Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Jordanien

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Rruga përmes Jordania është rreth 220 km. GPS është i disponueshëm në dyqanin në internet, ka detaje të mëtejshme rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit.

 

Shënim: Siç përshkruhet në menunë e Turqisë, hyrja në Siri aktualisht nuk është e mundur. Fatkeqësisht, Siria duhet të lihet jashtë!

 

Prandaj ju rekomandojmë të fluturoni nga Antakia në Aman dhe më pas të merrni një autobus në veri për në Amman Ar Ramtha te ngasesh. Qyteti i Ar-Ramtha është pika fillestare e Rrugës së JERUSALEMIT në Jordani. Kështu rruga e plotë mund të vazhdohet nga Jordania, kjo është provuar dhe provuar dhe tashmë është bërë nga pelegrinë të ndryshëm.

 

In Ar Ramtha ka infrastrukturë të mirë, dyqane ushqimore dhe akomodim privat për pelegrinët e Rrugës së Jerusalemit! Kërkohet regjistrimi për të qëndruar gjatë natës! Kërkoni detajet e kontaktit nga ne me email ose Facebook Messenger. Ky lagje pelegrini futet gjithashtu si POI në aplikacionin GPS.

 

Informacion i shkurtër në lidhje me itinerarin

 

Rruga përmes Mbretërisë Hashemite çon sa më shumë që të jetë e mundur larg trafikut, në shtigje shëtitjeje ose rrugë prapa nga veriu i vendit në Ar-Ramtha drejt Amanit. Në fillim ju arrini një tokë historike - qyteti me famë botërore i Decapolis Jerash / Gerasa antike!

 

Itinerari pastaj vazhdon për në kryeqytet, Aman - duhet të planifikoni të paktën 2 ditë këtu - ne tashmë kemi përfshirë pamjet më të rëndësishme në itinerarin GPS! Pastaj Madaba dhe mali Nebo / Mount Moisiu, i cili ofron një pamje dërrmuese të Luginës së Jordanit dhe peisazhit - medituese dhe piktoreske në të njëjtën kohë. Tani rruga çon deri në pikën më të thellë të tokës - Hendeku i Jordanit - Deti i Vdekur - Vendi i Pagëzimit në Betani - Ura Allenby / Ura e Mbretit Husein - kufiri Izrael / Palestinë.