Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Passau-Engelhartszell
30,7 km / ↓ 869 m / 838 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Akomodimi në portier Akomodimi në portier

Faza 1: Passau - Engelhartszell

 

Ne e nisim rrugën tonë në Passau në të ashtuquajturin "këndi i tre lumenjve". Këtu takohen TRE lumenj nga TRI drejtime! Një spektakël natyror unik dhe magjepsës në mbarë botën!


Në majë të gadishullit Passau, i ashtuquajturi Ortspitze, si Inn ashtu edhe Ilz derdhen në Danub. Është i vetmi vend në botë ku tre lumenj që vijnë nga tre drejtime bashkohen dhe derdhen së bashku në të katërtin. Ilz rrjedh nga veriu, Danubi nga perëndimi dhe bujtina nga jugu deri në Passau. Ndërsa lumi Danub u bashkua, ata më pas lëvizin më tej drejt lindjes dhe është një lojë e shkëlqyer ngjyrash.

Tre lumenjtë kanë ngjyra të ndryshme për shkak të origjinës së tyre. Uji i hanit është i gjelbër (ky lumë vjen nga Alpet), uji i Danubit është i kaltër dhe uji i Ilzit është i zi (e ka origjinën në një vend moçal). Në bashkim, ngjyrat e ndryshme përzihen dhe japin një lojë të mrekullueshme ngjyrash. Është veçanërisht e dukshme se gjelbërimi i hanit dominon dhe uji i Danubit duket se largohet.

 

Pse emri Danub dhe jo Inn? Bujtina dominon lojën e ngjyrave, por Danubi mbart më shumë ujë se Bujtina për pjesën më të madhe të vitit dhe Danubi, me një gjatësi lumi prej 647 kilometrash, është shumë më i gjatë se Han (510 kilometra i gjatë). Burimi: https://tourismus.passau.de

 

Ne largohemi nga ky gadishull i jashtëzakonshëm mbi Marienbrücke dhe pak më pas - pothuajse pa u vënë re - kalojmë pikën kufitare për në Austri! Kështu kemi arritur në vendin tonë të ardhshëm në rrugën e gjatë për në Jerusalem. Rruga tani të çon në zonën e Sauwald (një zonë e madhe pyjore në Austrinë e Epërme) dhe na çon në Kafe & Restorant "Blaas" në komunën e Freinberg. Nga këtu lart kemi një pamje të mrekullueshme të Passau, qyteti me tre lumenj shtrihet në këmbët tona.

 

Pas një pushimi në kafene, shtegu të zbret në Danub, ku arrijmë në shtegun e ciklit të Danubit dhe ecim pak paralelisht me Nibelungenstraße (B130) derisa arrijmë te ura e vjetër prej druri në Kößlbach me ish-hanin Höllmühle. Menjëherë më pas kthehemi djathtas dhe ecim përpjetë nëpërmjet fshatit Unteresternberg për në Esternberg.

Në Pashkë nga Esternberg kaloni bujtinë “Zum Feldwirt”. Aty keni mundësinë të ndaleni, të forconi veten dhe, nëse është e nevojshme, të kaloni natën (bujtina është e mbyllur të mërkurën). Disa qindra metra pas kësaj ka një treg Spar në itinerarin ku kthehemi djathtas drejt Wetzendorf. Rruga e Jerusalemit vazhdon në një rrugë lokale pak të përdorur përmes Ruhmansedt përmes pyjeve dhe livadheve për në Vichtenstein.


Ne ecim drejtpërsëdrejti pranë Kalasë së Vichtenstein në pronësi private përgjatë të ashtuquajturit Hamet-Weg drejt Engelhartszell. Në fshatin Karlhütte arrini në një kthinë dhe keni një pamje të mirë të Danubit dhe termocentralit Jochenstein. Nga atje është vetëm disa kilometra në Treppelweg në Engelhartszell. Manastiri Trappist "Engelszell" gjithashtu strehon, ndër të tjera, një "dyqan manastiri" në të cilin mund të blini likere, schnapps dhe, kohët e fundit, birra speciale që janë gatuar përsëri atje.

 

Rekomandim akomodimi "Barierat romantike të shtëpive“(shih foton në tekst). Rruga të çon direkt në akomodim.

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ


Vende përgjatë rrugës

Passau - Freinberg - Esternberg - Vichtenstein - Engelhartszell


Bilder

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 30,7 km
Diferenca në lartësi: 347 m
Pika më e lartë: 625 m
Pika më e ulët: 278 m
Ngjitja totale: 838 m
Prejardhja totale: 869 m