Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Arkivi i lajmeve


POLICEMAN gjerman shkon në Jeruzalem për paqe!

Hans Graßer, komandanti në pension i policisë dhe dhjaku nga Bavaria u nis për në Whitsun 2013 për të bërë një pelegrinazh në Jeruzalem! Ai tani është i pari që shënon rrugën e paqes me ngjitësen JERUSALEM WAY.

Ne të tre dhe ekipi i paqes i themeluar nga Johannes Aschauer në janar 2013 do të presim Johann në leksionin e filmit në kishën kolegjiale Göttweig dhe do ta shoqërojmë atë në Vjenë.

Në Vjenë për herë të parë do të lëshohet qafa e pelegrinit në Jerusalem, duke përfshirë vulën e pelegrinit, përmes së cilës planifikohet që kardinali Schönborn personalisht të jetë akti solemn në Katedralen e Shën Stefanit do të marrë përsipër! Një hap i madh, madje epokal dhe një urë e mëtejshme midis Kishës dhe fesë dhe popujve ndërkombëtarë - që lidhin fenë - projektin e paqes JERUSALEM WAY!

Më në fund, një takim është planifikuar në Qytetin e OKB-së, ku shpresojmë se çdo pelegrin i Jeruzalemit do të bie zile e paqes atje në të ardhmen dhe në të njëjtën kohë do të marrë një dokument zyrtar i cili nënvizon karakterin paqësor të Rrugës së Jeruzalemit.

Johann Graßer arriti në Jeruzalem në këmbë më 30.11.2013 nëntor XNUMX: Lidhje në faqen e tij të internetit


Jerusalemweg po tërheq qarqe gjithnjë e më të gjera dhe po zhvillohet në një projekt paqësor ndërkombëtar!

Pelegrinët e Jeruzalemit paraqesin projektin e paqes JERUSALEM WAY në Presidiumin e Parlamentit Evropian dhe Ambasadorit austriak në Bruksel (31.03.2013 mars 20.02.2013). Dorëzimi i librit Barbara Stöckl në ORF Landesstudio Klagenfurt (21.12.2012 Shkurt 23.12.2012). Fillimi i projektit të paqes "JERUSALEM WAY", i cili bashkon fenë dhe popujt, më XNUMX dhjetor XNUMX në Finisterra, "fundi i botës" në Spanjë (XNUMX dhjetor XNUMX).


COLOMBIA: Kongresi botëror për mëshirë dhe paqe

Bogotá: Rreth 2.000 pjesëmarrës nga e gjithë bota erdhën në kongres. Gjatë kësaj, ne ishim në gjendje të përhapnim mesazhet thelbësore të projektit ndërkombëtar të paqes JERUSALEM WAY për të gjithë pjesëmarrësit dhe u pritëm me një entuziazëm të madh! U bënë kontakte, u krijua një rrjet themelor, ndoshta një shteg i Jeruzalemit do të dalë gjithashtu përmes Kolumbisë, nga perëndimi në lindje, drejt diellit. Për paqen në Kolumbi - në Jeruzalem - në botë. Përshtypjet e pelegrinazhit:


Premiera unike - FILMI në STEPHANSDOM të Vjenës!
Të Premten më 5 Tetor 2012, leksioni i filmit u shfaq në tre ekrane të mëdha si pjesë e a Ngjarja e përfitimit prezantuar për "Ministria e Brendshme e Klubit" - "Volkshilfe" - "Dompfarre Sankt Stephan".
Rreth 2.000 vizitorë janë në katedralen plotësisht të okupuar erdhi - ishte një mbrëmje e paharrueshme dhe unike! Ne do të donim t'ju falenderojmë që erdhët kaq të shumtë, si dhe Jaro Reisinger nga Hikingdays dhe shumë ndihmës të tjerë për pjesëmarrjen e tyre në organizatë! Falë JU ne u lejuam të "shkruajmë histori" në Katedralen e Shën Stefanit!


Prezantimi i librit dhe konferenca për shtyp me z. Kardinali Schönborn dhe z. Profesor Girtler
Të enjten më 27 tetor 2011 në orën 11.00, prezantimi i librit "Në rrugën e Jeruzalemit - nga zemra e Evropës në Jeruzalem" dhe një klipi 4 minutësh nga pelegrinazhi ynë u zhvillua në Klubin Pressehaus 5, Stephansplatz, Vjenë.