Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Informacione të rëndësishme në lidhje me itinerarin në Hungari

Rruga nga kufiri austriak në Halbturn shpesh shkon në zonën e Rrugës së Shën Jakobit në Hungari, kështu që ka bujtina dhe vende të tjera për të fjetur për pelegrinët deri në Budapest.


Për rrugën e mëtejshme nga BUDPEST në DREJTIMIN E KROACIS B KUFITARE / SERBIS,, ne kemi një bashkëpunim me TRAILIN PILGRIM HUNGARIAN Magyar Zarandokut (MZ). U ra dakord që pelegrinët me pasaportën e pelegrinit të rrugës së Jeruzalemit mund të flenë lirë në bujtinat e tyre. Bujtinat janë në dispozicion gjatë gjithë rrugës poshtë Danubit nga Budapesti në qytetin e Baja. Nga Baja është vetëm një ditë deri në qytetin kufitar hungarez të Mohács, trekëndëshi kufitar i Kroacisë dhe Serbisë! Dhe për pelegrinët që nuk vijnë nga drejtimi i Vjenës, por, për shembull, nga Polonia, Republika Çeke ose Sllovakia, ka edhe bujtina nga MZ nga Esztergom (Gran) në Budapest! 


Akomodimi / bujtina

Këtu në Deutsch një të shkurtër Përmbledhje e akomodimeve (PDF). Dhe këtu në Uebfaqja hungareze është e gjitha strehimi për tu gjetur (përkthim automatik nga Google). Bujtinat zakonisht janë të mbyllura në Hungari gjatë muajve të dimrit!

 

Partneri ynë hungarez dëshiron që çdo pelegrin të ketë edhe lejen e tij të pelegrinit hungarez MZ, kjo është simbolike dhe çdo leje e lëshuar është e rëndësishme për organizimin e tyre. Çmimi special për pelegrinët e Jeruzalemit është vetëm 500 HUF = rreth 1,50 euro! Leja është gjithashtu një kujtesë dhe suvenir i mirë i udhëtimit nëpër Hungari.

 

Në fshatrat e vegjël është mirë të dërgoni një SMS në bujtinë një ditë para mbërritjes, sepse ndonjëherë ato janë të mbyllura, jo në shtëpi ose personi përgjegjës duhet të hapë shtëpinë dhe prandaj duhet të dijë kur do të vijë haxhiu. Ndonjëherë anglishtja nuk flitet në vende të vogla, kështu që është mirë të dini disa fjalë në hungarisht:

 

Ku është Albergue? = Merrni një zarandoksalasch? 

Jam pelegrin = Zarandok vagyok

Ku jam tani = Merrni vagyok moscht?

Kam nevoje per ndihme! = Shegicheget kerek!

 

Këtu mund të merrni lejën e pelegrinit hungarez 

 

  • Esztergom

Szent Adalbert Kozpont

Esztergom, Szent István tër 10. 

Varga Orsolya: +36 33 / 541-972

Email: varga.orsolya@szentadalbert.hu

 

  • Budapest

Gellért-hegyi Sziklateplom Pálos Fogadóközpont

Budapest XI. kerület, Szent Gellért ter

+36 20 / 775-2472

 

Hegyvidéki Zarándokpont (Kulturális Szalonban)

1126 Budapest, Böszörményi 34t XNUMX / a.

+36 1 / 202-2509

 

  • Rackeve 

"Ráckeve Érték" Egyesület

Ráckeve, Kossuth Lajos u. 12

Dr. Szánthó Györgyné: +36 30 / 354-1612, +36 24 / 424-855

 

  • I ulët 

Informacioni i turneut Iroda

Baja, Szentháromság ter 11.

Tel: +36 79 / 420-792