollit - Betfag - Mali i Ullinjve - Jerusalem: përafërsisht 8 km

 

E rëndësishme: Ne absolutisht nuk rekomandojmë më pak se 14 ditë nga Ar-Ramtha në Jerusalem! Në mënyrë ideale rezervoni një ditë për të vizituar Jerashin/Qytetin e lashtë të Gerasë; dy ditë për Aman; një ditë për Madaba; një ditë për Jerikonë dhe të paktën tre ditë për Jerusalemin! Për më tepër, planifikoni të paktën gjysmë dite për Betlehemin dhe disa ditë për udhëtimin në Galile (Shtegu i Nazaretit dhe Jezusit). Një total prej rreth 21 ditë / 3 javë është ideale.

 

Detajet e pamjeve të listuara më sipër, si dhe këshillat për akomodimin dhe kontaktet janë në dispozicion si POI në Aplikacioni Mapy i ruajtur. Këto përditësohen dhe zgjerohen vazhdimisht përmes reagimeve nga pelegrinët.

 

© www.jerusalemway.org