Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Qyteti i Paqes Linz bëhet partner i Jerusalemweg!
 
Ftesë: Instalimi festiv i pëllumbit të paqes në Linz më 23 shtator 2023! Dhe para kësaj "Javë të përbashkët pelegrinazhi" në Jerusalemweg në këmbë nga Lofer në Linz deri te pëllumbi i paqes!


CEREMONIA E PROCEDURËS SA. 23.09.2023:
Pika e takimit është në orën 09:00 para Kishës Kolegjiale Wilhering, bekimi i pelegrinëve nga Abboti Reinhold Dessl. Ecim skenën 12 km së bashku për në Linz, mbërritja në zonën e Hauptlatz rreth orës 13:30 me një meze të lehtë pelegrini nga qyteti i Linzit në ndërtesën e studios Salzamt! Në orën 15.00:XNUMX: Fjala e kryebashkiakut MMag. Klaus Luger si përfaqësues i Qytetit të Paqes Linz dhe prezantimi i projektit të paqes në Jerusalemweg në ndërtesën e studios Salzamt. Në orën 15:30: SE BASHKU hedhim hapat e fundit në shtegun më të gjatë të paqes në botë drejt pëllumbit të paqes, rruga na çon përmes sheshit kryesor dhe urës Nibelungen në bashkinë e re. Në orën 16:00: Zbulimi / bekimi i Pëllumbit të Paqes në Jerusalemweg në oborrin e Bashkisë së Re me shoqërim muzikor nga Magistratsmusik.


Instalimi i pëllumbit të paqes do të bëhet gjatë një ceremonie ndërfetare me peshkopin Dr. Manfred Scheuer, Presidenti i Komunitetit Hebre, Dr. Charlotte Herman, si dhe përfaqësues të tjerë të komuniteteve fetare dhe të ftuar nderi.

 

Kërkojmë pjesëmarrje të shumta. Faleminderit shumë!

 

 
Ftesë: "Java e përbashkët pelegrinazhi" në Jerusalemweg në Austri nga Lofer në shtetin e Salzburgut në qytetin e paqes Linz! Data: E premte, 15 shtator - e shtunë, 23 shtator 2023

 

 

Ne po bëjmë një pelegrinazh në drejtim të lindjes, drejt diellit në rrugën për në Jerusalem... Nga Lofer në Linz në instalimin ceremonial të Jerusalem Way Peace Dove përballë Bashkisë së Re në qytetin e Paqes të Linzit!

 

Disa nga pikat kryesore gjatë rrugës janë: Lofer, shëtitje e përkryer përgjatë Saalach dhe përmes grykës imponuese të Innersbach, Unken, Bad Reichenhall, Salzburg, Bazilika pelegrinazhi Maria Plain, Wallersee, Vöcklabruck, Lambach Abbey, Wilhering Abbey. Dhe së fundi, të shtunën, më 23 shtator 2023, mbërritja në Linz për vendosjen dhe bekimin ceremonial të Pëllumbit të Paqes Rruga e Jerusalemit si pjesë e ceremonisë ndërfetare.

 

DETAJET E JAVËS SË PELGRIMIT

Mbërritja vetjake me tren / autobus të premten, 15 shtator 2023 deri në mesditë për në Lofer! Një skenë e librit me figura na pret pasdite si një ecje fantastike fillestare! Ne ecim përgjatë Jeruzalemit përmes të bukurës Gryka e Innersbach dhe keni një pamje të "tre vëllezër"! Do të bëjmë një pushim në oaz jetik dhe qëndrimi i natës është në Landhotel Kirchenwirt në Unken. Pjesëmarrja në faza individuale ditore është e mundur (drejtimi i vet). Këshillë: Të gjitha fazat GPS të Jerusalemweg Austria shikoni këtu: Link i hapur

- TAMI DITOR: 10 deri në 15 € në ditë (në varësi të numrit të pjesëmarrësve)


-QËNDRIMI NATË: Nata € 40.- deri në 50.- shtëpi për mysafirë ose ndryshe konvikt / gjimnaz me çantë gjumi


- TË mbërrijmë atje: Pika e mbledhjes më 15.9. në mesditë në Lofer, mbërritja ÖBB (aranzhim vetjak)


- MADHËSIA E GRUPIT: 5 deri në 12 persona nga Lofer në Wilhering Abbey.
  Nga Wilhering në Linz nuk ka kufi për numrin e pjesëmarrësve!


- PAGESË PARAPRAKE:
€ 100.- kur regjistroheni për llogaria e klubit

 

- AFATI I REGJISTRIMIT: 15 qershor 2023 email në: austria@jerusalemway.org

 

 

Pasqyrë e fillimit të skenës / vendit të qëndrimit gjatë natës

(Akomodimet janë ende duke u finalizuar)

1. 15 shtator 2023 Lofer në Unken = 12 km 

2. 16 shtator 2023 Unken to Hinterreit = 23 km

3. 17 shtator 2023 Hinterreit deri në Eugendorf = 29 km         

4. 18 shtator 2023 Eugendorf deri në Oberhofen = 23 km

5. 19 shtator 2023 Oberhofen në Vöcklabruck = 34 km

6. 20 shtator 2023 Vöcklabruck në Lambach = 25 km        

7. 21 shtator 2023 Lambach deri në Marchtrenk = 26 km         

8. 22 shtator 2023 Marchtrenk në Wilhering Abbey = 28 km

9. 23 shtator 2023 Wilhering Abbey deri në Linz = 12 km

 

TOTALI RRETH 212 KM

Nga Wilhering Abbey në Linz nuk ka kufi për numrin e pjesëmarrësve!
Kërkojmë pjesëmarrje të shumta. Faleminderit shumë!

Kthimi me autobus dhe tren nga Linz me të gjitha opsionet e lidhjes. I nënshtrohet ndryshimeve të programit.

 

Përveç regjistrimit për të gjithë udhëtimin, sigurisht që ekziston edhe mundësia e regjistrimit fazat individuale për tu regjistruar. Sidomos në fazën finale nga Wilhering Abbey në Linz, do të ishim shumë të lumtur për një pjesëmarrje të gjallë! Pika e takimit është në kishën kolegjiale në orën 09.00 me bekimin e pelegrinit nga Abbot Reinhold Dessl!

 

Ne kërkojmë që të regjistroheni sa më shpejt të jetë e mundur me email austria@jerusalemway.org ose me telefon në +436642215201. formular regjistrimi hapeni si PDF këtu (Gjermanisht)

 

Gjendja dhe pajisja: Shëtitje të lehta për pelegrinët me këmbë të sigurta me palestër mesatare. Ne ecim me çantën tonë të shpinës në ecje, shtigje pyjore dhe fushore, rrugë me zhavorr dhe pjesërisht asfalt. Koha e ecjes është rreth 5 deri në 8 orë të shpërndara gjatë ditës. Rruga na çon nëpër terrene të lehta, çdo ngjitje është planifikuar me pushime të mjaftueshme. Ne kemi çantë shpine pa mjet mbështetës.

Shoqata “JERUSALEM WAY International Peace Team” nuk mban asnjë përgjegjësi dhe organizatori dhe shoqëruesit e pelegrinit nuk janë gjithashtu përgjegjës për ndonjë dëmtim apo aksident. Pjesëmarrja është në rrezikun tuaj. Në fund, duam të theksojmë se të gjithë haxhilerët duhet të jenë në gjendje të arsyeshme fizike dhe mendore. Gabimet dhe ndryshimet në program janë të rezervuara!


Sfondi i Rrugës së Jerusalemit: Rruga e Jerusalemit të çon nga Evropa në drejtimin lindor drejt lindjes së diellit – simbolikisht drejt jetës. Rrjeti i shtigjeve të Rrugës së Jerusalemit është i ngjashëm me një sistem lumi, ai lidh shtigje dhe rrugë të ndryshme në rrugën drejt lindjes dhe është zgjeruar vazhdimisht që nga fillimi i tij (2010) - aktualisht 18 vende dhe 2 kontinente janë të lidhura!

 

Me një distancë prej më shumë se 8000 km, Rruga e Jerusalemit është rruga më e gjatë e paqes dhe pelegrinazhit në botë!


M .NYRA E JERUSALEMIT
 Shoqata e regjistruar e Ekipit Ndërkombëtar të Paqes