Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Instalimi i Pëllumbit të Paqes dhe hapja e shtegut të Jeruzalemit në FULDA!

Qyteti i Fuldës bëhet partner në rrugën më të gjatë të paqes në botë! Ceremonia e hapjes së Rrugës së Jerusalemit të Apostujve dhe vendosja e Pëllumbit të Paqes (30 shtator 2023)

Një rrugë e rëndësishme ushqyese gjermane për në Jerusalemweg fillon në qytetin Boniface të Fuldës, i cili më pas të çon poshtë Danubit nga Donauwörth dhe përfundon në Linz në Austri në rrugën kryesore të Jerusalemweg që vjen nga Spanja.

 

Pika kryesore është instalimi ceremonial i Pëllumbit të Paqes në Rrugën e Jerusalemit të shtunën, 30 shtator 2023 nga ora 14.00:XNUMX në Kishën e Shën Mëhillit / pranë Sheshit të Katedrales! Shikoni fotot e festimeve më poshtë.

 

Rruga dhe GPS: Hape këtu

Raport për shtyp: Lajmet e Hessen Lindore

Raport për shtyp: Informacione Fulda

 

 

 

Sekuenca e programit

 

E premte 29 shtator 2023
Nga ora 17:00: Takimi pelegrin me mirëseardhje dhe pije
Në orën 20:00: Leksione dhe prezantime të drejtpërdrejta filmike në Salla e Festivalit të Portokallisë përgjatë gjithë rrugës së Jeruzalemit nga Spanja në Jerusalem dhe tre rrugëve në Gjermani! Përfundimi rreth orës 21:30, finalja / tryeza e pelegrinëve.

 

E shtunë 30 shtator 2023

Në orën 09:00: Pelegrinazh i përbashkët nga sheshi i katedrales Fulda në Pilgerzell (rreth 6 km).

Në orën 14:00: Pika kryesore ishte instalimi ceremonial i pëllumbit të paqes në Jerusalemweg në Michaelskirche / afër Domplatz me kryebashkiakun Dr. Heiko Wingenfeld dhe përfaqësues të komuniteteve fetare. Ceremonia ndërfetare! Përfundon rreth orës 16:00, pasuar nga tryeza e pelegrinëve, finalja...


Për detaje klikoni në poster dhe shikoni Faqja e internetit e qytetit Fulda

 

pelegrinët dhe shenjat

 

Edhe para festimeve të hapjes, 28.09.2023 (E enjte) një ecje e përbashkët pelegrinazhi nga Fulda. Gjatë turneut shtojmë dhe kontrollojmë sinjalistikën e Rrugës së Re të Jeruzalemit. Informacion dhe regjistrim Pelegrinët dhe Shënimi

Program i gjerë mbështetës nga e premtja deri të dielën!
>>> Informacion / Regjistrim <<