Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Greqi

GPS është në dispozicion për të gjitha vendet nga Spanja në Jeruzalem!

Për detaje, shihni menunë Rruga

 

Rruga përmes Greqia është rreth 550 km. GPS është i disponueshëm në dyqanin në internet, ka detaje të mëtejshme rreth GPS dhe mënyrës së përdorimit të aplikacionit.

 

Informacion i përgjithshëm për shënjimin: Shumë zona dhe seksione në mbi 15 vende përgjatë RRUGS JERUSALEMWEG / JERUSALEM janë shënuar në vitet e fundit. Po punohet për ta përfunduar atë.

 

Informacioni i kalimit kufitar GREQI/TURQI (kufiri Kipoi / Ipsala): Ju duhet të kaloni kufirin me një automjet. Mënyra më e lehtë është të porosisni një taksi në kafene. Kafeneja është pak metra para pikës së kontrollit kufitar grek, pastaj vazhdoni me taksinë deri në kontrollin kufitar turk, kaq! ;-) Disa pelegrinë e kanë bërë këtë pa asnjë problem. Shih këtu për shembull

Më poshtë është një fazë e mostrës GPS nga GREQIA.


Nga ditari i udhëtimit: Nxehtësia ende na mban të ndezur në Greqi. Liqeni i Kerkini ofron pak ftohje. Peisazhi është kodrinor, deti tashmë mund të merret me mend - dhe në Kavala, në Napoli të lashtë, ne qëndrojmë për herë të parë në plazh dhe së pari hasim gjurmët e Apostullit Pal në Filipi. Ne do të ndjekim shtigjet e tij në këmbë për në Damask në Siri, por së pari ne përdorim një mjet transporti për pelegrinët dhe marrim një anije që na çon në Alexandroupolis. Herën e fundit që gjejmë gjurmët e rrugës antike Via Egnatia, atëherë Turqia qëndron para nesh.

 

Bëri Maqedoninë (ishte e mrekullueshme) dhe hyri në GREQI të Shtunën, 14 Gusht 2010. Përsëri pas një kohe të gjatë në BE dhe për një javë 40 gradë nxehtësi! Prandaj, ne ndonjëherë shkojmë natën.