Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Shtegtimi i Shtegtimit të Jeruzalemit në Austri (Vjeshtë 2020)

 

Ne ishim një grup me rreth 20 pelegrinë me pjesëmarrës nga Gjermania, Vorarlberg, Salzburg, Austria e Poshtme, Austria e Epërme, Vjena dhe Burgenland dhe kanë kaluar të gjithë Austrinë nga Vorarlberg në Burgenland (rreth 800 km) në gjurmët ndërkombëtare të paqes dhe kulturës. Faza e fundit na solli në kufirin Halbturn Castle / Hungarez.


Ne ishim në gjendje të përjetonim shumë momente të bukura dhe takime të ngrohta, të kombinuara me shkëmbim të ndërsjellë dhe mbi të gjitha me shumë gëzim dhe miqësi! Faleminderit të gjithëve.

 

HAPNI ALBUMIN FOTO KTU 

  


Ftesë për një pelegrinazh

Në rrugën e Jeruzalemit përmes Austrisë


Nga Vorarlberg në Burgenland


Data: 27 gusht - 06 shtator 2020

 

Ne jemi duke bërë një pelegrinazh në Jeruzalem përmes Austrisë dhe kështu gjithashtu japim një kontribut për turizmin dhe industrinë e mikpritjes. Në këmbë dhe me tren / autobus në shtegun ndërkombëtar të paqes dhe kulturës nëpër Austri!

 

Pelegrinazhi është një kompensim i qëndrueshëm, veçanërisht në kohë krizash, qoftë për shkak të Koronës apo rrethanave të tjera personale.

 

Shtë një e vetëdijshme udhëtim ekologjik, jo vetëm që jemi në këmbë si pelegrinë, por edhe mbërritja dhe largimi, si dhe distancat midis fazave të alpinizmit janë të mbuluara - për aq sa është kjo e mundur - me tren ose transport tjetër publik.

 

Një mundësi unike, në 10 ditë ne përjetojmë të gjithë Austrinë nga perëndimi në lindje, duke u përballur me diellin Arlberg te Neusiedlersee / Destinacioni ynë është Halbturn Castle / kufiri hungarez (distanca është rreth 800 km). Shihni këtu itinerarin e Jeruzalemit përmes Austrisë

 

Disa nga pikat kryesore të udhëtimit tonë janë:

 

Klostertal, Arlberg, Pitztal me urën e pezullimit Benni-Raich, këmbana më e madhe e lirë në kulmet e Kullës së Paqes në Alpet Veriore / Mösern dhe ofron një pamje të mrekullueshme të Luginës së Inn, Innsbruck, Gnadenwald, Shën Georgenberg, një nga vendet më të vjetra dhe më të larta të pelegrinazheve në Austri, mbresëlënëse Wolfsklamm, Wilder Kaiser, fundi i ditës me një ecje në perëndim të diellit në zonën Going / Stanglwirt, rritje librash me figura përgjatë Saalach dhe përmes imponueses Innersbachklamm, Salzburg, Wallersee, Lambach Abbey, kampi i përqendrimit Mauthausen, Klammschlucht / Burg Clamus pa çelikun e lashtësisë Vendi i pelegrinazheve Maria Taferl, i vendosur në mënyrë mbresëlënëse drejtpërdrejt mbi Danub, ecën mbi kodra të buta në Kështjellën Artstetten historikisht shumë të rëndësishme, Abbey Melk të UNESCO-s dhe Wachau me Spitz / Dürnstein, Abbey Göttweig, Vjenë, Neusiedlersee, shëtitja e fundit nga Neusiedl am See mbi Kalvar dhe ve rajone të ndryshme të rritjes së verës përmes Golsit në Kalanë Halbturn.

 

PASQYR ITINERARE

 

!! ARRITJA JUAJ NGA ÖBB / TRAJNI T Thursday E Enjten 27 Gusht 2020 Pas DHOMAT !!
Qëndrimi gjatë natës është i rezervuar në Landhaus Maria, 6762 Stuben am Arlberg, Nr 51
www.landhaus-arlberg.at

Shënim: Në zonën Stuben / Klostertal ne fillojmë më 28.08 gusht. pas mengjesit ecja e pare!

 

Pasqyrë e fillimit të skenës / vendit të qëndrimit gjatë natës

 

1. Më 28 gusht 2020, fillimi i salloneve / qëndrimi gjatë natës në Shën Anton am Arlberg                

2 Sht. 29 Gusht 2020, filloni Imsterberg / brenda natës në Innsbruck

E diela e tretë 3 gusht 30, filloni Gnadenwald / qëndrimi gjatë natës në St. Johann në Tirol

E hëna e 4-të, 31 gusht, 2020, filloni Lofer / qëndrimi gjatë natës në Unken                                     

E marta e 5-të, 01 shtator, 2020, filloni në Unken / qëndrimi gjatë natës në Vöcklabruck

6. Wed. 02 Shtator 2020, Filloni Vöcklabruck / Mauthausen brenda natës                               

E enjtja e 7-të, 03 shtator 2020, filloni Arbing / qëndrimi gjatë natës në Artstetten

8 Fri 04 Shtator 2020, filloni Melk / brenda natës Vjenë

9 Sht. 05 Shtator 2020, filloni Vjenën / qëndrimi gjatë natës në Bruck an der Leitha

Dielli i 10-të. 06 Shtator 2020, filloni Neusiedl am See / Mbërritja në këmbë në Kalanë Halbturn


Kthehuni me autobus dhe tren të Dielën, 06.09.2020 Shtator, 17 në 29:XNUMX më së voni nga HALBTURN me të gjitha lidhjet me Vjenë / Linz / Salzburg etj.

 

Ndryshimet e programit të rezervuara!

 

Shënim: Përveç regjistrimit për të gjithë udhëtimin nga Arlberg në Halbturn Castle / kufiri hungarez, ekziston edhe mundësia e zgjedhjes për fazat individuale për tu regjistruar. Udhëtimi është planifikuar në mënyrë që të arrijmë në një stacion treni çdo ditë, nga ku minibusi ynë bën shërbimin e anijes për në dhe nga stacioni i trenit nëse është e nevojshme. Numri maksimal i pjesëmarrësve në ditë 15 persona.

 

Për shkak të numrit të kufizuar të pjesëmarrësve, regjistrimi i hershëm (idealisht nga fundi i korrikut) ai kërkon! Regjistrimi me email në info@jerusalemway.org ose me telefon +43 699 18031970

 

Palestër dhe pajisje: Rritje të lehta për pelegrinët me këmbë të sigurta me palestër mesatare. Koha e ecjes gjatë ditës është rreth 4 deri në 6 orë / rreth 15 deri në 20 km. Rruga na çon përmes një terreni të lehtë deri mesatarisht të vështirë, çdo ngjitje ka një lartësi maksimale prej 500 metrash në një copë dhe planifikohen pushime të mjaftueshme. Ne ecje me një paketim dite të lehtë në shëtitje, shtigje pyjore dhe fushore, rrugë me zhavorr dhe pjesërisht asfalt. Një minibus transporton bagazhet tona kryesore.

 

Shoqata "JERUSALEM WAY International Peace Team" nuk merr asnjë përgjegjësi, as organizatori ose shoqëruesi i pelegrinit nuk mban përgjegjësi për ndonjë dëm ose aksident. Pjesëmarrja është në rrezikun tuaj. Në fund, ne do të dëshironim të theksonim se të gjithë pelegrinët duhet të jenë në një gjendje të përshtatshme fizike dhe mendore.

 

Tarifa e sheshtë ditore është 25 € (për anëtarët e klubit 20 €). Kjo përfshin transportin ditor të bagazheve kryesore me mikrobus për në dhe nga akomodimet; organizimi dhe shoqërimi i plotë i pelegrinëve; çdo shërbim i domosdoshëm transferimi nga / nga stacioni i trenit dhe / nga akomodimi, si dhe mundësia e një udhëtimi në minibus nëse dikush ka nevojë për një pushim ose dëshiron të përfundojë një skenë drejtimi për arsye të tjera ;-)

 

Gjetëm strehim me çmime të arsyeshme për pelegrinët në të gjitha fazat të organizuar dhe të rezervuar. Nëse është një shtëpi mysafirësh në mal, një festë në fermë, një manastir, një qendër arsimore, një konak, hotel, shtëpi për mysafirë, konak i kalasë, etj. Këto janë shembuj të akomodimit tonë.

 

Kostot për akomodimin dhe vaktet, si dhe për udhëtimet me transport publik duhet të paguhen në vend. Rekomandohet orteBB Vorteilscard!

 

Çanta e gjumit nuk kërkohet! Dhomat: dhoma dyshe ose teke dhe mëngjesi është organizuar për të gjitha akomodimet!

 

www.jerusalemweg.at / www.jerusalemway.org

 


Historiku i Rrugës së Jeruzalemit: Rruga e Jeruzalemit çon nga Evropa drejt lindjes, drejt lindjes së diellit - simbolikisht drejt jetës. Rrjeti i rrugëve të Rrugës së Jeruzalemit është i ngjashëm me një sistem lumor, ai lidh mënyra dhe rrugë të ndryshme në rrugën drejt lindjes dhe është zgjeruar vazhdimisht që nga themelimi i tij (2010) - aktualisht 18 vende dhe 2 kontinente janë të lidhura!

 

Me një distancë prej mbi 8.000 km, Rruga e Jeruzalemit është pelegrinazhi më i gjatë në botë dhe rruga paqësore dhe kulturore ndërkombëtare!


 

Ftesë në tryezën e pelegrinëve (Kliko këtu)


 N SNSHKRONI për BULETININ (kliko)  

 

  Informacioni i kontaktit

  M .NYRA E JERUSALEMIT
  Ekipi Ndërkombëtar i Paqes
  info@jerusalemway.org 

  4341 Arbing / Austri
  Tel +43/699/18 03 1970