Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

NGJARJE / BULETINI 2022

Rruga e Jerusalemit është rruga më e gjatë e pelegrinazhit në botë dhe rruga ndërkombëtare e paqes dhe rruga kulturore! Itinerari shkon nga fundi i Evropës në Finisterre deri në fillim në Jerusalem.


Rruga e Jeruzalemit bashkon fetë, kombet dhe kulturat e ndryshme në një projekt të jashtëzakonshëm paqeje dhe qëndron për njohjen reciproke, tolerancën dhe vlerësimin e mënyrave të ndryshme të jetës.

 

Jemi në rrugë së bashku, hap pas hapi bëjmë një pelegrinazh drejt Jeruzalemit dhe në të njëjtën kohë japim një kontribut për turizmin e butë dhe të qëndrueshëm. Por pelegrinazhi nuk është vetëm trend, ai lidh, na mëson të kapërcejmë kufijtë, të forcojmë besimin dhe është një ekuilibër i qëndrueshëm për trupin, mendjen dhe shpirtin!

 

Ndryshimet janë të mundshme për shkak të Corona, por ne shikojmë përpara me besim dhe presim me padurim të ecim së bashku me ju! Janë planifikuar pelegrinazhet dhe ngjarjet e mëposhtme.

 

PËRMBLEDHJE E ORGANIT 2022

 

  • E enjte 07 Prill - Die 17 Prill 2022: Marshimi i paqes LINZ - VJENE për Ukrainën dhe paqen në botë!
  • e shtunë 09 prill 2022: Festimi para Pashkëve në NADLINGERHOF
  • E mërkurë 25 maj - Die. 29 maj 2022: Prezantimi Jerusalemweg Dita Katolike Gjermane STUTTGART
  • e shtunë 25 qershor 2022: Hapja e Jerusalemweg WALDSASSEN - pelegrinazhet dhe instalimi i pëllumbit të paqes
  • e hënë 27 qershor - e premte 08 korrik 2022: Pelegrinazhi së bashku WALDSASSEN - CHAM - PASSAU
  • E premte 23 shtator - e premte 07 tetor 2022: Pelegrinazhi TURQI / AZIA E VOGËL

Ftesë: MARSH PAQE NGA LINZ-I NË VJEENË!
Ne pelegrinazhojmë së bashku për Ukrainën dhe paqen në botë!

E enjte 07 Prill - Die 17 Prill 2022

--- Foto dhe raport nga Marshi i Paqes ---
Hape këtu

Së bashku në rrugën më të gjatë të paqes në botë për Ukrainën dhe paqen në botë. Për shkak të ngjarjeve aktuale, ne po bëjmë një pelegrinazh përgjatë Jerusalemit nga Qyteti i Paqes i Linzit në Heldenplatz në Vjenë. Pagesa e pjesëmarrjes është 1 euro për KM ecje, kjo shumë shkon 1:1 si donacion për Ukrainën.

 

Një pjesëmarrje më e shkurtër, p.sh. Linz - Mauthausen - Grein - Nadlingerhof, ose Wachau ose gjetkë është e mundur! Do të ishte e rëndësishme nëse do të ishin shumë njerëz, qoftë edhe për 1 ditë ose disa orë! ÇDO KM E ËCË NUMËron DHE PËRFITON UKRAINËN.

Në veçanti, fillimi në Linz është historikisht shumë domethënës, hapat e parë na çojnë nga sheshi kryesor mbi urën Nibelungen / Danub. E gjithë rruga në Jerusalemweg nga Linz në Heldenplatz në Vjenë 250 kilometra (11 ditë).

Kjo do të thotë që një pelegrin për shembull ec të gjithë itinerarin dhe mbledh mesatarisht 25 euro në ditë. Nëse nuk mund të shkoni, keni mundësinë të dhuroni nga shtëpia për të mbështetur fushatën me 50 cent për KM. Kjo rezulton në një donacion maksimal prej 125 euro. Faleminderit paraprakisht!

Donacionet do t'i dorëzohen VOLKSHILFE UKRAINE në Vjenë. Për donacionet online, Numri i llogarisë / IBANAT77 6000 0000 0174 0400 Si përdorim tregoni domosdoshmërisht: "Jerusalemweg - Ndihma emergjente në Ukrainë" (Donacionet janë të zbritshme nga taksat!)

 

Filloni: E enjte, 7 Prill 2022 në orën 09.00:9 në Linz në sheshin kryesor; Sht. 16 Prill Mbërritja në festën e klubit në Nadlingerhof në Neustadtl an der Donau; E Shtuna e Madhe, XNUMX Prill, arrijmë në Purkersdorf, kufijtë e qytetit të Vjenës, me mundësinë e ndarjes së ringjalljes së Pashkëve në një kishë në mbrëmje. Të nesërmen të dielën e Pashkëve, 17 Prill, në zonën e mesditës është mbërritja në Heldenplatz Vjenë.

Regjistrimit: Për email në austria@jerusalemway.org (Informacione në +43 699 18031970 ose +43 664 2215201).

Route: Linz - Memoriali i Kampit të Përqendrimit Mauthausen - Arbing - Kështjella Clam - Grein - Nadlingerhof / Pëllumbi i Paqes - Persenbeug - Marbach në Danub - Kisha e pelegrinazhit Maria Taferl - Kalaja Artstetten - Qyteti dhe Abbey i Melk / Pëllumbi i Paqes - Aggstein - Spitz - / Kisha e fortifikuar e Shën Michael - Weißenkirchen - Dürnstein - Mautern - Abbey Göttweig - Abbey Herzogenburg - Asperhofen - Ried am Riederberg - Wienerwald - Purkersdorf - Pallati Schönbrunn - Mariahilferbräu - Maria-Theresien-Platz - Hofburg - Helden. Akomodimi organizohet nga ne dhe disponohet një automjet mbështetës.

 

Fazat nga Linz në detaje: Hape lidhjen këtu


Ju lutemi përcillni tek kontaktet tuaja. Vetëm së bashku mund të bëjmë një ndryshim. Ju faleminderit!


FESTIMI PARA PASHKËVE
e shtunë 09 prill 2022

 

Shoqata JERUSALEM WAY INTERNATIONAL PACE TEAM fton përzemërsisht anëtarët dhe miqtë në një festë në Nadlingerhof. Pasi festa tradicionale e Krishtlindjes, për fat të keq, nuk mund të mbahej më në vitin 2021, ne takohemi në kohën para Pashkëve. Festimi do të bëhet në kuadër të Marshimit të Paqes!

 

koha dhe vendi: E Shtuna e Palmave, 9 Prill 2022 nga ora 16.30:21 në Nadlingerhof, Nabegg 3323 në XNUMX Neustadtl / Donau (www.nadlingerhof.at). REZERVIMI I DHOMAVE me telefon: +43 676 4867534. Kafja e mirëseardhjes nga ora 16:30, e ndjekur nga një rishikim i shkurtër i ngjarjeve dhe fotove të pelegrinazheve në vitin 2021 dhe një perspektivë për vitin 2022. Në orën 19:30 darkë së bashku. Ju lutemi regjistrohuni deri më 31 Mars 2022 për email në info@jerusalemway.org

 

Mezi presim ardhjen tuaj dhe kërkojmë shumë pjesëmarrës në marshin e përbashkët të paqes!


JERUSALEMWAY NË DITËN KATOLIKE GJERMANE
E mërkurë 25 maj - Die. 29 maj 2022

 

Rruga e JERUSALEMIT do të jetë e pranishme me dy projekte në Ditën Katolike Gjermane në Shtutgart! 

 

Me ftesë të keb Esslingen dhe së bashku me Abrahamisches Forum Darmstadt kemi stendën tonë. Kjo është në "Kirchenmeile" (direkt në Theodor-Heuss-Strasse, jo larg nga Schlossplatz), ku ceremonia qendrore e hapjes është planifikuar gjithashtu për të mërkurën në mbrëmje dhe shërbimi i mbylljes për të dielën.

 

Kabina jonë shërben gjithe ditenE enjte 26.05. deri të shtunën 28 ​​maj 2022 si një pikë takimi për pelegrinët në Jerusalem, me ofertat e veta të informacionit dhe mundësitë për takime. Personat e kontaktit nga ekipi JW Peace dhe shoqata e degës gjermane japin informacion mbi zhvillimet më të fundit.

 

Përveç kësaj, ne ishim në fushën e temës "Besimi, Shpresa: Dialog Kristian-Islam"me tone"Punëtori ndërfetare: Pelegrinazhet në rrugën e Jeruzalemit - Bashkëpunim në rrugën më të gjatë të pelegrinazhit në botë" u shtua në programin e panairit. Data: Sht. 28 maj nga ora 14:00 deri në 15:30

 

Nëse dëshironi të merrni informacione të mëtejshme për këtë, ju lutemi na kontaktoni gjermani@jerusalemway.org ose +49-176-24446586

 

Për informacion mbi Ditën Katolike shih www.katholikentag.de


HAPJA E JERUSALEMWEG WALDSASSEN / GJERMANI

Instalimi i pëllumbit të paqes dhe pelegrinëve së bashku

e shtunë 25 qershor 2022

 

Hapja festive e RRUGËS SË JERUSALEMIT TË MANASTIREVE! Ky furnizues i mënyrës së Jeruzalemit u hap me një ceremoni ndërfetare më 25 qershor 2022 dhe u zbulua me ceremoni pëllumbi i madh i paqes prej çeliku inox i punuar me dorë. 

 

--- HAPI FOTO KËTU ---

 

Disa udhëheqës fetarë thanë lutjet e bekimit! Për Judaizmin Rabini Dr. Dannyel Morag; për Islamin Imam Faouzi Slama; për Kishën Anglikane Rev. Dr. Unaza Elizabeth; për Kishën Ungjillore Ulrike Koehler. Më pas ata zbuluan të gjithë si dhe eurodeputetja patrone Monika Hohlmeier, abesin M. Laetitia Fech, pastorin e qytetit Dr. Thomas Vogl, kryebashkiaku i parë Bernd Sommer, administratori i qarkut Roland Grillmeier dhe iniciatori i Jerusalem Way Johannes Aschauer së bashku pëllumbin e paqes. Përveç mysafirëve të shumtë të nderit, në ceremoninë dhe pelegrinazhin e përbashkët në Stiftland erdhën edhe shumë pelegrinë nga Gjermania dhe jashtë saj. Ju faleminderit të gjithëve! Zoti ju bekoftë.

 

Raportojnë mediat: Rundfunk Bayerischer / Media e Pallatinit të Sipërm / Dioqeza e Regensburgut

 

SHQYRTIMI

 

 

FTESË: Stadt / Kloster Waldsassen: Hapja e Jerusalemweg gjatë Javës së Evropës dhe ftesa për pelegrinazh së bashku! Shihni videon: HAPE KËTU

 

Orari: E shtunë, 25 qershor 2022 në orën 08:00 Adhurimi me bekim për pelegrinët në kishën e manastirit. Pastaj një pelegrinazh i përbashkët në Stiftland në Via Porta / Jerusalemweg, rreth 15 km. Më pas në orën 16:30 ceremoni me vendosjen ceremoniale dhe bekimin e pëllumbit të paqes në shatërvanin italian në oborrin e portës me patrone eurodeputeten Monika Hohlmeier. rezervimi i dhomës www.abtei-waldsassen.de

 

Fundi i ditës me një mbrëmje Barbecue dhe në orën 20:00 ftesë për koncertin me "KELLER STEFF BIG BAND" në Sheshin Bazilika. Hyrja falas! Ju lutem referojuni Faqja e internetit e qytetit të Waldsassen

 

Më shumë detaje: Hapja e broshurës së programit (PDF) dhe video RUAJE DATËN

 


PELEGRIM NE RRUGEN E JERUSALEMIT
WALDSASSEN - CHAM - PASSAU

Nga e hëna, 27 qershor deri të premten, 08 korrik 2022

 

Waldsassen – Çam: E hënë 27 qershor 2022 – e shtunë 2 korrik 2022

1. Waldsassen - Tirschenreuth 21,8 (e hënë)
2. Tirschenreuth - Plößberg 17,9
3. Plößberg - Pleystein 26,4
4. Pleystein - Schönsee 27,7
5. Schönsee - Waldmünchen 26,7

6. Waldmünchen - Cham 23,3:XNUMX (e shtunë)

 

Pjesëmarrja në baza ditore është e mundur!

Pelegrinazhi është pa mjet mbështetës, çantë shpine dhe furnizime “mund” të barten vetë. Shoqërimi i pelegrinëve nga Christine Dittlbacher / Johannes Aschauer është planifikuar deri në Çamë. Tarifa ditore fikse 15 € plus kostot e akomodimit. Regjistrimi dhe detajet me email austria@jerusalemway.org

Nga Çami ka edhe 6 etapa të tjera për në Passau (aranzhimet e veta të akomodimit):

Çam – Passau: E diel 3 korrik 2022 - e premte 8 korrik 2022
7. Çam - Blaibach 19 (e diel)
8. Blaibach-Teisnach 27,7
9. Teisnach - shi 21,8
10. Shi - Schoenberg 28,3
11. Schönberg - mulli për skrap 20,5
12. Schrottenbaummühle - Passau 24,7 (e premte)

 

Drejtimet, fitimi i lartësisë dhe GPS
Shiko faqen e internetit Gjermani "Rruga e Manastireve"


PELEGRIM TURQI – AZI E VOGËL

E premte 23 shtator - e premte 07 tetor 2022

 

Për pelegrinazhet e drejtuara, 15 vendet u ndanë në shtatë seksione individuale të udhëtimit që mund të rezervohen në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri. Fazat më të bukura të shtegut janë përzgjedhur dhe do të udhëhiqen nga ne në bashkëpunim me guidat turistike lokale.

Në një kombinim të ekuilibruar të ecjes (10 - 15 km / maksimumi 20 km në ditë) dhe autobusit, ekziston një mundësi unike për të përjetuar personalisht të gjitha pikat kryesore të të gjithë rrugës nga Spanja në Tokën e Shenjtë. Shtegu i çon pjesëmarrësit në drejtimin lindor drejt lindjes së diellit – simbolikisht e jetës – ndërsa hap pas hapi ata e gjejnë veten në rrugën për në vendin më të rëndësishëm të pelegrinazhit në Krishterim: Jerusalemin – kryqëzimin e feve! lidhje Udhëtimi i albumit fotografik në vjeshtë 2019

 

Si karakteristikë e veçantë, udhëtimi Turqi/Azi e Vogël është zgjatur me dy ditë dhe janë shtuar rritje të reja. Kjo me një çmim special në 2022!

 

Programi i udhëtimit, detajet dhe rezervimi shikoni menunë "Turqia e pelegrinazhit"

 

Nëse rezervoni deri më 31 mars 2022, ka një bonus prej 25 € për zogjtë e hershëm! KËSHILLA: Për të marrë çmime të lira fluturimi, ju rekomandojmë të regjistroheni për udhëtim sa më shpejt të jetë e mundur. Çmimi me Turkish Airlines për fluturimet dalëse dhe të kthimit nga Vjena është rreth 220 euro (që nga shkurti 2022). 

 


APLIKACIONI I RRUGA DHE GPS


Pas disa vitesh zhvillimi intensiv, rruga e plotë e JERUSALEM WAY është e disponueshme në GPS (rreth 7500 kilometra).


Falë reagimeve të disa pelegrinëve, të cilët, pavarësisht nga Korona, po udhëtojnë në vende të ndryshme përgjatë RRUGËS SË JERUSALEMIT, ne ishim në gjendje të rregullonim sërish rrugën GPS. Që nga viti 2022, disa POI / pamjet dhe këshilla për akomodimin janë integruar drejtpërdrejt në aplikacion. Rruga e informacionit dhe aplikacioni GPS

 

Shumë faleminderit të gjithë pelegrinëve për mbështetjen tuaj, së bashku po krijojmë rrugën më të gjatë të pelegrinazhit dhe paqes në botë.


RISHIKON PELGRIMAGE 2021 - PRRESHIME DHE FOTO

- Pelegrinazhi BALLKAN - GREQI

- Pelegrinazhi ZVICER AUSTRIA

- Pelegrinazhi PASSAU-LINZ


CLUB INFO AN MTART E RI

Shoqata jofitimprurëse JERUSALEM WAY Peace Team pranon anëtarë mbështetës, do të ishim shumë të lumtur nëse jeni pjesë e ekipit tonë ose dëshironi të ndihmoni. Tarifa vjetore e anëtarësimit është 25 €. Kjo përfshin, ndër të tjera, një dhuratë mirëseardhjeje, certifikatë, ftesë për një festë Krishtlindjesh dhe ecje së bashku. Mezi presim t'ju shohim - faleminderit paraprakisht për mbështetjen tuaj! Për informacion shihni këtu


DISCLAIMER

Shoqata Ekipi Ndërkombëtar i Paqes JERUSALEM WAY nuk merr asnjë përgjegjësi për pelegrinazhet e sipërpërmendura dhe organizatori dhe pelegrinët që i shoqërojnë gjithashtu nuk janë përgjegjës për ndonjë dëmtim ose aksident. Pjesëmarrja është në rrezikun tuaj. Në fund, duam të theksojmë se të gjithë haxhilerët duhet të jenë në gjendje të arsyeshme fizike dhe mendore. Ju lutemi shikoni tonën Informacion për pelegrinazhet me një klub.

Shënim: Udhëtimet kryhen nën përgjegjësinë personale në përputhje me rregulloret në fuqi të Corona!


JERUSALEM WAY Ekipi Ndërkombëtar i Paqes
Shoqata për Paqe, Liri dhe Tolerancë
4341 Arbing, Hummelberg Jug 24
ZVR: 228599886
www.jerusalemway.org
info@jerusalemway.org

 

Çregjistrohu në buletinin

Nëse nuk dëshironi të merrni më informacion ose e keni marrë gabimisht këtë e-mail, thjesht klikoni mbi N SNSHKRIMI OFF