Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Linz-Mauthausen
26,80 km / ↓ 235 m / 214 m
Përkthe në gjuhë të tjera Trego hartën në modalitetin e ekranit të plotë

Profili i lartësisë


Beschreibung

Shkallët e vdekjes në kampin e përqendrimit Mauthausen (© Stefanie J. Steindl) Shkallët e vdekjes në kampin e përqendrimit Mauthausen (© Stefanie J. Steindl)

Nga sheshi kryesor i qytetit të Paqes Linz, rruga na çon të zhytur në histori mbi urën Nibelungen mbi Danub. Pasi kalojmë urën shohim “New Town Hall” të Linzit në të majtë dhe Qendrën Ars Electronica në të djathtë, ku Jerusalemweg tani na çon direkt në bregun e majtë të Danubit. Nga këtu ndjekim shtegun e çiklizmit të Danubit R15 për rreth 1 kilometra në drejtim të rrymës.

 

Pak para termocentralit të Danubit në Abwinden-Asten, kthehemi majtas dhe kalojmë krahun anësor të Danubit në një urë. Me nënkalimin e mëpasshëm mund të kalojmë në mënyrë të sigurt Donaubundesstraße B3 për në Abwinden, të qëndrojmë djathtas dhe të ndjekim shtegun e ciklit R1 për pak kohë derisa të kthehemi majtas në Oberfeldstraße. Pas nënkalimit hekurudhor vazhdojmë në të djathtë dhe ku të çon shtegu dhe kemi një pamje të bukur dhe tashmë mund të shohim kishën e Shën Georgen / Gusen.

 

Është e rëndësishme të përmendet se sistemi i tunelit “B8 Bergkristall” ndodhet direkt. Ishte një nga komplekset më të mëdha dhe më moderne të prodhimit nëntokësor të Rajhut të Madh Gjerman (fabrika nëntokësore e avionëve për avionë luftarakë të prerë me thikë)! Pas kishës së famullisë jemi tashmë në sheshin kryesor të Shën Georgen / Gusen. Meqë ra fjala, pelegrinët janë të mirëpritur në famulli (përballë kishës). Ne ndjekim tabelat në të djathtë dhe ndjekim rrugën kryesore ose Mauthausener Straße në lindje, kthehemi majtas pak pas nënkalimit hekurudhor dhe tani përpjetë përmes një vendbanimi, pastaj nisemi përsëri përmes pyllit të vogël, mbi një shteg fushor dhe kalojmë një faltore buzë rrugës në drejtimin e Frankenberg merrni. Kalojmë një faltore tjetër anës rrugës dhe kalojmë dhe ferma të ndryshme, por qëndrojmë në rrugën që na çon tatëpjetë. Kujdes: Aty ku rruga shkon midis 2 fermave, kthehemi majtas dhe ecim pak përpjetë në një shteg fushor për në rrugën e asfaltuar të mallrave, shkojmë përafërsisht 50 m djathtas dhe më pas majtas - në rrugën e asfaltuar të mallrave - shkojmë drejt përpara për pak kohë. . Aty kthehemi majtas, tatëpjetë në një përroskë. Në fund, ne mbajmë dy herë në të djathtë për të arritur në Wienergraben, ku vazhdojmë majtas në hyrje të vendit përkujtimor të Mauthausen. Hyrja është në të djathtë.

 

Aty arrijmë në shkallët famëkeqe të vdekjes, të cilat i ngjitim me kujdes me një ndjenjë të mërzitshme. Në krye arrijmë në ish-kampin e përqendrimit Mauthausen. Lejo kohë të mjaftueshme për të parë gjithçka dhe për të kujtuar atë që njeriu është në gjendje të bëjë dhe kurrë të mos harrojë! Pas vizitës, largohemi nga zona teposhtë në Rrugën Përkujtimore, kthehemi majtas në tavernën e mushtit Frellerhof - tatëpjetë në një luginë - dhe arrijmë në Ufer Straße me sinjalistikë të mirë. Kjo na çon më poshtë në Mauthausen. Brenda pamjes së pishinës së jashtme, ne arrijmë në Linzerstraße, qëndrojmë në të majtë dhe më pas arrijmë në shëtitoren mbresëlënëse të Mauthausen në afërsi të bregut të majtë të Danubit.

 

Këshillë: Në kishën e famullisë ka një pullë pelegrini! Në Mauthausen gjejmë akomodim dhe mundësi të shumta katering dhe pavarësisht kësaj, një vizitë ia vlen!

 

SHKARKO RRUG GPSN GPS N MO L MOVIZEN TUAJ

 


Akomodimi pelegrin

 

Shembuj të akomodimit të lirë:


- 4310 Mauthausen, Gasthof zur Traube, Haindlkai 15, Tel +43 7238 20230

- 4310 pushime të tarifave, Dhoma Radl e Peterseil, Reiferdorf 11, Tel +43 7238 2864


Bilder

Shëtitore Mauthausen Burimi: www.mapio.net Shëtitore Mauthausen Burimi: www.mapio.net
Shëtitore Mauthausen Burimi: www.mapio.net Shëtitore Mauthausen Burimi: www.mapio.net

Të dhëna dhe fakte

Distanca: 26,80 km
Diferenca në lartësi: 110 m
Pika më e lartë: 352 m
Pika më e ulët: 242 m
Ngjitja totale: 214 m
Prejardhja totale: 235 m