Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

FRANC TO N TO ZVICR

Ne fillojmë në Francë në këmbët e Pirenejve në fortesën e pelegrinëve në Shën-Jean-Pied-de-Port dhe kalojmë të gjithë Francën nga Pirenejtë përmes Masivit Qendror deri në fillimin e Alpeve ku më në fund kalojmë kufirin me Zvicrën në këmbë në Gjenevë.

   

Informacion dhe rezervim: Franca në Zvicër (pjesa II / VII)

KY SEKSION ËSHTË NË ZHVILLIM

Disa nga pikat kryesore janë: St.-Jean-Pied-de-Port, rrëzë Pyrenees, Via Podiensis, Massif Central, Conques, Aubrac, lugina e lumit Lot, Kalaja Estaing, ura e pelegrinit "Pont Valentré" në Cahors, Prezervativ, Notre Dame nga Le Puy-en-Velay , Lugina e Rhone, fillimi i Alpeve dhe Gjenevës, ...

 

Përshtypjet:

 

Fundi bëhet përsëri fillimi: Faza e ardhshme në Rrugën e Jeruzalemit është e pakrahasueshme me të gjitha fazat midis Spanjës dhe Tokës së Shenjtë! Na çon nëpër të gjitha Alpet në zemër të Evropës! Peisazhe magjepsëse, male, lugina lumenjsh dhe liqene nga Liqeni i Gjenevës deri në metropolin e Vjenës, i cili është gjithashtu qyteti më i madh në Danub! Kështu që tranzicioni i duhur në pelegrinazh përmes zemrës së Evropës (Pjesa III / VII) JERUSALEM VDES!