Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Fulda - Passau: RRUGA E JERUSALEMIT E APOSTUJVE

Rruga ushqyese: Rruga e Apostujve në Jerusalem

 

Kjo rrugë ushqyese ndjek gjurmët e misionarëve shëtitës në ishull të emigrimit pas-Romak: Fillon në katedralen në Fulda, ku ndodhet varri i Bonifacit; ai konsiderohet si apostull i gjermanëve. Më 30 shtator 2023, shtegu ushqyes i Apostujve do të hapet dhe Pëllumbi i Paqes i Rrugës së Jerusalemit do të vendoset me ceremoni në katedrale. Pëllumbi është drejtuar pikërisht drejt Jeruzalemit. Më pas shtegu të çon përmes Würzburgut, qytetit të misionarëve dhe martirëve irlandezë Kilian, Kolonat dhe Totnan përmes Rothenburg ob der Tauber - Jeruzalemit të Frankëve! Nga atje vazhdoni në Urën e Paqes në qytetin e Donauwörth, ku ndodhet Pëllumbi tjetër i Paqes në JERUSALEM WAY. Poshtë Danubit nëpërmjet Regensburg dhe Passau, pelegrini më në fund arrin në qytetin e paqes Linz, ku tre rrugët ushqyese nga Gjermania derdhen në rrugën kryesore të Jeruzalemit që vjen nga Spanja. Nga Linzi një rrugë e përbashkët nëpërmjet vendeve të Ballkanit dhe Turqisë për në Jerusalem, një distancë prej rreth 5000 kilometrash!

 

E gjithë rruga GPS duke përfshirë POI mund të hapet këtu dhe të ruhet në celular:

 

  >>> SHKARKONI RRUGËN FULDA NË PASSAU <<