Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Klikoni në hartë për të treguar itineraret për në Budapest
(Karta kërkon disa sekonda për t'u ngarkuar)

 

HUNGARI: GPS / rruga për në BUDAPEST

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Itinerari është nga Austria (kufiri Halbturn) në Budapest rreth 258 km. Rruga nga Sllovakia (kufiri Esztergom) në Budapest rreth 63 km. Rrugët takohen në Budapest në një hotel të ri dhe të madh pelegrinësh dhe vazhdojnë prej andej. Rruga nga Budapesti në trekëndëshin kufitar Hungari / Kroaci / Serbi është gati 243 km.

 

Shenjë: Shumë zona janë shënuar, përfundimi i përgjithshëm është duke u punuar, kështu që shumë seksione në RRUGN E JERUSALEMIT në më shumë se 15 vende janë shënuar.

 

Rruga GPS nga Budapesti në kufirin Kroaci / Serbi është në dispozicion në uebshop. Ekzistojnë gjithashtu detaje të tjera mbi përdorimin e aplikacionit.

 

Rastësisht, në Budapest rruga GPS gjithashtu çon në "Kopshti filozofik"Pesë fetë botërore janë të përfaqësuara atje (shiko gjithashtu kjo grafike) Për pelegrinin ndërfetar një vend i rëndësishëm gjatë rrugës për në Jeruzalem, kryqëzimi i feve botërore!

 

Shënim: Për informacione të rëndësishme në lidhje me rrugën në Hungari dhe udhëtimin e mëtejshëm në Kroaci / Serbi shihni më poshtë pas fazave të GPS.

 

Këtu janë fazat GPS Austri - Budapest und Sllovakia - Budapest:

 

Informacion i rëndësishëm për pelegrinët në Hungari

Rruga nga kufiri austriak Halbturn shpesh çon në Hungari në zonën e Rrugës së Shën James, kështu që ka bujtina dhe mundësi të tjera gjumi për pelegrinët deri në Budapest.


Për rrugën e mëtejshme nga BUDPEST në DREJTIMIN E KROACIS B KUFITARE / SERBIS,, ne kemi një bashkëpunim me TRAILIN PILGRIM HUNGARIAN Magyar Zarandokut (MZ). Wasshtë rënë dakord që pelegrinët me Pass Way Pilgrim Way mund të flenë lirë në hostelet e tyre. Ka bujtina përgjatë gjithë rrugës poshtë Danubit nga Budapesti në qytetin e Baja. Nga Baja është vetëm një ditë skenë në qytetin kufitar hungarez Mohács, trekëndëshi me Kroacinë dhe Serbinë! Dhe për pelegrinët që nuk vijnë nga Vjena, por nga Polonia, Republika Çeke ose Sllovakia, ka edhe hostele nga MZ nga Esztergom (Gran) në Budapest! 


Akomodimi / bujtina

Këtu në Deutsch një të shkurtër Përmbledhje e akomodimeve (PDF). Dhe këtu në Uebfaqja hungareze është e gjitha strehimi për tu gjetur (përkthim automatik nga Google). Bujtinat zakonisht janë të mbyllura në Hungari gjatë muajve të dimrit!

 

Partneri ynë hungarez do të donte që çdo pelegrin të ketë gjithashtu pasaportën e tyre hungareze MZ, kjo mund të shihet në mënyrë simbolike në dhe çdo pasaportë e lëshuar është e rëndësishme për organizatën e tyre. Çmimi special për pelegrinët në Jerusalem është vetëm 500 HUF = rreth 1,50 euro! Kalimi është gjithashtu një kujtesë dhe suvenir i mirë i udhëtimit nëpër Hungari.

 

Në fshatrat e vegjël, është mirë të dërgoni një SMS në hotel një ditë para mbërritjes, pasi ato nganjëherë janë të mbyllura, jo në shtëpi ose personi përgjegjës duhet të hapë shtëpinë dhe për këtë arsye duhet të dijë kur vjen pelegrini. Ndonjëherë anglishtja nuk flitet në vende të vogla, prandaj është mirë të zotëroni disa fjalë në Hungarisht:

 

Ku është Albergue? = Merrni një zarandoksalasch? 

Jam pelegrin = Zarandok vagyok

Ku jam tani = Merrni vagyok moscht?

Kam nevoje per ndihme! = Shegicheget kerek!

 

Shënim: Për pelegrinët që kanë nevojë për një test Corona PCR për të hyrë në Serbi Shikoni këtu: Hapni informacionin për testin PCR

 

Këtu mund të merrni lejën e pelegrinit hungarez 

 

  • Esztergom

Szent Adalbert Kozpont

Esztergom, Szent István tër 10. 

Varga Orsolya: +36 33 / 541-972

E-mail: varga.orsolya@szentadalbert.hu

 

  • Budapest

Gellért-hegyi Sziklateplom Pálos Fogadóközpont

Budapest XI. kerület, Szent Gellért ter

+36 20 / 775-2472

 

Hegyvidéki Zarándokpont (Kulturális Szalonban)

1126 Budapest, Böszörményi 34t XNUMX / a.

+36 1 / 202-2509

 

  • Rackeve 

"Ráckeve Érték" Egyesület

Ráckeve, Kossuth Lajos u. 12

Dr. Szánthó Györgyné: +36 30 / 354-1612, +36 24 / 424-855

 

  • I ulët 

Tourinform Iroda

Baja, Szentháromság ter 11.

Tel: +36 79 / 420-792