Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

JORDANI / ISRAEL / PALESTINE

Kjo është e fundit nga gjithsej shtatë etapat në rrugën më të gjatë të paqes dhe pelegrinazhit në botë!

 

Rruga Jerusalemweg / Jerusalem lidh 15 vende dhe kontinente të Evropës dhe Azisë me Tokën e Shenjtë në një distancë prej rreth 7.500 kilometrash: "Nga fundi i botës së lashtë në Finisterre përmes zemrës së Evropës deri në fillim në Jerusalem". Rruga të çon nga Evropa, përmes një larmie të gjerë vendesh në lindje, drejt lindjes së diellit - në mënyrë simbolike të jetës - ne jemi hap pas hapi në rrugën drejt vendit të pelegrinazhit më të rëndësishëm të Krishterimit dhe Judaizmit, vend i shenjtë për muslimanët: Jerusalemi - kryqëzim fesh!

 

JERUSALEM Mbërrijmë! Prezantimi i duhur në udhëtimin nëpër Tokën e Shenjtë dhe qëllimi i RRUGËS SË JERUSALEMIT! 

 

Ju do të përjetoni peizazhet e mrekullueshme të Tokës së Shenjtë në një kombinim të ekuilibruar dhe në të njëjtën kohë magjepsës në këmbë dhe me autobus. Në pranverë para Pashkëve jemi rrugës për në Jerusalem, në koha më e bukur kur shkretëtira lulëzon! Jerash, Amman, Madaba, mali Nebo / Moisiu, Deti i Vdekur, vendi i pagëzimit në Jordan, ... janë në program në Jordani, përpara se të ecim nga Jeriko deri në Jerusalem!

 

Rruga na çon përmes Wadi Qelt dhe Malësive të Judesë / Shkretëtirës së Judesë (Hape videoklipin këtu), Betania, Al-Eizariya / Varri i Lazarit dhe Bethfage, derisa më në fund mbërrijmë në Malin e Ullinjve pas tre ditësh ecje: Jerusalemi është në këmbët tona! Një ndjenjë e papërshkrueshme.

 

HAP GALERINË E FOTOGRAVE KËTU
(më shumë foto shiko më poshtë)

 

Larg rrugëve dhe shtigjeve të zakonshme turistike, ne bëjmë një pelegrinazh në Jerusalem në rrugën unike të Rrugës së Jerusalemit përmes Jordanisë, Palestinës dhe Izraelit. Pushoni nën hijen e pemëve të ullirit, ecni nëpër peizazhe origjinale, ecni nëpër fshatra hebreje dhe arabe dhe merrni frymë në diversitetin e kulturave. Pikat e tjera kryesore përfshijnë një qëndrim gjatë natës në një kamp beduinësh, Betlehem, Nazaret, Lugina e Pëllumbave, Mali Arbel, Magdala, Deti i Galilesë.

 

Në këtë udhëtim unik dhe të jashtëzakonshëm ne përjetojmë në kohë peizazhet e mrekullueshme të Tokës së Shenjtë në një kombinim të ekuilibruar dhe në të njëjtën kohë magjepsës në këmbë dhe me autobus. ku lulëzon shkretëtira! Dhe si një opsion shtesë: Qyteti shkëmbor i Petrës (detajet sipas kërkesës)

 

Seksioni VII / VII

Jordani/Izrael/Palestinë

 

TAKIMI: 26.03/05.04.2023 deri më XNUMX maj, XNUMX

 

Programi i udhëtimit dhe detajet hapeni këtu

(programi i udhëtimit si Hapni PDF)

*** UDHËTIMI ËSHTË REZERVUAR PLOTËSISHT ***

Disa nga pikat kryesore janë: Pikat kryesore të paharrueshme skenike dhe kulturore si Jerash, Aman, Mozaiku i Madaba, mali Nebo / Mali i Shenjtë Moisiu, Deti i Vdekur, Jeriko, shëtitje nëpër të gjithë Wadi Qelt duke përfshirë Manastirin e Shën Gjergjit dhe përshtypjet befasuese në rrugën përmes Wadi Qelt dhe në krahinën kodrinore të Judesë ku më në fund - si finalja e madhe - mbërrijmë në këmbë në Malin e Ullinjve! Çfarë momenti, Jeruzalem, qyteti i shenjtë shtrihet në këmbët tona! Pas kaq shumë vendeve në rrugën për në Jerusalem, ne tani kemi qëllimin në mendje. Por Betlehemi, Nazareti dhe vendet e shenjta në Detin e Galilesë, si dhe Haifa, Tel Aviv, ... janë gjithashtu në program.

 

Në këtë kombinim, ky udhëtim në Rrugën e Jeruzalemit përfaqëson një pelegrinazh UNIK në Tokën e Shenjtë, i pakrahasueshëm dhe në kuptimin më të vërtetë një udhëtim unik alpinizmi dhe kulturor! 

 

Regjistrimi dhe informacioni me email

info@jerusalemway.org

 

Përshtypjet / fotot / videot e udhëtimeve të mëparshme:

- Fotografi grup turne Pranvera (2019)

Fotografitë grup turne Vjeshta (2018)

Fotografitë grup turne Vjeshta (2017) dhe këtu nje video

Fotografitë e përgatitjes së udhëtimit _ inspektimi i rrugës (2017)