Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Klikoni në hartë për të treguar itineraret për në Budapest
(Karta kërkon disa sekonda për t'u ngarkuar)

 

HUNGARI: GPS / rruga për në BUDAPEST

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Itinerari është nga Austria (kufiri Halbturn) në Budapest rreth 258 km. Rruga nga Sllovakia (kufiri Esztergom) në Budapest rreth 63 km. Rrugët takohen në Budapest në një hotel të ri dhe të madh pelegrinësh dhe vazhdojnë prej andej. Rruga nga Budapesti në trekëndëshin kufitar Hungari / Kroaci / Serbi është gati 243 km.

 

Shenjë: Shumë zona janë shënuar, përfundimi i përgjithshëm është duke u punuar, kështu që shumë seksione në RRUGN E JERUSALEMIT në më shumë se 15 vende janë shënuar.

 

Shënim: Një informacion i rëndësishëm në lidhje me itinerarin në Hungari shih më poshtë (pas fazave GPS).

 

GPS nga Budapesti në kufirin Kroaci / Serbi është në dispozicion në uebfaqen, ka detaje të mëtejshme rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit.

 

Këtu janë fazat GPS Austri - Budapest und Sllovakia - Budapest:

 

Informacion i rëndësishëm për pelegrinët në Hungari

Rruga nga kufiri austriak Halbturn shpesh çon në Hungari në zonën e Rrugës së Shën James, kështu që ka bujtina dhe mundësi të tjera gjumi për pelegrinët deri në Budapest.


Për rrugën e mëtejshme nga BUDPEST në DREJTIMIN E KROACIS B KUFITARE / SERBIS,, ne kemi një bashkëpunim me TRAILIN PILGRIM HUNGARIAN Magyar Zarándokút (MZ). Wasshtë rënë dakord që pelegrinët me Pass Way Pilgrim Way mund të flenë lirë në hostelet e tyre. Ka bujtina përgjatë gjithë rrugës poshtë Danubit nga Budapesti në qytetin e Baja. Nga Baja është vetëm një ditë skenë në qytetin kufitar hungarez Mohács, trekëndëshi me Kroacinë dhe Serbinë! Dhe për pelegrinët që nuk vijnë nga Vjena, por nga Polonia, Republika Çeke ose Sllovakia, ka edhe hostele nga MZ nga Esztergom (Gran) në Budapest! 


Akomodimi / bujtina: Këtu në Deutsch një të shkurtër Përmbledhje e akomodimeve (PDF). Dhe këtu në Uebfaqja hungareze është e gjitha strehimi për tu gjetur (përkthim automatik nga Google).

Aluzion: Bujtinat zakonisht janë të mbyllura në Hungari gjatë muajve të dimrit!

 

Partneri ynë hungarez do të dëshironte që çdo pelegrin të shtonte gjithashtu gjuhën hungareze Qafa e pelegrinit MZ ka, kjo mund të shihet në mënyrë simbolike në dhe çdo pasaportë e lëshuar është e rëndësishme për organizatën tuaj. Çmimi special për pelegrinët në Jeruzalem është vetëm 500 HUF = afërsisht 1,50 Euro! Qafa është gjithashtu një kujtesë dhe suvenir i mirë i udhëtimit nëpër Hungari.

 

Në fshatrat e vegjël, është mirë të dërgoni një SMS në hotel një ditë para mbërritjes, pasi ato nganjëherë janë të mbyllura, jo në shtëpi ose personi përgjegjës duhet të hapë shtëpinë dhe për këtë arsye duhet të dijë kur vjen pelegrini. Ndonjëherë anglishtja nuk flitet në vende të vogla, prandaj është mirë të zotëroni disa fjalë në Hungarisht:

 

Ku është Albergue? = Merrni një zarandoksalasch? 

Jam pelegrin = Zarandok vagyok

Ku jam tani = Merrni vagyok moscht?

Kam nevoje per ndihme! = Schegitscheget kerek!

 

Këtu mund të merrni lejën e pelegrinit hungarez 

 

  • Esztergom (Gran)

Szent Adalbert Központ

Esztergom, Szent István tér 10. 

Varga Orsolya: +36 33 / 541-972

E-mail: varga.orsolya@szentadalbert.hu

 

  • Budapest

Gellért-hegyi Sziklatemplom Pálos Fogadóközpont

Budapest XI. kerület, Szent Gellért ter

+ 36 20 / 775 2472-

 

Hegyvidéki Zarándokpont (Kulturális Szalonban)

1126 Budapest, Böszörményi 34t XNUMX / a.

+ 36 1 / 202 2509-

 

  • Ráckeve 

"Ráckeve Érték" Egyesület

Ráckeve, Kossuth Lajos u. 12

Dr. Szánthó Györgyné: +36 30 / 354-1612, +36 24 / 424-855

 

  • I ulët 

Tourinform Iroda

Baja, Szentháromság tér 11.

Tel: +36 79 / 420-792