Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Qyteti i Paqes Linz bëhet partner i Jerusalemweg!

 

Ftesë në ceremoni: Vendosja ceremoniale e pëllumbit të paqes në Linz më 23 shtator 2023 në orën 15:00! KËRKOJMË PJESENJEN JUAJ AKTIVE
 

Dhe menjëherë para hapjes në Linz, do të ketë një të përbashkët nga e premtja, 15 shtator deri të shtunën, 23 shtator 2023. "Java e pelegrinazhit" në Jerusalemweg nga Lofer te pëllumbi i paqes në Linz! Pjesëmarrja në baza ditore është e mundur! (SHIH FOTOT MË POSHTË PËR DETAJE DHE REGJISTRIM)

 
Programi për ceremoninë e së shtunës, 23 shtator 2023

 

Në orën 09:00 pika e takimit Kisha Kolegjiale Wilhering: Bekimi i pelegrinit nga Abati Reinhold Dessl. Ecim së bashku në skenën 12 km deri në Linz. Mbërritja në zonën e Hauptplatz rreth orës 13:30 me një meze të lehtë pelegrini nga qyteti i Linzit në godinën e studios Salzamt! Rruga Wilhering - Linz shikoni këtu: HAPE TREGUN DHE GPS KETU

 

Në orën 15:00, pika e takimit në godinën e studios Salzamt: fjalimi i kryebashkiakut MMag. Klaus Luger si përfaqësues i qytetit të paqes Linz dhe prezantimi i projektit të paqes Jerusalemweg Shtëpi studio Salzamt.

 

Ceremonia fillon në orën 15:30: Së bashku ecim përgjatë Friedensweg, rruga na çon nga sheshi kryesor mbi urën Nibelungen te pëllumbi i paqes në Bashkinë e Re.

 

Ora 16:00: Zbulimi dhe bekimi i Pëllumbit të Paqes Rruga e Jerusalemit në ballinën e Bashkisë së Re me shoqërim muzikor nga departamenti i muzikës komunale.

 

Instalimi i pëllumbit të paqes është pjesë e një ceremonie ndërfetare me Presidenten e Komunitetit Hebraik të Austrisë së Epërme Charlotte Herman, peshkopin dioqezan të Kishës Katolike të Austrisë së Epërme Manfred Scheuer, Mbikëqyrin e Kishës Ungjillore të Austrisë së Epërme Gerold Lehner, Kryetarin e Komunitetit Fetar Islamik të Austrisë së Epërme Binur Mustafi, prift i Kishës Ortodokse Serbe Linz Dragan Micic, Pastor i Kishës së Vjetër Katolike Linz Samuel Ebner dhe të ftuar të tjerë nderi. Kërkojmë pjesëmarrje të shumta. Faleminderit shumë!

 

>>> SHKARKO FLYER CITY OF PEACE LINZ <<

 


Ftesë: "Java e përbashkët pelegrinazhi" në Jerusalemweg në Austri nga Lofer në shtetin e Salzburgut në qytetin e paqes Linz! Data: E premte, 15 shtator - e shtunë, 23 shtator 2023
 

Ne po bëjmë një pelegrinazh në drejtim të lindjes, drejt diellit në rrugën për në Jerusalem... Nga Lofer në Linz në instalimin ceremonial të Jerusalem Way Peace Dove përballë Bashkisë së Re në qytetin e Paqes të Linzit!

 

Disa nga pikat kryesore gjatë rrugës janë: Lofer, shëtitje e përkryer përgjatë Saalach dhe përmes grykës imponuese të Innersbach, Unken, Bad Reichenhall, Salzburg, Bazilika pelegrinazhi Maria Plain, Wallersee, Vöcklabruck, Lambach Abbey, Wilhering Abbey. Dhe së fundi, të shtunën, më 23 shtator 2023, mbërritja në Linz për vendosjen dhe bekimin ceremonial të Pëllumbit të Paqes Rruga e Jerusalemit si pjesë e ceremonisë ndërfetare.

 

DETAJET E JAVËS SË PELGRIMIT

Mbërritja vetjake me tren / autobus të premten, 15 shtator 2023 deri në mesditë për në Lofer! Një skenë e librit me figura na pret pasdite si një ecje fantastike fillestare! Ne ecim përgjatë Jeruzalemit përmes të bukurës Gryka e Innersbach dhe keni një pamje të "tre vëllezër"! Do të bëjmë një pushim në oaz jetik dhe qëndrimi i natës është në Hotel Friedlwirt në Unken. Pjesëmarrja në faza individuale ditore është e mundur (drejtimi i vet). Këshillë: Të gjitha fazat GPS të Jerusalemweg Austria shikoni këtu: Link i hapur

- TAMI DITOR: 10 deri në 15 € në ditë (në varësi të numrit të pjesëmarrësve)


-QËNDRIMI NATË: Nata € 40.- deri në 50.- shtëpi për mysafirë ose ndryshe konvikt / gjimnaz me çantë gjumi


- TË mbërrijmë atje: Pika e mbledhjes më 15.9. në mesditë në Lofer, mbërritja ÖBB (aranzhim vetjak)


- MADHËSIA E GRUPIT: Rreth 12 persona nga Lofer në Wilhering Abbey. Nga Wilhering në Linz nuk ka kufi për numrin e pjesëmarrësve! Ju lutemi merrni pjesë aktive.


- PAGESË PARAPRAKE:
€ 100.- ose alikuat për pjesëmarrje më të shkurtër në llogaria e klubit

 

- INFO / REGJISTRIM: Ju lutemi regjistrohuni sa më shpejt që të mund të organizojmë akomodimin. Email në: austria@jerusalemway.org

 

Pasqyrë e fillimit të skenës / vendit të qëndrimit gjatë natës


1. 15 shtator 2023 Lofer në Unken = rreth 12 km 

2. 16 shtator 2023 Unken to Hinterreit / Gois = rreth 25 km

3. 17 shtator 2023 Hinterreit / Gois to Eugendorf = rreth 27 km         

4. 18 shtator 2023 Eugendorf në Schwaigern = rreth 30 km

5. 19 shtator 2023 Schwaigern në Vöcklabruck = rreth 25 km

6. 20 shtator 2023 Vöcklabruck në Lambach = rreth 25 km        

7. 21 shtator 2023 Lambach deri në Marchtrenk = rreth 26 km         

8. 22 shtator 2023 Marchtrenk në Wilhering Abbey = rreth 28 km

9. 23 shtator 2023 Wilhering Abbey deri në Linz = rreth 12 km

 

TOTALI RRETH 210 KM

Nga Wilhering Abbey në Linz nuk ka kufi për numrin e pjesëmarrësve!
Kërkojmë pjesëmarrje të shumta. Faleminderit shumë!

Kthimi me autobus dhe tren nga Linz me të gjitha opsionet e lidhjes. I nënshtrohet ndryshimeve të programit.

 

Përveç regjistrimit për të gjithë udhëtimin, sigurisht që ekziston edhe mundësia e regjistrimit fazat individuale për tu regjistruar. Sidomos në fazën finale nga Wilhering Abbey në Linz, do të ishim shumë të lumtur për një pjesëmarrje të gjallë! Pika e takimit është në kishën kolegjiale në orën 09:00 të mëngjesit me bekimin e pelegrinit nga Abbot Reinhold Dessl!

 

Ne kërkojmë që të regjistroheni sa më shpejt të jetë e mundur me email austria@jerusalemway.org ose me telefon në +436642215201. formular regjistrimi hapeni si PDF këtu (Gjermanisht)

 

Gjendja dhe pajisja: Shëtitje të lehta për pelegrinët me këmbë të sigurta me palestër mesatare. Ne ecim me çantën tonë të shpinës në ecje, shtigje pyjore dhe fushore, rrugë me zhavorr dhe pjesërisht asfalt. Koha e ecjes është rreth 5 deri në 8 orë të shpërndara gjatë ditës. Rruga na çon nëpër terrene të lehta, çdo ngjitje është planifikuar me pushime të mjaftueshme. Bëjmë shëtitje me çanta shpine dhe, në varësi të madhësisë së grupit, gjithashtu me një mjet ndihmës/shërbim transporti për në akomodim.

 

Shoqata “JERUSALEM WAY International Peace Team” nuk mban asnjë përgjegjësi dhe organizatori dhe shoqëruesit e pelegrinit nuk janë gjithashtu përgjegjës për ndonjë dëmtim apo aksident. Pjesëmarrja është në rrezikun tuaj. Në fund, duam të theksojmë se të gjithë haxhilerët duhet të jenë në gjendje të arsyeshme fizike dhe mendore. Gabimet dhe ndryshimet në program janë të rezervuara!


Sfondi i Rrugës së Jerusalemit: Rruga e Jerusalemit të çon nga Evropa në drejtimin lindor drejt lindjes së diellit – simbolikisht drejt jetës. Rrjeti i shtigjeve të Rrugës së Jerusalemit është i ngjashëm me një sistem lumi, ai lidh shtigje dhe rrugë të ndryshme në rrugën drejt lindjes dhe është zgjeruar vazhdimisht që nga fillimi i tij (2010) - aktualisht 18 vende dhe 2 kontinente janë të lidhura!

 

Me një distancë prej rreth 8.500 kilometrash, Rruga e Jerusalemit është rruga më e gjatë e paqes dhe pelegrinazhit në botë!


M .NYRA E JERUSALEMIT
 Shoqata e regjistruar e Ekipit Ndërkombëtar të Paqes