Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Gazeta famullitare e Arbing (shkurt 2021)

 

Çdo bëhet në natyrë, në njerëz, në dashuri

duhet të presë, të jetë i durueshëm, derisa të lulëzojë koha e tij.

Dietrich Bonhoeffer


 

Në Rrugën e Jeruzalemit, pelegrinazhi më i gjatë në botë në të gjithë Austrinë!

 

Pelegrinazhi është shumë në modë dhe nuk është vetëm një ekuilibër i qëndrueshëm për trupin, mendjen dhe shpirtin në krizën aktuale të Corona.

 

Një grup prej 20 pelegrinëve me pjesëmarrës nga Gjermania, Vorarlberg, Szbg, Austria e Epërme, Austria e Poshtme, Vjena dhe Burgenland ishin në gjurmët e Paqes dhe Kulturës nga Arlberg në Liqenin Neusiedl (rreth 800 km). Fazat ditore ishin rreth 20 km në këmbë dhe pjesa tjetër ishte e mbuluar në drejtim të udhëtimit ekologjik, me tren ose minibus. Pelegrinët gjithashtu arritën në rrethin e Perg dhe Arbing në 03 Shtator, 2020! Pelegrinazhi u shënua nga shumë takime të këndshme me njerëz përgjatë rrugës dhe biseda të mira midis pelegrinëve, si dhe impulse shpirtërore.


Jerusalemweg (JW) jo vetëm që çon përmes qendrës së Arbing, por u iniciua këtu më shumë se dhjetë vjet më parë, pikërisht në patronazhin e famullisë (24 qershor 2010)! Midis pelegrinëve ishin Johannes Aschauer (iniciator dhe udhërrëfyes i trainuar i pelegrinëve) dhe partneri i tij Karin Forster, katër pelegrinë të tjerë nga Arbini gjatë rrugës: Marianne & Anton Baumgartner nga Groißing dhe Ingrid & Heinrich Aschauer nga Puchberg. Heinrich dhe Toni morën përsipër transportin e bagazheve / shërbimin e anijes dhe shkuan në rolin e tyre me kënaqësinë më të plotë.

 

Meqenëse shtëpia e Heinrich dhe Ingrid është pikërisht në Rrugën e Jeruzalemit, të gjithë pelegrinët u ftuan në një mëngjes të bollshëm atje, pothuajse duke kaluar. I forcuar mirë, grupi arriti në Clam dhe Grein Castle dhe, si "pika kryesore e ditës", Nadlingerhof, lart mbi Danub në Neustadtl. Nuk është Rruga e Jeruzalemit e Pëllumbit të Paqes! Një tjetër është në Melk Abbey dhe një tjetër në Spitz. Fundi i ditës dhe qëndrimi gjatë natës ishte në konakun e kështjellës Artstetten, ku pelegrinët, si në Arbing, ndër të tjerët, morën vulën e një pelegrini me një pëllumb paqeje në pasaportat e tyre.


Shënim: Listat e mëtejshme të pëllumbave të paqes janë fiksuar për Prill 2021 në qytetin Donauwörth dhe 2022 në manastirin Waldsassen (Gjermani). Dhe është planifikuar një vazhdim i pelegrinazhit të lartpërmendur! Në varësi të mundësive të krizës së Koronës, këto janë pjesët Zvicër - Vorarlberg und Austri - Greqi. Dhe me një agjensi udhëtimesh, ne do të kthehemi në Tokën e Shenjtë në pranverën e vitit 2022. Kontaktoni nën info@jerusalemway.org

 

Historiku i rrugës së Jeruzalemit

Rruga e Jeruzalemit bashkon fetë, kombet dhe kulturat e ndryshme në një projekt të jashtëzakonshëm paqeje dhe qëndron për njohjen reciproke, tolerancën dhe vlerësimin e mënyrave të ndryshme të jetës. Jeruzalemi është vendi më i rëndësishëm për të krishterët dhe hebrenjtë, një vend i shenjtë për myslimanët dhe konsiderohet si kryqëzimi i feve botërore! Pelegrini i Jeruzalemit arrin, ndër të tjera, shumë vende historike të rëndësishme, disa varre të Apostujve dhe vende të shumta të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në rrugën e gjatë për në Jeruzalem.

 

Rrjeti i rrugëve të Rrugës së Jeruzalemit është i ngjashëm me një sistem lumor, ai lidh shtigje dhe rrugë të ndryshme në rrugën drejt lindjes. Rruga e Jeruzalemit është zgjeruar vazhdimisht që nga themelimi i saj (2010) - 18 vende dhe 2 kontinente janë aktualisht të lidhura!

 


HAP ALBUMIN FOTO KETU