Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

SPANJ TO N TO FRANC

Shëtitje dhe kulturë nga brigjet spanjolle të Atlantikut në Finisterre përmes Santiago de Compostela dhe Pirenejve në kështjellën e pelegrinëve në Saint-Jean-Pied-de-Port (Francë).

 

Kjo është e para nga gjithsej shtatë etapat në rrugën ndërkombëtare të paqes dhe kulturës! Rruga e Jeruzalemit lidh 15 vende dhe kontinentet e Evropës dhe Azisë me Tokën e Shenjtë dhe është Rruga më e gjatë e Paqes me një distancë rreth 7.500 kilometra. Mesazhi kryesor: "Nga fundi i botës së vjetër në Finisterre përmes zemrës së Evropës deri në fillim në Jeruzalem".

 

Ne përjetojmë pikat kryesore të veçanta skenike dhe kulturore, ecje nga brigjet spanjolle të Atlantikut në Finisterre - fundi i botës së vjetër dhe në të njëjtën kohë fillimi i Rrugës së Jeruzalemit - në Santiago de Compostela, përmes maleve Kantabriale dhe Mesta dhe pasi të kalojmë Pirenejtë arrijmë në fortesën e pelegrinëve të Shën -Jan-Pied-de-Port në Francë! Zbuloni pikat kryesore kulturore dhe natyrore në Rrugën e Jeruzalemit, kompakt dhe me shumë paqe! Udhëheqjet profesionale dhe udhëtimet kulturore, hotelet e zgjedhura personalisht, shoqëruesit e vazhdueshëm të udhëtimit nga EKIPI JERUSALEMWEG përfshirë autobusin, sigurojnë një mjedis të përsosur për këtë.

 

Ky udhëtim unik lidhet me takime të reja çdo ditë, pelegrinët nga e gjithë bota na takojnë rrugës për në lindje, dhe për këtë arsye nuk kemi "turma pelegrinësh" pas nesh. Itinerari: Shembull i një udhëtimi

 

Disa nga pikat kryesore janë: Finisterre, Santiago de Compostela me katedralen imponuese dhe vendin e varrimit të Apostullit James, Galicia, Astorga me pallatin peshkopal të Gaudí, Cruz de Ferro kryqin e madh të pelegrinit, Bazilikën León San Isidoro, Katedralen Burgos, Meseta Spanjolle, rajonin e verës së Rioja duke përfshirë kryeqytetin Logroño, kaloni kalimin në Pirenej në këmbë dhe pastaj kufirin për në Francë, St.-Jean-Pied-de-Port, ... 

 

Përshtypjet / video / fotot:

 - VIDEOCLIP nga udhëtimi (2017)

 - FOTOGRAFIA nga udhëtimi (2017)

 - FOTOT gjatë përgatitjes së udhëtimit _ inspektimi i rrugës (2016)

 

Fundi bëhet fillimi: Shtegu i Jeruzalemit na çon nëpër Francë, nga Pirenejtë përmes Masivit Qendror deri në Alpe (Pjesa II / VII) JERUSALEM VDES!