Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

RRUGA JERUSALEM: Këshilla të përgjithshme për rrugën dhe akomodimin

Udhëzime për rrugën dhe akomodimin (dhjetor 2022)

 

Pelegrinazhi në Jeruzalem është sigurisht gjithashtu një aventurë! Në frymën e një pelegrinazhi origjinal, ju duhet të improvizoni në vend që të bëni rezervime. Kjo i jep pelegrinit mundësinë për të rritur besimin te Zoti dhe besimin në jetë. Kjo është një nga përvojat më të rëndësishme në rrugën e gjatë për në Jerusalem. Pas pelegrinazhit ne mund ta përdorim këtë përvojë në jetën e përditshme dhe t'ua kalojmë atë njerëzve të tjerë.

 

I Spanja në Austri dhe në Budapest në thelb është e lehtë për të marrë strehim. Ka disa bujtina, disa manastire, hotele, bujtina e kështu me radhë. Ekzistojnë gjithashtu disa këshilla shtesë për akomodimin direkt për këto faza në faqen e internetit, si dhe informacione rreth itinerarit. Prandaj, është e rëndësishme të hidhni një vështrim të shpejtë në secilën prej këtyre fazave në internet. Shih shembullin këtu

 

I Budapest në kufirin kroato-serb "Dreiländereck" ka akomodim në partnerin tonë të shoqatës së pelegrinëve nga Hungaria (shikoni detajet këtu). Vazhdoni në JW për në Beograd në fakt është e lehtë, rruga shkon kryesisht pranë Danubit ku falë turizmit ka akomodime. Nga Beogradi në Greqi tani kemi shumë këshilla për qëndrime gjatë natës si POI direkt në Aplikacioni MAPY të ruajtura dhe rruga GPS shpesh të çon drejtpërdrejt në një akomodim!

 

Në der Turqi - me një distancë prej rreth 2100 kilometra, pjesa më e gjatë e të gjitha vendeve - falë reagimeve nga pelegrinët e ndryshëm, ne kemi mundur të ruajmë shumë këshilla për akomodimin si POI në aplikacion vitet e fundit! Për më tepër, përfaqësuesi ynë nga Jerusalem Way Turkey bëri një përkthim me mesazhet thelbësore duke përfshirë një referencë për qëllimin paqësor të pelegrinazhit, i cili shpesh ishte shumë i dobishëm për pelegrinët, edhe kur kërkonin vende për të fjetur ose në rast të një kontrolli policor. .

 

Në pelegrinazh pak përpara se të arrini në Turqi, ju lutemi na kontaktoni përmes WhatsApp për të dërguar përditësimin më të fundit për akomodimin dhe përkthimin. Meqë ra fjala, njerëzit në Turqi janë shumë të dobishëm, mikpritja është e madhe dhe Turqia është një vend shumë i larmishëm, i bukur për sa i përket peizazhit dhe kulturës! Një moment kryesor në të gjithë rrugën për në Jerusalem!

 

Shënimi i rrugës: Nëse dëshironi, ne mund t'i dërgojmë disa ngjitëse me postë përpara pelegrinazhit ose t'i dorëzojmë në Austri në rrugën Jerusalemweg / Jerusalem. Duke folur për këtë: Johannes Aschauer ka një bujtinë pelegrinësh për qëndrime gjatë natës. Shumë pelegrinë në rrugën e tyre për në Jerusalem tani kanë fjetur atje! Është e rëndësishme të kontaktoni në kohën e duhur, akomodimi është në 4341 Arbing, në Linz / Donau (shih fazën).

 

Duke ndihmuar për të shënuar, pelegrinët mund të lënë gjurmët e tyre dhe në të njëjtën kohë të ndihmojnë pelegrinët që ndjekin për të gjetur rrugën. Rruga krijohet duke dhënë dhe marrë, të gjithë pelegrinët lidhen dhe bëhen pjesë e rrugës më të gjatë të paqes dhe pelegrinazhit në botë.

 

Rruga GPS, e cila është zhvilluar ndër vite, është baza dhe mjeti më i rëndësishëm për udhëtimin! Kështu që tani mund ta gjeni lehtësisht itinerarin dhe POI interesante ose historike, pasi itinerari gjithashtu të çon drejtpërdrejt në pamjet në qytete! Përveç kësaj, ju do të gjeni shumë POI për strehim dhe këshilla, të cilin po e zgjerojmë dhe përditësojmë vazhdimisht.

 

Gjatë rrugëtimit, u bë përpjekja më e mirë e mundshme për ta mbajtur itinerarin larg trafikut. Sigurisht, kjo nuk është gjithmonë e mundur në një distancë prej rreth 8.000 kilometrash.

 

Këshilla të rëndësishme: Në tonën Facebook faqe mund të gjenden pelegrinët nga vende dhe kontinente të ndryshme që kanë ecur tashmë një pjesë ose të gjithë Rrugën e Jeruzalemit! Për më tepër, ekziston një WhatsApp Grup pelegrinësh që janë aktualisht në shteg, kanë ecur në pjesë, kanë vozitur me biçikletë ose kanë bërë tashmë të gjithë shtegun! Këta pelegrinë mund të japin shpejt këshilla dhe ndihmë nëse është e nevojshme. Lidhja me grupin JERUSALEM WAY: Hap ftesën për grupin WhatsApp

 

Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme, ju lutemi na kontaktoni.

 

ULTREIA & PAQE PËR PELEGRIM TUAJ DHE PËR TË GJITHË NË BOTË!

 

M .NYRA E JERUSALEMIT
Ekipi Ndërkombëtar i Paqes