Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Jordanien

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Rruga përmes Jordania është rreth 220 km. GPS është i disponueshëm në dyqanin në internet, ka detaje të mëtejshme rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit.

 

Pasqyrë e etapave në Tokën e Shenjtë: hapni lidhjen këtu

 

Shënim: Siç përshkruhet në menunë e Turqisë, hyrja në Siri aktualisht nuk është e mundur. Fatkeqësisht, Siria duhet të lihet jashtë!

 

Prandaj ju rekomandojmë të fluturoni nga Antakia në Aman dhe më pas të merrni një autobus në veri për në Amman Ar Ramtha te ngasesh. Qyteti i Ar-Ramtha është pika fillestare e Rrugës së JERUSALEMIT në Jordani. Kështu rruga e plotë mund të vazhdohet nga Jordania, kjo është provuar dhe provuar dhe tashmë është bërë nga pelegrinë të ndryshëm.

 

In Ar Ramtha ka infrastrukturë të mirë, dyqane ushqimore dhe akomodim privat për pelegrinët e Rrugës së Jerusalemit! Kërkohet regjistrimi për të qëndruar gjatë natës! Ky lagje pelegrini futet si një POI në aplikacionin e regjistruar GPS. Pelegrinët e Jeruzalemit përjetojnë një mikpritje të madhe në Jordani, siç bënë më parë gjatë rrugës së tyre përmes Turqisë.
 

Informacion dhe kontakte në Tokën e Shenjtë

Ekipi Ndërkombëtar i Paqes i JERUSALEM WAY ka kontakte dhe bashkëpunim personal në Jordani, Palestinë dhe Izrael. Ne ua dërgojmë këto kontakte të gjithë përdoruesve të regjistruar të GPS-së sipas kërkesës, në mënyrë që pelegrinët të mund t'i kontaktojnë ata në vend nëse është e nevojshme.

 

Rrugë
Rruga përmes mbretërisë Hashemite të çon sa më shumë që të jetë e mundur larg trafikut nga veriu i vendit në Ar-Ramtha në Aman. Në fillim ju arrini një tokë historike - qyteti Dekapolis i Jerashit me famë botërore, Gerasa e lashtë!

 

Rruga më pas vazhdon për në kryeqytetin Aman - këtu duhet të planifikoni të paktën 2 ditë! Ne kemi integruar tashmë të gjitha pamjet më të rëndësishme në rrugën GPS! Pastaj Madaba dhe mali Nebo / Mali i Moisiut, i cili ofron një pamje dërrmuese të luginës së Jordanit dhe peizazhit - meditues dhe piktoresk në të njëjtën kohë. Tani rruga të çon në pikën më të ulët në tokë - Lugina e Jordanit - Deti i Vdekur - vendi i pagëzimit në Betani - Ura Allenby / Ura e Mbretit Husein - kufiri Izrael / Palestinë.