Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Arkivi / Kronika

Hapja e Jerusalemweg në Donauwörth! (18 shtator 2021)

 

HOMENTI HISTORIK: Ceremoni ndërfetare me përfaqësues të feve turko-islame, rumune-ortodokse, protestante dhe katolike! Dhe solemne Pozicionimi i pëllumbit të parë të paqes në Gjermani! www.jerusalemweg.de

 

FALEMINDERIT TË GJITHËVE

  • Marshimi i paqes nga Linz në Vjenë! Për Ukrainën dhe paqen botërore. Për detaje shikoni këtu (07 Prill - 17 Prill 2022)

 

 

Hapja e Jeruzalemit Waldsassen / Bavari (25 qershor 2022)

 

Hapja festive e RRUGËS SË JERUSALEMIT TË MANASTIREVE: vendosja e pëllumbit të paqes dhe pelegrinazhit së bashku! Me një ceremoni ndërfetare më 25 qershor 2022, u hap ky ushqyes i mënyrës së Jeruzalemit dhe u zbulua me ceremoni pëllumbi i madh i paqes prej çeliku inox i punuar me dorë. 

 

--- HAPI FOTO KËTU ---

 

Disa udhëheqës fetarë thanë lutjet e bekimit! Për Judaizmin Rabini Dr. Dannyel Morag; për Islamin Imam Faouzi Slama; për Kishën Anglikane Rev. Dr. Unaza Elizabeth; për Kishën Ungjillore Ulrike Koehler. Më pas ata zbuluan të gjithë si dhe eurodeputetja patrone Monika Hohlmeier, abesin M. Laetitia Fech, pastorin e qytetit Dr. Thomas Vogl, kryebashkiaku i parë Bernd Sommer, administratori i qarkut Roland Grillmeier dhe iniciatori i Jerusalem Way Johannes Aschauer së bashku pëllumbin e paqes. Në ceremoninë dhe pelegrinazhin e përbashkët në Stiftland, përveç mysafirëve të shumtë të nderit, erdhën edhe shumë pelegrinë nga Gjermania dhe jashtë saj. Ju faleminderit të gjithëve! Zoti ju bekoftë.

 

Raportojnë mediat: Rundfunk Bayerischer / Media e Pallatinit të Sipërm / Dioqeza e Regensburgut

 

Shënim: Për rishikimin e plotë, shihni Buletini 2022

 

Kjo do të pasohet nga një pelegrinazh i përbashkët nga e hëna, 27 qershor deri të premten, 8 korrik 2022 nga Waldsassen nëpërmjet Çamit në Passau. Shiko detajet këtu


POLICEMAN gjerman shkon në Jeruzalem për paqe!

Hans Graßer, komandanti në pension i policisë dhe dhjaku nga Bavaria u nis për në Whitsun 2013 për të bërë një pelegrinazh në Jeruzalem! Ai tani është i pari që shënon rrugën e paqes me ngjitësen JERUSALEM WAY.

Ne të tre dhe ekipi i paqes i themeluar nga Johannes Aschauer në janar 2013 do të presim Johann në leksionin e filmit në kishën kolegjiale Göttweig dhe do ta shoqërojmë atë në Vjenë.

Në Vjenë për herë të parë do të lëshohet qafa e pelegrinit në Jerusalem, duke përfshirë vulën e pelegrinit, përmes së cilës planifikohet që kardinali Schönborn personalisht të jetë akti solemn në Katedralen e Shën Stefanit do të marrë përsipër! Një hap i madh, madje epokal dhe një urë e mëtejshme midis Kishës dhe fesë dhe popujve ndërkombëtarë - që lidhin fenë - projektin e paqes JERUSALEM WAY!

Më në fund, një takim është planifikuar në Qytetin e OKB-së, ku shpresojmë se çdo pelegrin i Jeruzalemit do të bie zile e paqes atje në të ardhmen dhe në të njëjtën kohë do të marrë një dokument zyrtar i cili nënvizon karakterin paqësor të Rrugës së Jeruzalemit.

Johann Graßer arriti në Jeruzalem në këmbë më 30.11.2013 nëntor XNUMX: Link në faqen e tij në Facebook


Projekti i paqes ndërkombëtare për Sirinë!

Personalitete nga politika, feja, sporti dhe shoqëria mbështesin projektin e paqes të themeluar nga "Jerusalemweg Team"! Dy oficerët e policisë së Austrisë së Epërme Johannes Aschauer dhe Otto Klär bënë një pelegrinazh me ish-kampionin botëror në tatëpjetë David Zwilling në 2010 nga Austria e Epërme më shumë se 4.500 km në këmbë në Jeruzalem, ku mbërritën pas 6 muajsh. Pelegrinazhi i gjatë i mori ata për një muaj përmes Sirisë, e cila ishte ende paqësore në atë kohë, ku ata vizituan qytete të tilla si Damasku dhe Alepo, të cilat tani janë shumë të kontestuara dhe të shkatërruara.


Tani kjo treshe ka mbështetjen e personaliteteve të shumta si Kardinal Schönborn, Peshkopi Schwarz, pastori i Katedrales Toni Faber, politikanë, të tillë si Ministrja e Brendshme Johanna Mikl-Leitner, Sekretari i Shtetit Reinhold Lopatka, Guvernatori Erwin Pröll, Guvernatori Josef Pühringer, Guvernatori Hans Niessl, Guvernatori Wilfried Haslauer, Deputeti i BE Josef Weidenholzer, Parlamenti i BE-së Othmar si Franz Klammer, Annemarie Moser-Pröll, Hansi Hinterseer, Alexandra Meisnitzer etj filloi një projekt ndërkombëtar i paqes, i cili duhet të tregojë situatën aktuale në Siri. Në këtë projekt, i gjithë bashkësia ndërkombëtare është thirrur të punojnë së bashku për paqen në këtë rajon. Preludi i kësaj është tani një video e shkurtër paqeje që u bë gjatë udhëtimit të tyre njëmujor përmes Sirisë.

 

Iniciatori Johannes Aschauer, dy kolegët e tij pelegrinë dhe "Ekipi i Paqes në Rrugën e Jeruzalemit" që ata themeluan do të dëshironin që kjo video me mesazhin e paqes të përhapet në të gjithë botën në mënyrë që të inkurajojë sa më shumë njerëz që të bashkohen në këtë projekt të paqes. Në të njëjtën kohë, veprimet e mëtejshme për paqen në rajon do të kryhen në javët dhe muajt e ardhshëm.


Më 28 Nëntor 2013, një marshim paqeje u zhvillua në Jeruzalemweg duke përfshirë shenjat e rrugës nga Salzburgu përmes Linz (Mariendom) dhe kampit të përqendrimit Mauthausen për në Arbing. Mbërritja ishte më 5 dhjetor 2013 (gjithsej rreth 200 km). FALEMINDERIT PER SHENJT P PILGRIMA!

 

Sapo të lejojë situata në Siri, kulmi i këtij projekti të paqes do të jetë një marshim paqeje me pjesëmarrje ndërkombëtare nga Damasku përmes Sirisë në Tokën e Shenjtë në Jeruzalem.

 

Një fragment nga raportet e mediave: Gazetë kurorë  / ndihma e njerëzve / Këshilla


Ju lutemi mbështesni këtë projekt paqeje duke e përcjellë këtë informacion në kontaktet tuaja dhe duke shpërndarë videon në internet, duke postuar.

 
 


Jerusalemweg po tërheq qarqe gjithnjë e më të gjera dhe po zhvillohet në një projekt paqësor ndërkombëtar!

Pelegrinët e Jeruzalemit paraqesin projektin e paqes JERUSALEM WAY në Presidiumin e Parlamentit Evropian dhe Ambasadorit austriak në Bruksel (31.03.2013 mars 20.02.2013). Dorëzimi i librit Barbara Stöckl në ORF Landesstudio Klagenfurt (21.12.2012 Shkurt 23.12.2012). Fillimi i projektit të paqes "JERUSALEM WAY", i cili bashkon fenë dhe popujt, më XNUMX dhjetor XNUMX në Finisterra, "fundi i botës" në Spanjë (XNUMX dhjetor XNUMX).


COLOMBIA: Kongresi botëror për mëshirë dhe paqe

Bogotá: Rreth 2.000 pjesëmarrës nga e gjithë bota erdhën në kongres. Gjatë kësaj, ne ishim në gjendje të përhapnim mesazhet thelbësore të projektit ndërkombëtar të paqes JERUSALEM WAY për të gjithë pjesëmarrësit dhe u pritëm me një entuziazëm të madh! U bënë kontakte, u krijua një rrjet themelor, ndoshta një shteg i Jeruzalemit do të dalë gjithashtu përmes Kolumbisë, nga perëndimi në lindje, drejt diellit. Për paqen në Kolumbi - në Jeruzalem - në botë. Përshtypjet e pelegrinazhit:


Premiera unike - FILMI në STEPHANSDOM të Vjenës!
Të Premten më 5 Tetor 2012, leksioni i filmit u shfaq në tre ekrane të mëdha si pjesë e a Ngjarja e përfitimit prezantuar për "Ministria e Brendshme e Klubit" - "Volkshilfe" - "Dompfarre Sankt Stephan".
Rreth 2.000 vizitorë janë në katedralen plotësisht të okupuar erdhi - ishte një mbrëmje e paharrueshme dhe unike! Ne do të donim t'ju falenderojmë që erdhët kaq të shumtë, si dhe Jaro Reisinger nga Hikingdays dhe shumë ndihmës të tjerë për pjesëmarrjen e tyre në organizatë! Falë JU ne u lejuam të "shkruajmë histori" në Katedralen e Shën Stefanit!


Prezantimi i librit dhe konferenca për shtyp me z. Kardinali Schönborn dhe z. Profesor Girtler
Të enjten më 27 tetor 2011 në orën 11.00, prezantimi i librit "Në rrugën e Jeruzalemit - nga zemra e Evropës në Jeruzalem" dhe një klipi 4 minutësh nga pelegrinazhi ynë u zhvillua në Klubin Pressehaus 5, Stephansplatz, Vjenë.