Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Këln - Passau: JERUSALEMAY OF THE KINGS

 

 

Rruga ushqyese: Rruga e Mbretërve në Jerusalem


Kjo rrugë ushqyese - rruga romake e antikitetit dhe katedralet perandorake - merr gjurmët më të vjetra të dioqezave të hershme të krishtera që ekzistonin tashmë në kohën e revolucionit konstantinian në 313, kur pelegrinët e parë të Jeruzalemit të shekullit të 4-të. nisja: Nga Këlni nëpërmjet Bonit dhe Linzit në Rhine në Bingen dhe nëpërmjet katedraleve perandorake të Perandorisë së Shenjtë Romake Mainz, Worms dhe Speyer përmes qyteteve të Jeruzalemit Bad Wimpfen dhe Esslingen. Nga atje, nëpërmjet vendit të origjinës së Barbarossa, Hohenstaufen pranë Göppingen me Kishën Barbarossa, në Ministër të Kryqit të Shenjtë në Schwäbisch Gmünd dhe më tej përmes Ries në ish-Qytetin e Lirë Perandorak të Donauwörth, ku copa nga kryqi i Jezusit kanë qenë në Shenjtë Kisha e Kryqit për gati 1000 vjet nga Jeruzalemi janë nderuar në monstrancën e grimcave kryq Donauwörth.

 

Itinerari Këln - Passau është rreth 1020 km. E gjithë rruga GPS është tashmë e disponueshme online! Shikoni më poshtë. Tekste, foto, udhëzime që duhen ndjekur. Vendi është ende në ndërtim e sipër. (që nga marsi 2023)


Vende përgjatë rrugës

 

 

Këln - Bon - Kobelnz - Mainz - Heilbronn - Shtutgart - Esslingen am Neckar - Nördlingen - Donauwörth - Ingolstadt - Regensburg - Passau. Më poshtë mund të shkarkoni fazat individuale duke përfshirë GPS.

 

E gjithë rruga GPS duke përfshirë POI mund të hapet këtu dhe të ruhet në celular:

 

  >>> SHKARKONI RRUGËN KOLNË PËR PASSAU <<