Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

JORDANI / ISRAEL / PALESTINE

Kjo është e fundit nga gjithsej shtatë etapat në shtegun më të gjatë të paqes dhe kulturës në botë!

 

Rruga e Jeruzalemit lidh 15 vende dhe kontinentet e Evropës dhe Azisë me Tokën e Shenjtë në një distancë rreth 7.500 kilometra: "Nga fundi i botës së vjetër në Finisterre përmes zemrës së Evropës deri në fillim të Jeruzalemit". Rruga çon nga Evropa, përmes vendeve të ndryshme në lindje, drejt lindjes së diellit - jeta simbolike - ne jemi hap pas hapi në rrugën për në vendin më të rëndësishëm të pelegrinazheve të krishterimit dhe judaizmit, vendi i shenjtë për myslimanët: Jeruzalemi - kryqëzimi i feve !

 

Jeruzalemi që ne po arrijmë! Hyrja e duhur për udhëtimin nëpër Tokën e Shenjtë dhe për qëllimin e Rrugës së Jeruzalemit! 

 

Ju do të përjetoni peisazhet e mrekullueshme të Tokës së Shenjtë në një kombinim të ekuilibruar dhe njëkohësisht magjepsës në këmbë dhe me autobus. Larg udhëtimeve dhe shtigjeve të zakonshme turistike, ne bëjmë një pelegrinazh në rrugën unike të Rrugës së Jeruzalemit përmes Jordanisë, Palestinës dhe Izraelit drejt Jeruzalemit, pushojmë në hijen e ullinjve, endemi nëpër peisazhe të paprishura, shëtisim nëpër fshatra hebreje dhe arabe dhe marrim frymë nga shumëllojshmëria e kulturave.

 

Informacion dhe rezervim: Jordan / Izrael / Palestinë (PJESA VII / VII)

TAKIMI: 22.04/04.05.2020 deri më XNUMX maj, XNUMX

Disa nga pikat kryesore janë: Pikat kryesore të paharrueshme skenike dhe kulturore të tilla si Jerash, Amman, qyteti shkëmbor i Petra, mozaiku i Madaba, Mount Nebo / St. Mose, Deti i Vdekur, Jericho, duke ecur në të gjithë Wadi Qelt, duke përfshirë Manastirin e Shën Gjergjit dhe përshtypjet që të lë pa frymë në shtratin e lumit të thatë, ku më në fund arrijmë - si një finale e madhe - në këmbë në Malin e Ullinjve! Çfarë çasti, Jeruzalem, qyteti i shenjtë në këmbët tona! Pas kaq shumë vendeve në Rrugën e Jeruzalemit, ne tani kemi në mendje qëllimin tonë. Por gjithashtu Betlehemi, Nazareti dhe vendet e shenjta në Detin e Galilesë, si dhe Haifa, Tel Aviv, ... janë në program.

 

KETU JU SHKONI direkt në galerinë e fotove

 

Në këtë kombinim, ky udhëtim në Rrugën e Jeruzalemit përfaqëson një pelegrinazh UNIK në Tokën e Shenjtë, i pakrahasueshëm dhe në kuptimin më të vërtetë një udhëtim unik alpinizmi dhe kulturor! 

 

Përshtypjet / Fotografitë / Videot:

- Fotografi grup turne Pranvera (2019)

Fotografitë grup turne Vjeshta (2018)

Fotografitë grup turne Vjeshta (2017) dhe këtu nje video

Fotografitë e përgatitjes së udhëtimit _ inspektimi i rrugës (2017)