Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

BULETINI 2023

Rruga e Jerusalemit, e themeluar në vitin 2010, është rruga më e gjatë e paqes dhe pelegrinazhit në botë!

Itinerari shkon nga fundi i Evropës në Finisterre deri në fillim në Jerusalem. Ai bashkon fetë, kombet dhe kulturat e ndryshme në një projekt të jashtëzakonshëm paqeje dhe qëndron për njohjen reciproke, tolerancën dhe vlerësimin e mënyrave të ndryshme të jetesës. Tani ka më shumë se 5000 anëtarë në grupin në Facebook - Ata vijnë nga mbi 100 vende të ndryshme të botës dhe të gjitha kontinentet janë të përfaqësuara!!


Pasqyra e takimit


 
16.03.2023: SCHLOSS HAUSLEITEN - Leksion filmi "Në rrugën e Jeruzalemit"
     
26.03.2023 - 05.04.2023: TOKA E SHENJTË - Pelegrinazhi Jordani / Izrael / Palestinë (REZERVUAR)
     
01.04.2023 - 06.04.2023: VJENA NE GYOR - "Hiking for Peace" - Marshimi i paqes në Jerusalemweg
     
07.06.2023 - 11.06.2023: NUREMBERG - Kongresi i Kishës Ungjillore Gjermane
     
15.09.2023 - 23.09.2023: LOFER TO LINZ - "Java e pelegrinazhit të përbashkët në rrugën e Jeruzalemit"
     
23.09.2023: LINZ - Instalimi dhe bekimi i pëllumbit të paqes JW në qytetin e Linzit dhe ceremonia ndërfetare: Për detaje shikoni këtu


26.09.2023 - 28.09.2023: FULDA TO BAD KISSINGEN - "Pilgrims & Marking" në rrjedhën e një pelegrinazhi ndërfetar. Shihni më poshtë për detaje.
     

29.09.2023 - 30.09.2023: FULDA - Hapja solemne e Jerusalemweg me një prezantim filmik dhe instalim të pëllumbit të paqes JW (ushqyes gjerman "Jerusalemweg der Apostel"). Prezantimi i filmit bëhet të premten në mbrëmje dhe vendosja dhe bekimi i pëllumbit të paqes është të shtunën në orën 14:00: Për detaje shikoni këtu

 

12.10.2023: PURKERSDORF - Ligjërata e filmit “Rrugës për në Jerusalem”


Njoftimet paraprake 2024

FUNDI I MAJIT DERI NE FILLIM I QERSHORIT 2024: Udhëtim pelegrinazhi 14-ditor i Francës në rrugën e Jeruzalemit! Nga Pirenejtë në Liqenin e Gjenevës së bashku me Johannes Aschauer. (Informacioni vijon mbi Website)

E RI NGA 02.02.2024: Trajnim udhërrëfyes ndërkulturor për pelegrinët në qytetin e Donauwörth (shih më poshtë)


TURQI: ZONA E TËrmeteve DIREKT NË RRUGËN E JERUSALEMIT - NDIHMOJMË!


Ekipi i Paqes në Jerusalem Way nis mbledhjen e fondeve për viktimat e tërmetit në zonën e Antakias (Antioki)! Rruga e Jeruzalemit i bashkon njerëzit, jo vetëm në kohë të mira, por edhe në kohë të këqija.
Nëpërmjet kontakteve tona me institucione dhe kisha të ndryshme lokale, ne e përjetojmë në një mënyrë veçanërisht mbresëlënëse mjerimin e madh të shkaktuar nga tërmetet e forta të shkurtit. Ati Françesku nga Antakia (Antakia e lashtë biblike) dëshiron të ndihmojë njerëzit që kanë humbur gjithçka në afat të shkurtër dhe afatgjatë. Nevoja për ndihmë është e madhe dhe çdo euro vjen direkt pa kosto administrative. Më shumë informacion dhe foto Shihni raportin në Facebook nga pelegrinja e Jerusalemit, Birgit Wagner nga Mynihu, e cila ishte ende atje në nëntor 2022!

>>> HAP FAQEN E DONACIONIT <<


Me donacionin tuaj, ju ofroni jo vetëm ndihmë të rëndësishme, por direkte dhe pa asnjë kosto administrative! Faleminderit shume.


 

Leksion filmi në Austrinë e Poshtme: “Rrugës për në Jerusalem”

 

Data: 16 mars 2023 në orën 18.30:XNUMX
vendi: 3464 Mirëmbajtje / Kështjella HAUSLEITEN


Pelegrinazh në Jordani/Izrael/Palestinë me Johannes Aschauer
Toka e Shenjtë në pranverë kur shkretëtira është në lulëzim

UDHËTIMI ËSHTË REZERVUAR PLOTËSISHT - FALEMINDERIT !!!

 

Data: 26.03. - 05.04.2023 (e diel - e mërkurë)

Në këtë udhëtim të jashtëzakonshëm dhe unik, ne përjetojmë peizazhet e mrekullueshme të Tokës së Shenjtë në kohën kur shkretëtira është në lulëzim në një kombinim të ekuilibruar dhe në të njëjtën kohë magjepsës në këmbë dhe me autobus! Larg shtigjeve të zakonshme turistike, ngadalë bëjmë një pelegrinazh në Jeruzalem në rrugën e rrugës së Jeruzalemit përmes Jordanisë, Palestinës dhe Izraelit, pushojmë nën hijen e ullinjve, ecim nëpër peizazhe origjinale, ecim nëpër fshatra hebrenj dhe arabë dhe marrim frymë. në diversitetin e kulturave. Lidhja me pelegrinazhin

 

Këshillë: Hapni videon “JERUSALEM WAY Wadi Qelt”.

Ec për paqe
“Marshimi i paqes në rrugën e Jeruzalemit nga Vjena në Györ

 

Data: 01.04. - 06.04.2023 (e shtunë - e enjte)

Organizata "Hiking for Peace" organizon një marshim paqeje në Jerusalemweg nga Vjena në Györ (6 etapa / rreth 150 km). Pjesëmarrja është pa pagesë dhe gjithashtu e mundur çdo ditë! Do të ishte mirë nëse shumë do të ishin atje për të dhënë një shembull për paqen. Leja e pelegrinit të Jerusalemweg është e disponueshme në fillim në vend, ne marrim vulën e parë me pëllumbin e paqes që në fillim në Katedralen e Shën Stefanit (dyqan suveniresh ose sportel biletash). Regjistrimi me email


Kongresi i Kishës Ungjillore Gjermane në Nuremberg


Data: 7 - 11 qershor 2023 (e mërkurë - e diel)

Kongresi i 38-të i Kishës Ungjillore Gjermane mbahet në Nuremberg dhe Fürth. Kirchentag është unik: një festival shumëngjyrësh besimi, kulture dhe muzike, një platformë për debate kritike, një mundësi unike për të përjetuar komunitetin! Hap informacion nga dita e kishës

 


SAVE THE DATE: Linz bëhet partner në Peace Walk më të gjatë në botë! Instalimi i JW Peace Dove në Qytetin e Paqes të LINZ

Data: e shtunë 23 shtator 2023
(Menjëherë pas Ditës Botërore të Paqes!)


Pëllumbi i Paqes në Jerusalemweg do të mbahet në kryeqytetin shtetëror të Austrisë së Epërme, Kryeqytet Evropian i Kulturës dhe Qyteti i Paqes LINZ në Sht. 23 shtator 2023 përballë bashkisë së re / zonës Nibelungenbrücke! 

 

Në orën 09.00 të mëngjesit: Pelegrinazh i përbashkët nga Wilhering Abbey në Linz, mbërritja në zonën e Hauptlatz rreth orës 13.30 me një meze të lehtë pelegrini nga qyteti i Linzit. Në orën 15.00:XNUMX Fjalimi i Kryetarit të Bashkisë MMag. Klaus Luger si përfaqësues i qytetit të paqes Linz dhe prezantimi i projektit të paqes Jerusalemweg. Në orën 15.30:XNUMX: BASHKË hedhim hapat e fundit në rrugën më të gjatë të paqes në botë drejt pëllumbit të paqes, rruga na çon mbi sheshin kryesor dhe Urën Nibelungen në bashkinë e re. Ora 16:00: Zbulimi / Bekimi i Rrugës së Jerusalemit Pëllumbi i Paqes në ballinën e bashkisë së re me shoqërim muzikor nga banda muzikore komunale. Kërkojmë pjesëmarrje të shumta. Faleminderit!

Instalimi i pëllumbit të paqes do të bëhet gjatë një ceremonie ndërfetare me peshkopin Dr. Manfred Scheuer, Presidenti i Komunitetit Hebre, Dr. Charlotte Herman, si dhe përfaqësues të tjerë të komuniteteve fetare dhe të ftuar nderi.

 

Java e pelegrinazhit në rrugën e Jeruzalemit: Një e përbashkët "javë pelegrinazhi" në vend të! Në këmbë nga Lofer në provincën e Salzburgut në Wilhering Abbey. Pjesëmarrja ditore është e mundur.

 

>>> Hap detajet / fazat / regjistrimin këtu <<


FTESË: Instalimi i pëllumbit të paqes / hapja e ushqyesit Jerusalemweg në FULDA!


Data: e Premte 29.09. - Sht. 30.09.2023

 

Një rrugë e rëndësishme ushqyese gjermane për në Jerusalemweg fillon në qytetin Boniface të Fuldës, i cili më pas të çon poshtë Danubit nga Donauwörth dhe përfundon në Linz në Austri në rrugën kryesore të Jerusalemweg që vjen nga Spanja.

 

Pika kryesore është instalimi ceremonial i pëllumbit të paqes në Jerusalemweg të shtunën, 30 shtator 2023 nga ora 14.00:XNUMX në Michaelskirche / afër Domplatz (shih detajet më poshtë)!

 

Sekuenca e programit

 

E premte 29 shtator 2023
Nga ora 17:00: Takimi pelegrin me mirëseardhje dhe pije
Në orën 20:00: Leksione dhe prezantime të drejtpërdrejta filmike në Salla e Festivalit të Portokallisë përgjatë gjithë rrugës së Jeruzalemit nga Spanja në Jerusalem dhe tre rrugëve në Gjermani! Përfundimi rreth orës 21:30, finalja / tryeza e pelegrinëve.

 

E shtunë 30 shtator 2023

Në orën 09:00: Pelegrinazh i përbashkët nga sheshi i katedrales Fulda në Pilgerzell (rreth 6 km).

Në orën 14:00: Pika kryesore ishte instalimi ceremonial i pëllumbit të paqes në Jerusalemweg në Michaelskirche / afër Domplatz me kryebashkiakun Dr. Heiko Wingenfeld dhe përfaqësues të komuniteteve fetare. Ceremonia ndërfetare! Përfundon rreth orës 16:00, pasuar nga tryeza e pelegrinëve, finalja...

 

Për detaje shih Faqja e internetit e qytetit Fulda ose kërkoni informacion me email: turistikus@fulda.de

 

pelegrinët dhe shenjat

 

Edhe para festimeve të hapjes, 26.09.2023 bis 28.09.2023 (E martë - e enjte) zhvillohet një pelegrinazh ndërfetar nga Fulda në Bad Kissingen (tre faza ditore prej përafërsisht 20 km secila). Gjatë turneut, ne plotësojmë dhe kontrollojmë sinjalistikën e Jeruzalemit të ri në mënyrë shumë praktike. Informacion dhe regjistrim Pelegrinët dhe Shënimi

Program i gjerë mbështetës nga e premtja deri të dielën!
>>> Informacion dhe regjistrim <<

 


Leksion filmi në Austrinë e Poshtme: “Në rrugën e Jeruzalemit: Nga zemra e Evropës 4.500 km në këmbë për në Jerusalem”


Data:
12 tetor 2023 në orën 19:00. vendi: 3002 Purkersdorf në bashkinë e qytetit


Njoftim paraprak 2024: Trajnim i ri udhërrëfyes ndërkulturor për pelegrinët në Donauwörth

Në Donauwörth / Gjermani, një kurs trajnimi për udhërrëfyesin ndërkulturor të pelegrinëve me module teorike dhe praktike do të ofrohet nga 02 shkurt 2024. Organizator: VHS Donauwörth/Große Kreisstadt Donauwörth. Më shumë informacion dhe rezervime për Email tek Ulrike Steger nga qyteti. Informacione Turistike Donauwörth.


Faleminderit për donacionin tuaj!


Tek M .NYRA E JERUSALEMIT Ne kemi nevojë për mbështetjen tuaj për të vendosur rrugën më të gjatë të paqes në botë dhe për të zhvilluar aplikacionin tonë për pelegrinët! Ju lutem ndihmë
donacioni juaj dhe kështu vendosni pjesën tuaj personale të mozaikut për këtë projekt unik paqeje! Faleminderit shume.


>>> DONACIONI JUAJ ME PAYPAL / KARTE KREDITE <<

 


Informacione të klubit për anëtarët e rinj

 

Shoqata jofitimprurëse JERUSALEM WAY Peace Team pranon anëtarë mbështetës dhe ne do të ishim shumë të lumtur nëse jeni pjesë e ekipit tonë ose dëshironi të ndihmoni. Pagesa vjetore e anëtarësimit është 25,00 € dhe përfshin, ndër të tjera, një dhuratë mirëseardhjeje, certifikatë, ftesë për festën e Krishtlindjes dhe për ecje së bashku. Mezi presim t'ju shohim - faleminderit paraprakisht për mbështetjen tuaj! Për më shumë informacion shihni këtu


 JERUSALEM WAY Ekipi Ndërkombëtar i Paqes
Shoqata për Paqe, Liri dhe Tolerancë
4341 Arbing, Hummelberg Jug 24
ZVR: 228599886
www.jerusalemway.org
info@jerusalemway.org

 

 

Çregjistrohu në buletinin

Nëse nuk dëshironi të merrni më informacion ose e keni marrë gabimisht këtë e-mail, thjesht klikoni mbi N SNSHKRIMI OFF