Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Shembull i fazave të Rrugës së Jerusalemit nga Jordania në Jerusalem (Toka e Shenjtë)

Këto faza mund të jenë një bazë e mirë për pelegrinazhin tuaj në Rrugën e Jerusalemit nëpër Tokën e Shenjtë. Ato ishin bërë për një pelegrin “të shpejtë”. Pa garanci / gabime dhe gabime të rezervuara!

 

Rruga e plotë GPS nga Jordania në Jerusalem, si dhe të gjitha POI-të dhe këshillat për akomodimin mund të gjenden direkt në aplikacion. Shikoni dyqanin në internet

 

1. Ar-Ramtha - Al Husun ​​rreth 25 km


2. Al Husun ​​- Jerash rreth 33 km

3. Zona Jerash - Lumi Zarqa përafërsisht 18 km (minimumi gjysmë dite për vizitë në Jerash)

4. Lumi Zarqa - Al Amir Hamzah / qyteti i Amanit kufizon rreth 35 km. Shënim i rëndësishëm për kalimin e lumit Zarqa: nëse lumi bart shumë ujë, për shembull pas shiut ose në dimër, nuk mund të kaloni nëpër ujë! Ju duhet të përdorni urën që ishte disa kilometra më parë! Shikoni POI në aplikacionin Mapy për detaje.

5. Zona Al Amir Hamzah - Qendra e Amanit rreth 15 km

6. Vizitë nga Amani rreth 10 km

7. Amman - Madaba rreth 35 km

 

8. Vizitë në Madaba - mali Nebo & vizitë rreth 15 km

 

9. Mali Nebo – Vizitë në Detin e Vdekur dhe Detin e Vdekur rreth 23 km

 

10. Deti i Vdekur - Vendi i Pagëzimit dhe Vizitimit - Vendkalimi Kufitar - Jeriko përafërsisht 28 km

 

11. Vizitë në Jeriko - niveli i detit / vend për të fjetur në kampin beduin afërsisht 22 km (rekomandohet regjistrimi në kamp - kontakti dhe pozicioni në shkretëtirë shih POI në aplikacionin Mapy)

 

12. Kampi i beduinëve - Shkretëtira e Judesë - Betania / Al-Eizariya - Pika e kontrollit Jerusalem - Mali i Ullinjve / Hoteli i Malit të Ullinjve përafërsisht 23 km

 

13. Mali i Ullinjve - Qyteti i Vjetër / Qendra e Jeruzalemit rreth 5 km

 

E rëndësishme: Ne absolutisht nuk rekomandojmë më pak se 14 ditë! 16 deri në 21 ditë (3 javë) janë ideale. Rezervoni një ditë për një vizitë në Jerash. Dy ditë për në Aman. Një ditë për Madaba. Një ditë për Jerikonë dhe të paktën 3 ditë për Jerusalemin! Kohë shtesë për makinën nga Jerusalemi në Betlehem dhe më pas mundësisht për kthimin në këmbë nga Betlehemi në Jerusalem.

 

Detajet e pamjeve të listuara më sipër, si dhe këshillat për akomodimin dhe kontaktet janë në dispozicion si POI në Aplikacioni Mapy i ruajtur. Këto përditësohen dhe zgjerohen vazhdimisht përmes reagimeve nga pelegrinët.

 

© www.jerusalemway.org