Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

MAYNYRA E JERUSALEMIT: Mesazhet kryesore të këtij projekti ndërkombëtar të paqes!

Gjithçka fillon me hapin e parë ...

 

Der Mënyra e Jeruzalemit - Gjurma më e gjatë në botë për paqen dhe kulturën! Itinerari të çon nga Spanja përmes Evropës dhe Azisë në Jeruzalem.

 

Der Mënyra e Jeruzalemit është një projekt praktik me një shenjë të fortë tolerance dhe pranimi për të ndërtuar ura midis feve, kulturave dhe popujve të ndryshëm. Si një rrugë paqësore dhe kulturore ndërkombëtare, ajo çon nga fundi i Camino de Santiago (Finisterra / Santiago de Compostela, PS) përmes zemrës së Evropës në Jeruzalem. 15 vende dhe kontinentet e Evropës dhe Azisë janë të lidhura me Tokën e Shenjtë në një distancë prej rreth 7500 km. 

 

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe kulturat në një projekt unik të paqes.

 

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

 

Vlerat dhe vizionet e këtij projekti për paqe shprehen përmes faqes në internet www.jerusalemway.org, Libri Në rrugën e Jeruzalemit (në dispozicion në anglisht dhe gjermanisht) si dhe leksione dhe ekspozita ndërkombëtare të filmit.

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin -

besimi themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

 

Dhe le të kujtojmë, një pelegrinazh nuk është vetëm një përvojë shpirtërore por edhe pa dyshim mënyra më ekologjike për të udhëtuar! Mbrojtja e mjedisit dhe turizmi i butë shkojnë krah për krah.


* ANGLISHT *

Rruga e Jeruzalemit - Rruga më e gjatë e paqes dhe kulturës në botë! Rruga po çon nga Spanja, përmes Evropës dhe Azisë në Jeruzalem dhe bashkon njerëz të të gjitha feve, kombeve dhe kulturave në një mision të jashtëzakonshëm të paqes. Rruga JERUSALEM qëndron për tolerancën dhe vlerësimin e mënyrave të ndryshme të jetës. Një pelegrinazh krijon shanse për takime, prish paragjykimet, si dhe frikën dhe forcon besimin - besimin universal! Ajo që ndan fetë dhe popujt, vetëm njerëzit mund të ribashkohen përmes dashurisë! KA VETEM NJE FE - FEJA E DASHURISE!

 

* ESPANOL *

El CAMINO DE JERUSALÉN - ¡La ruta kulturore dhe de paz más larga del mundo! Es un camino internacional de paz prodhon një mbrëmje Jeruzalemin España a través de Europa y Azia y une las fees y los pueblos en un proyecto de paz sin parangón. CAMINO DE JERUSALÉN simboliza el recocimiento mutuo y la tolerancë. La peregrinación promueve un espíritu abierto, elimina perjuicios asi como temores y fortalece la confianza, iconfianza plena! Një través del amor se puede conseguir la unión që ndan një religjion dhe yt pueblos. SOLO HAY UNA RELIGIÓN - iLA RELIGIÓN DEL AMOR!

 

* TÜRKÇE *

KUDÜS YOLU / JERUSALEM WAY Dünyanin en uzun baris ve kühltür yolu olarak ispanya dhe baslayip Avrupa ve Asya üzerinden Kudüs'e ulasir. KUDÜS YOLU dinleri ve halklari bir baris projesi çatisi altinda birlestirir. KUDÜS YOLU karsilikli kabul ve hosgörü esasina dayanir. Hac yolculugu bir araya gelebilmek için seffaflik sagladigi gibi yarnyargilari ve korkulari bertaraf eder, karsilikli güveni ve hosgörüyü tesis eder. Dinler ve halklar arasindaki sözde sinirlar, biz münferit insanlar tarafindan sevgi ve karsilikli saygiya dönüstürülebilir. TÜM DINLERIN ORTAK NOKTASI SEVGI VE HÖSGÖRÜDÜR

M .NYRA E JERUSALEMIT
Ekipi Ndërkombëtar i Paqes

www.jerusalemway.org / www.jerusalemway.eu
www.jerusalemweg.de / www.jerusalemweg.at