Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

Geschichte

Udhëtimi ynë ndoqi, nga njëra anë, gjurmët e Kryqëzatës së Tretë dhe, nga ana tjetër, shtigjet e Apostullit Pal. Ju nuk mund të kaloni nëpër të gjitha këto vende nga Austria në Izrael / Palestinë pa rënë në kontakt me historinë në çdo hap.

Në Kosovë në fushën e zogut të zi, për shembull, vendi ku u zhvillua beteja vendimtare midis serbëve dhe osmanëve në 1389, e cila më pas ndikoi në rrjedhën e historisë evropiane; Ikoni në Malet Demi, ku në 1190 ushtria e Kryqëzatës së Tretë nën Perandorin Friedrich I, i njohur gjithashtu si Barbarossa, u shua pothuajse plotësisht; Lufta e Trojës, ku Akili "i pacenueshëm" gjeti vdekjen e tij dhe qëndron kali i Trojës me famë botërore; Antiokia në Orontes, ku ndodhet kisha më e vjetër e krishterë në tokë dhe ku apostujt Pjetër, Paul dhe Barnabas thuhet se ishin mbledhur me komunitetin ende të ri të krishterë.

Filipi, Troja, Asosi, Efesi, Pergamoni, Laodika, Tarsi, Palmira, Bosra, Petra janë emra të shkëlqyeshëm, gërmimet dhe mbetjet e qyteteve antike janë mbresëlënëse.