Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Izrael / Palestinë

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Rruga përmes Izraeli dhe Palestina është rreth 60 km. GPS është i disponueshëm në dyqanin në internet, ka detaje të mëtejshme rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit.

 

Pasqyrë e etapave në Tokën e Shenjtë: hapni lidhjen këtu

 

Informacion dhe kontakte në Tokën e Shenjtë

Ekipi Ndërkombëtar i Paqes i JERUSALEM WAY ka kontakte dhe bashkëpunim personal në Jordani, Palestinë dhe Izrael. Ne ua dërgojmë këto kontakte të gjithë përdoruesve të regjistruar të GPS-së sipas kërkesës, në mënyrë që pelegrinët të mund t'i kontaktojnë ata në vend nëse është e nevojshme.

 

Në Palestinë, rruga jonë e partnerit është "Shtegu i Trashëgimisë PalestinezeNe kemi pasur kontakte personale me George prej vitesh, ai është CEO i PHT (https://phtrail.org). habibi

 

Itinerari është historikisht i projektuar në mënyrën më të mirë të mundshme dhe shtegu është si në ëndërr, ai të çon përmes Urës së Mbretit Husein - Jericho - Wadi Qelt - Shkretëtira Judea - Al-Eizariya / Bethanien - Mali i Ullinjve - Jeruzalemi. Ndër të tjera, përmes zonës ku Jezusi eci dikur nga Lugina e Jordanit në Jeruzalem! Kështu që pelegrini arrin sot - në shekullin 21 - nga ana historike e rëndësishme, në këmbë në Malin e Ullinjve! Një ndjenjë e pabesueshme me një pamje unike: Jeruzalemi është në këmbët tuaja!


 

Një fragment nga ditari i udhëtimit: Ne arrijmë në vendin e pagëzimit të Jezusit në Jordan, kalojmë Jordanin dhe më pas jemi në Izrael ose në Bregun Perëndimor të okupuar. Pas Jerikos, ngjitja fillon nga niveli i thellë nën nivelin e detit, Lugina Jordan në malet e Judesë.

 

Nga atje shtegu na çon nëpër një shkretëtirë madhështore prej guri dhe pasi kemi kaluar pikën e fundit të kontrollit, në të vërtetë arrijmë në Betlehem në këmbë në prag të Krishtlindjes dhe më në fund mbërrijnë në Jeruzalem më 26 Dhjetor 2010 - gjysmë viti pas fillimit të pelegrinazhit.