Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Siri

Itinerari GPS për Sirinë nuk është i disponueshëm
(Statusi: Janar 2021)

 

Hyrja në Siri aktualisht nuk është e mundur, kufijtë janë ende të mbyllur. Fatkeqësisht, Siria duhet të lihet jashtë!


Prandaj, ne rekomandojmë Antakya (shih Turqinë) për të fluturuar me avion për në Aman në Jordan dhe më pas për të marrë një autobus në veri për në Ar-Ramtha. Ky qytet është pika fillestare e RRUGS SER JERUSALEMIT në Jordanien. Kështu, e gjithë rruga mund të vazhdojë nga Jordania, kjo është provuar dhe provuar dhe tashmë është bërë nga pelegrinë të ndryshëm.


Fragment nga ditari / blogu ynë i udhëtimit

 

Mbi të gjitha, në nëntor 2010 ne në të vërtetë arrijmë në Siri në këmbë, e pabesueshme për ne. Ne jemi mirënjohës që kemi arritur deri këtu. Alepo shtrihet para nesh dhe qyteti menjëherë mbërriti nën magjinë e tij. Ne kalojmë disa ditë këtu Siria është vërtet një djep i kulturave!

 

Si rezultat, ne kaluam të gjithë vendin në këmbë nga veriu në jug për rreth një muaj dhe gjithashtu arritëm në Maalula. Në një vend të largët në malet afër Damaskut, flitet ende aramaisht, gjuha që flitej gjithashtu në kohën e Jezuit! Një ekskursion në Golan Heights pasuron përvojën tonë në Siri dhe përfundon qëndrimin tonë. Duke ecur më në jug nga Damasku arrijmë në Bosra dhe më pas në Mbretërinë e Jordanisë.

 

Për më shumë mbi peizazhin, kulturën, takimet dhe historinë, shih kapitullin Siria në librin "Në rrugën e Jeruzalemit / Në rrugën e Jeruzalemit"