nformacion në gjermanisht

 

--- Kthehu në rrugën e faqes së Jeruzalemit ---

Në rrugën e Jeruzalemit

www.jerusalemweg.at
www.jerusalemweg.de
www.jerusalemway.org

Në këmbë dhe me autobus
nga Spanja në Izrael / Pal stine!
Pelegrinazh në 5 faza

PJESA IV
Turqia / Azia e Vogël

Rruga e Jeruzalemit përmes TURQIS is është skenike,
nga ana kulturore dhe historike e mrekullueshme & unike!

Në të njëjtën kohë, ajo është gjithashtu më e madhja e
15 vende në Rrugën e Jeruzalemit!

MAYNYRA E JERUSALEM / KUD S YOLU / Mënyra e Jeruzalemit

Në rrugën ndërkombëtare të paqes dhe kulturës, ne bëmë një pelegrinazh nga DARDANELLES (kufiri Evropë / Azi) në këmbë dhe me autobus për rreth 1.700 km përmes Turqisë për në ANTAKYA / HATAY. Në këtë pelegrinazh unik, ne zbuluam pikat kryesore kulturore të Azisë së Vogël, vendet ku Apostujt Pal dhe Barnabas themeluan krishterimin e hershëm dhe rrugën e III. Kryqëzata nën Perandorin Stauffer Friedrich I "Barbarossa" dhe përjetoi një peizazh të magjepsjes së pakrahasueshme, njerëzit e të cilit na takuan me përzemërsi të hapur.

Pikat kryesore të rrugës sonë përfshijnë: DARDANELLES, TROJA, ALEXANDRIA TROAS, ASSOS, PERGAMON, EPHESUS, ISPARTA THE TOD OF THE ROSES, TAURUS Mountains, KONYA, LYSTRA, Fshati më i vjetër i njerëzimit, DERBOMAN, THE WILD , P ENDRFUNDIMI I Kryqëzatës së Tretë, Tarsi, Akoma më i Vjetër në Përdorimin e Urës së Gurit në Botë, Xhamia më e Madhe në Turqi dhe Kisha e Vjetër e Krishterë!

Ne dëshirojmë të falënderojmë të gjithë pjesëmarrësit dhe kontribuesit për kohën së bashku dhe përvojat e mrekullueshme. Udhëtimi ishte njerëz fantastik dhe miqësor gjithandej! T rkiye ok g zel!

Këtu mund ta merrni këtë Udhëtim në Turqi
PJESA IV LIBRI

22.09/05.10.2017 deri më XNUMX maj, XNUMX


Këtu mundeni PJESA V
Jordan / Izrael / Pal stine

LIBRI
26.10/07.11.201 - XNUMX7


RAPORTI I UDHTIMIT

Turqia / Azia e Vogël
 (30.04.2016 - 12.05.2016)

1 dite

Mbërritja me aeroplan në Aeroportin e Stambollit

Në aeroport Stamboll më 30.04.2016/XNUMX/XNUMX

 

David

 

 

Johannes

 

 

Karin

Grupi i pelegrinëve duke përfshirë udhëzuesin tonë turne "Erdal" me celular :)

 

 

Nisja rreth mesditës drejt CANAKKALE / Dardanele. Po presim autobusin ... :-)

 

                              Erdal Karin Johannes David

                        Gertraud Leopold Maria Adelbert

                          Rosemarie Hans Gisela Erwin

                          Jasmine Hans Sepp Horst

 

Udhëtimi fillon.

 

 

Karin ka gjetur vendin e saj në dritare.

 

 

 

 

Grupi është I VOGL, por I FMIJ.

 

 

 

 

Pushimi i parë dhe ushqimi ka shije të shkëlqyeshme.

 

 

Jasmine, Gertraud, Leopold, Karin, Johannes, Erwin, Gisela, Rosemarie, Adelbert, Maria, Hans, Horst, David, Hans, Sepp

 

 

Hiking është kënaqësia e mullixhiut.

 

 

 

Pëllumbi i paqes na tregon rrugën.

 

 

Pas natës në hotel Blue Park vazhdoi të nesërmen.

 

 

 Qëndrim i shkurtër në Parkun Kombëtar GELIBOLLO.

 

 

 

Deri në 1000 trajnerë priten çdo ditë në pranverë.

 

 

 

Pasi vizituam parkun kombëtar, u nisëm për të vazhduar drejt ECEABA.

 

 

Azia po vijmë!

 

 

 

Ecni përgjatë detit në tokën aziatike.

 

 

 

Përshtypjet e mrekullueshme na shoqërojnë gjatë rrugës.

 

 

 E larmishme dhe e bukur.

 

 

Mbërriti në destinacion.

 

 

Vazhdoni në Troy.

 

 

Kali i Trojës. Kemi dëgjuar për të në shkollë.

 

 

 

Ne tashmë jemi përsëri në terren historik.

 

 

 

 

Lulëkuqja në të kuqen e errët zbukuron natyrën.

 

 

Ne tashmë kemi mbërritur në Troja e Aleksandrisë.

 

 

 

 

 

 

 

 

Johannes, këtu në ish-bulevardin që të çonte në det. Gërmimet nuk mbarojnë kurrë.

 

 

A e dinë delet që po kullosin në tokë të zhytur në histori?

 

 

Vazhdoni për në Tamis dhe më pas në këmbë për në Korubasi.

 

 

Një rrugë plot ngjarje në të cilën Pali mund të ketë qenë tashmë në rrugën e tij.

 

 

Rinia na shoqëron një pjesë të rrugës.

 

 

 

 

Asnjë urë, asnjë urë këmbësore, vetëm ujë, por ne nuk do të lejojmë që të ndalemi.

 

 

 

 

 

Sapo në anën tjetër, këpucët tona të pelegrinit vihen përsëri.

 

 

Grupi është i plotë dhe ne mund të marshojmë përsëri.

 

 

 

 

Kur mbërritëm në destinacionin tonë, ne u pritëm nga G nther (një gjerman që u takuam në 2010) dhe nga kryetari i bashkisë.

 

 

Assos është arritur.

 

 

Nuk është shumë në këmbë nga hoteli në vendet arkeologjike.

 

 

Një vizitë në teatër dhe pamja e detit na bëjnë që zemrat tona të rrahin më shpejt.

 

 

 

 

Ky krokodil nuk mund të fshihej plotësisht.

 

 

 

 

 

E gjithë zona përreth Assos është më shumë se interesante.

 

 

 

 

Dalja ishte bllokuar.

 

 

Qiriu i një mbreti gjithashtu dëshiron të fotografohet.

 

 

Shumë dru përpara kasolles.

 

 

 

 

Vetëm Assos ia vlen të udhëtosh.

 

 

 

 

Ne largohemi nga Assos dhe vijmë në Bergamon.

 

 

Vdes Biblioteka e Bergamonit aktualisht po restaurohet, për fat të keq aktualisht nuk është e mundur të vizitohet brenda.

 

 

Pasi të marrim teleferikun lart, ne shkojmë në një turne për ndonjë pikë interesante.

 

 

 

 

 

 

 

Ne mund ose mund të vizitojmë thesare që janë pak a shumë të ruajtura mirë.

 

 

Bergamoni është në këmbët tona.

 

 

 

 

 

Mberritur me poshte.

 

 

      In Avaylik në Hotel Ergin kishim darkë, gjumë dhe mëngjes të mirë.

Një ditë e re po na pret, në Izmir.

 

 

 

Kisha Paulus në Izmir.

 

 

 

 

 

Kjo është shënuar gjithashtu.

 

 

Një shëtitje e shkurtër përgjatë bregdetit deri në kullën e sahatit dhe më tej në pazar.

 

 

 

Në mes të fotove të ndryshme në grup.

 

 

 

Kulla e sahatit, një vend takimi SPECIALE në Izmir.

 

 

 

Një vizitë në pazar është e domosdoshme.

 

 

 

 

Ngjitje e shkurtër në kala dhe ne shijojmë një pamje të bukur të Izmirit.

 

 

 

 

Nga lart ju mund të shihni gjithçka shumë më të mirë.

 

 

 

Një ecje e mrekullueshme drejt Efesit.

 

 

Ne kemi trafik të afruar.

 

 

 

 

Lejohet një pushim i shkurtër.

 

 

 

Sa vjeç mendoni se jeni?

 

 

 

 

 

 

 

 

Mënyra M M E BUKURA vjen në FUND.

 

 

 

 

 

 

Fundi i fazës së ditës po afron dhe ne marrim autobusin për në Hotel Richmond Ephesus në Kusadasi.

 

 

Efesi është diçka shumë SPECIALE dhe duhet të vizitohet një herë në JET yourN tuaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xhisela dhe Ervini me të vërtetë e mbajnë emrin e tyre Kuschel.

 

 

 

 

 

 

Pamjet pa FUND.

 

 

 

Në Efes shfaqet kulmi njëra pas tjetrës.

 

 

 

 

 

Një stuhi po afron dhe çadrat e PARA janë tashmë të hapura.

 

 

 

 

Biblioteka e Efesit është BOT E famshme.

 

 

 

 

 

Ju nuk keni nevojë të flisni shumë, thjesht SHIKONI.

 

 

 

Një shëtitje nga Efesi në vendbanimin e fundit të Marisë nuk duhet të mungojë.

 

 

Lule në lavdinë e tyre të plotë.

 

 

 

 

Një pushim i vogël nga një klasifikim i tillë malor është i domosdoshëm.

 

 

 

Ky informacion në GJERMANISHT na afron me këtë shenjtërore.

 

 

 

 

Shenjtë Nënë e Zotit, na mbro.

 

 

 

 

Dëshira e MADHE: Pëllumbi i paqes duhet të na sjellë paqen në të gjithë botën.

 

 

Gjithçka fillon me hapin e PAR.

 

 

Ne po kërkojmë një mënyrë të re.

 

 

Ne nuk kemi gjetur një mënyrë të re, kështu që po vazhdojmë tutje.

Le të shkojmë në SELCUK për të vizituar varrin e Gjonit dhe për të vizituar një xhami.

 

 

Një vizitë në tempullin e Artemis nuk duhet të humbasë. Një nga shtatë mrekullitë e botës antike.

 

 

Mbetjet e Tempullit të Artemisit dhe në anën e pasme SELCUK me varrin e Gjonit.

 

 

Më 5 maj 5, largohemi nga Hotel Richmond Ephesus dhe nisemi për në Pamukkale.

 

 

 

Vizitë te një prodhues qilimash.

 

 

 

 

 

Ne mësojmë shumë rreth qilimave, mëndafshit dhe më shumë.

 

 

 

 

 

Një vepër arti me mëndafsh në mëndafsh.

 

 

Qilima në shumë lloje.

 

 

Trëndafilat zbukurojnë kopshtin.

 

 

Kjo e bën gojën të lotojë.

 

 

Pëllumbi na tregon rrugën.

 

 

Tufat e lopëve janë mjaft të rralla.

 

 

As nuk duhet të jetë më i riu!

 

 

Dyqan dasmash në TURQISHT.

 

 

Pamukkale në sy.

 

 

 

 

Ne jemi pothuajse atje.

 

 

 

 

Ne kemi arritur.

 

 

 

 

Le të shkojmë të shohim tarracat e gëlqeres dhe Hierapolis.

 

 

 

 

 

 

Uji i ngrohtë është dukshëm i mirë për këmbët tona të stresuara.

 

 

 

 

 

Uji i pastër ju fton të notoni.

 

 

 

 

 

Hoteli Tripoli ishte i GJITHA RREGULLT.

 

 

 

Një vizitë e fundit në tarracat gëlqerore.

 

 

Ne jemi gati të ecim nga PAMUKKALE në drejtim të LAOTICEA.

 

 

 

 

 

Shenjat e rrugës së Jeruzalemit nga tre breza.

 

 

Laodic a: Një sit arkeologjik që është ende pak i njohur.

 

 

 

 

 

 

 

Ajo që është gërmuar këtu në pesë vitet e fundit është mbresëlënëse.

 

 

 

Laodic a është duke u përgatitur për turizëm.

 

 

 

 

 

Fillon ecja në GULK Y.

 

 

Tufat e drurit të kaluara 100 metra të gjata.

 

 

Unë do të doja ta blija këtë bagazh dhe të prodhoja borde zemre prej tij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Një pushim i vogël në K rpeli është i mirë për ne.

 

 

 

 

Kryetari i Bashkisë së GULK Y na mirëpret.

 

 

 

 

Kemi shkuar në pazar dhe kemi pirë çaj në këtë dyqan të vogël përsëri në vitin 2010.

 

 

 

 

 

Vendasit ende mund të na mbanin mend.

 

 

Nga GULK Y mbi Isparta në EGIDIR te Pension Choo Choo.

 

 

Në restorantin Halikarnas kemi pasur darkën tonë të shijshme dhe një mëngjes të shkëlqyeshëm.

 

 

Ne jemi GATI përsëri për aventurën tonë të radhës.

 

 

 

 

Ne ecim përgjatë Paulusweg në drejtim S C LL dhe më tej ANTIOKIA.

 

 

 

 

Një rritje ngjarje me shumë papastërti ...

 

 

.... dhe peisazh i mrekullueshëm.

 

 

Iriqi nuk mund të shqetësohej në pjesën tjetër.

 

 

Gjeli po pret pulat e tij.

 

 

 

In S C LL arriti dhe një pushim po na pret.

 

 

Ne shijojmë një meze të lehtë të blerë rishtas në dyqane.

 

 

A i plotëson ende ballkoni kërkesat strukturore?

 

 

Një automjet transporti i tipit më të vjetër.

 

 

 

Shënimi i Paulusweg nuk është më i riu.

 

 

Natyra shfaqet në variantet më të larmishme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Një ndalesë e vogël në rrugën për në ANTIOKIA.

 

 

 

 

 

 

ANTIOCHIA është në sy.

 

 

 

 

Në Konya do të vizitojmë kishën e Shën Palit.

 

 

 

Një vizitë në një xhami është e domosdoshme.

 

 

Ju mund të mësoheni të mbani shami.

 

 

 

 

 

 

 

Le të shkojmë në Kilistra, një skenë e mrekullueshme shëtitjeje na pret.

 

 

 

 

 

Formacione unike shkëmbore formojnë peizazhin.

 

 

 

 

Vendbanimet në shpella të të krishterëve të hershëm frymëzuan grupin tonë të turneut.

 

 

 

 

 

 

Kisha nga mbrapa.

 

 

Zbritja është e vështirë, por e menaxhueshme.

 

 

 

Pas natës së DYT në Hotel Bera në Konya, ne jemi gati për ditën tjetër përsëri.

 

 

 

Vizitoni një xhami dhe pazarin e Konjës.

 

 

 

 

 

Bizhuteri prej ari në CASE dhe CASE.

 

 

Këtu është një teknikë e vjetër për të trajtuar tiganët dhe çajnikët nga brenda.

 

 

 

Vizitë në një fabrikë felting. Një teknologji që po shuhet.

 

 

 

 Në Catayl k ne vizitojmë një vend arkeologjik që daton në 6000 vjet para Krishtit.

 

 

 

 

 

 

Kërkohet durim këtu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Në Cumra bëmë një pushim në një dyqan më të hollë dhe shijuam vaktin.

 

 

In S LEANAKYI bëmë një ndalesë të shkurtër ku një vajzë e re u fotografua me Karin.

 

 

Aderi në rritje CKUYU.

 

 

 

 

Një skenë e mrekullueshme malore që nuk donte të mbaronte.

 

 

 

 

 

 

Në destinacion u shpërblyam me shumë përshtypje.

 

 

 

 

 

Një breshkë në natyrë, një gjë e rrallë.

 

 

 

 

Ne vizitojmë kishën BINBIRILSE 1001 (MADENSEHRI) dhe pastaj shkuam në Karaman, në Karaman Kent Hotel.

 

 

 

Në mëngjes bëjmë një vizitë të shkurtër në Muzeun Karaman.

 

 

Me autobus arrijmë në pikën më të lartë të udhëtimit në 1650 metra mbi nivelin e detit (Malet Demi).

Tani e tutje është tatëpjetë, drejt detit.

 

 

 

 

Kjo vizitë në ALAHAN KILISESI nuk duhet të mungojë në këtë udhëtim.

 

 

 

 

 

 

 

 

In ORTA REN bëjmë pushimin e drekës me një vakt të shkëlqyeshëm.

 

 

 

Ndalesë e shkurtër në Barbarossadenkmal për një foto.

 

 

 Fillimi i shëtitjes sonë në Silifke.

 

 

Natyra tregon veten nga ana e saj më e bukur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duhet të jetë një fotografi e synuar.

 

 

Ne tashmë priteshim në Hotel Kilikya në Kizkalesi.

 

 

Kështu paketohet dhe transportohet djathi i dhisë.

 

 

 

 

Në rrugën për në Paulusbrunnen dhe Paulusmuseum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Një grup studentësh donin një foto të P SHRBASHKT.

 

 

Ura e gjatë prej guri ende në përdorim në botë.

 

 

Xhamia më e madhe në Turqi.

 

 

 

 

Këtu është një foto me miqtë tanë të rinj në Facebook.

 

 

Parku rreth xhamisë është i Mrekullueshëm.

 

 

 

Me rrezet e fundit të diellit ne ende mund të arrinim në Kishën e Shpellës Petrus.

 

 

Këtu Pjetri punoi me apostuj të ndryshëm dhe mbajti predikime.

 

 

Na lejohet të vizitojmë këtë kishë më të vjetër të shpellave në krishterim.

 

 

Një këpucar po pret punën.

 

 

 

Mënyrat e Palit në përhapjen e besimit të krishterë.

 

 

 

Paqja mund të lindë në këtë lidhje.

 

 

Fotoja e lamtumirës nga udhëtimi ynë në Turqi në maj 2016

 

Klikoni këtu për raportin e udhëtimit të udhëtimit vjeshtor tetor 2016 (30.09.2016 shtator 12.10.2016 deri më XNUMX tetor XNUMX):


LIDHENI FOTOGJAT NGA UDHTIMI Vjeshtor


 

Në aeroportin HATAY ne përfundojmë në rrugën Jeruzalem përmes Turqisë.

Një e ngrohtë FALEMINDERIT PERR ÇDO KUSH që kontribuoi
ky udhëtim mund të kryhej përsëri në mënyrë kaq unike.

Ne tashmë jemi duke pritur për udhëtimin tjetër në Rrugën e Jeruzalemit përmes Turqisë

Johannes, David, Karin, Erdal

 


FUNDI bëhet FILLIMI!

Pas udhëtimit nëpër Turqi, ne fillojmë fazën tjetër dhe të fundit në Gjurmën e Jeruzalemit (Pjesa V):

Në rrugën e Jeruzalemit përmes Jordanisë, Izraelit dhe Palestinës

Këtu mundeni PJESA V
Jordan / Izrael / Pal stine

LIBRI

Data: 26.10/07.11.2017 - XNUMX


Sinqerisht,
John - David - Otto

www.jerusalemweg.at
www.jerusalemweg.de
www.jerusalemway.org

Ju presim me padurim pelegrinazhin tjetër
të mirëpriten në Rrugën e Jeruzalemit.
Bashkohuni me ne dhe do të përjetoni një udhëtim unik.

Këtu mund ta merrni këtë Udhëtim në Turqi
PJESA IV LIBRI

22.09/05.10.2017 deri më XNUMX maj, XNUMX


--- Kthehu në rrugën e faqes së Jeruzalemit ---