Gjithçka fillon me hapin e parë ...

Der Mënyra e Jeruzalemit është shtegtimi më i gjatë në botë dhe rruga e paqes dhe kulturës ndërkombëtare!

Der Mënyra e Jeruzalemit lidh fetë dhe popujt në një projekt unik të paqes.

Der Mënyra e Jeruzalemit qëndron për njohjen dhe tolerancën e ndërsjellë.

Dashuria, forca më e fortë në univers, depërton, ndriçon gjithçka dhe ndërton ura midis të gjithë njerëzve!

 

Pelegrinazhi krijon çiltërsi për takime, zvogëlon paragjykimet dhe frikën dhe forcon besimin - besimin themelor! Kufijtë e supozuar midis popujve dhe feve mund të tejkalohen nga njerëz individualë në dashuri dhe respekt të ndërsjellë.

JERUSALEMWEG / JERUSALEM WAY / EL CAMINO DE JERUSALÉN / LE CHEMIN DE JÉRUSALEM / LA VIA DI GERUSALEMME / KUDÜS YOLU

AKTUALE

 

 

 

PËRMBLEDHJE E ORGANIT 2022

 

  • E enjte 07 Prill - Die 17 Prill 2022: Marshimi i paqes LINZ - VJENE për Ukrainën dhe paqen në botë!
  • e shtunë 09 prill 2022: Festimi para Pashkëve në NADLINGERHOF
  • E mërkurë 25 maj - Die. 29 maj 2022: Prezantimi Jerusalemweg Dita Katolike Gjermane STUTTGART
  • e shtunë 25 qershor 2022: Hapja e Jerusalemweg WALDSASSEN - pelegrinazhet dhe instalimi i pëllumbit të paqes
  • e hënë 27 qershor - e premte 08 korrik 2022: Pelegrinazh i përbashkët WALDSASSEN - CHAM - PASSAU
  • E premte 23 shtator - e premte 07 tetor 2022: Pelegrinazhi TURQI / AZIA E VOGËL

 

Klikoni këtu për të gjitha detajet mbi datat e listuara më sipër: Shih buletinin


Ftesë: MARSH PAQE NGA LINZ-I NË VJEENË!
Ne pelegrinazhojmë së bashku për Ukrainën dhe paqen në botë!

E enjte 07 Prill - Die 17 Prill 2022 

 

Së bashku në rrugën më të gjatë të paqes në botë për Ukrainën dhe paqen në botë. Për shkak të ngjarjeve aktuale, ne po bëjmë një pelegrinazh përgjatë Jerusalemit nga Qyteti i Paqes i Linzit në Heldenplatz në Vjenë. Pagesa e pjesëmarrjes është 1,- Euro për KM ecje, kjo shumë shkon 1:1 si donacion për Ukrainën.                 
                                                              

Një pjesëmarrje më e shkurtër, p.sh. Linz - Mauthausen - Grein - Nadlingerhof, ose Wachau ose gjetkë është e mundur! Do të ishte e rëndësishme nëse do të ishin shumë njerëz, edhe nëse do të ishte vetëm për 1 ditë ose disa orë! ÇDO KM E ËCË NUMËron DHE PËRFITON UKRAINËN.

Në veçanti, fillimi në Linz është historikisht shumë domethënës, hapat e parë na çojnë nga sheshi kryesor mbi urën Nibelungen / Danub. E gjithë rruga në Jerusalemweg nga Linz në Heldenplatz në Vjenë 250 kilometra (11 ditë).

Kjo do të thotë që një pelegrin për shembull ec të gjithë itinerarin dhe mbledh mesatarisht 25 euro në ditë. Nëse nuk mund të shkoni, keni mundësinë të dhuroni nga shtëpia për të mbështetur fushatën me 50 cent për KM. Kjo rezulton në një donacion maksimal prej 125 euro. Faleminderit paraprakisht!

Donacionet do t'i dorëzohen VOLKSHILFE UKRAINE në Vjenë. Për donacionet online, Numri i llogarisë / IBAN: AT77 6000 0000 0174 0400 Si përdorim tregoni domosdoshmërisht: "Jerusalemweg - Ndihma emergjente në Ukrainë" (Donacionet janë të zbritshme nga taksat!)

 

Filloni: E enjte, 7 Prill 2022 në orën 09.00:9 në Linz në sheshin kryesor; Sht. 16 Prill Mbërritja në festën e klubit në Nadlingerhof në Neustadtl an der Donau; E Shtuna e Madhe, XNUMX Prill, arrijmë në Purkersdorf, kufijtë e qytetit të Vjenës, me mundësinë në mbrëmje për ringjalljen e përbashkët të Pashkëve në një kishë. Të nesërmen të dielën e Pashkëve, 17 Prill, në zonën e mesditës është mbërritja në Heldenplatz Vjenë.

Regjistrimit: Për email në austria@jerusalemway.org (Informacione në +43 699 18031970 ose +43 664 2215201).

Route: Linz - Memoriali i Kampit të Përqendrimit Mauthausen - Arbing - Kështjella Clam - Grein - Nadlingerhof / Pëllumbi i Paqes - Persenbeug - Marbach në Danub - Kisha e pelegrinazhit Maria Taferl - Kalaja Artstetten - Qyteti dhe Abbey i Melk / Pëllumbi i Paqes - Aggstein - Spitz - / Kisha e fortifikuar e Shën Michael - Weißenkirchen - Dürnstein - Mautern - Abbey Göttweig - Abbey Herzogenburg - Asperhofen - Ried am Riederberg - Wienerwald - Purkersdorf - Pallati Schönbrunn - Mariahilferbräu - Maria-Theresien-Platz - Hofburg - Helden. Akomodimi organizohet nga ne dhe disponohet një automjet mbështetës.

 

Fazat nga Linz në detaje: Hape lidhjen këtu


Ju lutemi përcillni tek kontaktet tuaja. Vetëm së bashku mund të bëjmë një ndryshim. Ju faleminderit!


Hapja e Jerusalemweg në Donauwörth! (18 shtator 2021)

 

HOMENTI HISTORIK: Ceremoni ndërfetare me përfaqësues të feve turko-islame, rumune-ortodokse, protestante dhe katolike! Dhe solemne Pozicionimi i pëllumbit të parë të paqes në Gjermani! www.jerusalemweg.de

 

FALEMINDERIT TË GJITHËVE


Kënga JERUSALEMA po zgjerohet vazhdimisht, video të panumërta nga pjesë të ndryshme të botës janë në internet, Jeruzalemi këndohet si një vend i dëshirës dhe shpresës! Kënga kërkoi mbrojtjen dhe udhëzimin e Zotit, tha Moagi në një intervistë.


Kjo shkon për mrekulli me rruga ndërkombëtare e paqes M .NYRA E JERUSALEMIT. Fetë dhe kulturat e ndryshme në fund të fundit ndajnë një qëllim të përbashkët. Qyteti i shenjtë i Jeruzalemit është kryqëzimi i feve botërore dhe ura për në Jeruzalemin qiellor. Në secilin prej nesh, në zemrat tona. 


- BALLKANET E UDHTIMIT TER UDHTIMIT JERUSALEM: HUNGARIA - KROACI - SERBI - KOSOVË - MAQEDONIA VERIORE - GREQIA 28 gusht 2021 deri më 10 shtator 2021 Ishte një udhëtim i mrekullueshëm! Shihni disa përshtypje këtu Ditari i fotografive do të vijë së shpejti në faqen e internetit: Link i hapur


- UDHTIM JERUSALEM WAY JORDAN / ISRAEL / PALESTINE!
13 ditë udhëtim fluturimi | Në këtë udhëtim të jashtëzakonshëm dhe unik, ne përjetojmë peizazhet e mrekullueshme të Tokës së Shenjtë në kohë në një kombinim të ekuilibruar dhe njëkohësisht magjepsës në këmbë dhe me autobus aty ku lulëzon shkretëtira! Nga pista e rrahur, ne ecim ngadalë drejt Jeruzalemit në rrugën e Jeruzalemit, përmes Jordanit, Palestinës dhe Izraelit, pushojmë në hijen e ullinjve, endemi nëpër peisazhe të paprishura, shëtisim nëpër fshatra hebreje dhe arabe dhe marrim frymë nga shumëllojshmëria e kulturave. Detaje P DR shkak të koronës së shtyrë deri në vitin 2022 !!

 

- UDHTIMI N ON TURQIN J JERUSAELMWEG / Azia e VogëlMe Data vjeshtë 2022! | 14 ditë detajet e fluturimit dhe prenotimi. Detajet në vijim.

 


Leksione / Ngjarje TJETR FILMIT

- Neulengbach (Austria e Poshtme): SALLA E KOMUNITETIT

   E mërkurë 11.03.2020 Orën 19.00

   SHTETSUAR N TO 2022 P DR shkak të koronës

 

- Waldsassen (Gjermani): FESTSAAL / AULA N THE MONASTERY

   E Premte 03.04.2020 Prill XNUMX | Orën 19.30
   SHTETSUAR N TO 2022 P DR shkak të koronës


Libri: Ecja për në Jeruzalem / Në rrugën e Jeruzalemit

 

Një pelegrinazh i jashtëzakonshëm: Nga zemra e Evropës në këmbë në Jeruzalem / Pelegrinazh në këmbë në Jeruzalem!

 

Libri për pelegrinazhin në Jeruzalem / ecja në Jeruzalem është në dispozicion në gjuhë Gjermanisht dhe anglisht si kapak të fortë, thasë me letër ose eBook / e-libër. Shikoni dyqanin në internet


NEWSLETTER

**Kërkoni BULETININ E FUNDIT këtu (kliko) **

 

- KETU AKTUALE NEWSLETTER_SUMMER_2020

 

SHKARKO BULETINI CORONA_SPRING_2020

- SHKARKO BULETINI 2020

- SHKARKO BULETINI 2019


SHQYRTIMI

 

UDHTIMI Vjeshtor WACHAU 2019 Ftesa e hapur këtu (20.10.2019)

 

NGJARJE Pranvera 2019 Gleanings përfshirë fotot (16.04.2019)

 

- WACHAU Ftesë në WACHAU për SPITZ an der Donau!

     ***SA 13.04.19, 20.15 pasdite Ligjerata e filmit
     ***DIELL 14.04.19/09.00/XNUMX, ora XNUMX mesha e Shenjtë e ndjekur nga një ceremoni festive Pozicionimi / bekimi i pëllumbit të paqes

- FULDA FOTO Pelegrinazhi në rrugën e ardhshme të Jeruzalemit dhe leksioni i filmit nga 08 deri më 10.03.2019 mars XNUMX

 

- ESSLINGEN / STUTTGART FOTO Simpoziumi dhe pelegrinazhi i Pelegrinit nga 22 deri më 24.02.2019 shkurt, XNUMX

 

- Shtegtimi i përbashkët në mënyrën e Jeruzalemit WACHAU (SAT 29.09.2018)

  Vendosja ceremoniale e Pëllumbit të Paqes në Shtegun e Jeruzalemit në festivalin e qytetit në MELK në 09.00 të mëngjesit me një shëtitje nga Melk - Spitz - Dürnstein. **INFO KETU** **GPS RELA MELK - SPITZ** **RAPORTI I MEDIAS**   FALEMINDERIT TE GJITHE PER KETE DITE TE Mrekullueshme!  **HAPNI T ALL GJITHA FOTOT E SHIKIMIT KTU**

 

- PREMIERE: PILGRIMA TU UDHHEQURA N ON M WNYRN E TT GJITH (Menuja e udhëtimit)

   * Udhëtimi i TOKOLS SY SHENJT: VIDEO KLIP  DHE  FOTO DITAR (2017)

   * Udhëtim SPANJ - FRANC: VIDEO KLIP  DHE  FOTO DITAR (2017)

 

- SHOQATA "JERUSALEM WAY INTERNATIONAL PEACE TEAM"

   E RE nga 2017: Bëhuni një anëtar mbështetës - FALEMINDERIT SHUM P FORR MBUPSHTETJEN TUAJ!


- LIBRI LIDHJE E RE 1.12.16: Paperback National Geographic (Malik | Piper Verlag)

- RRUGA GPS: Itinerari për në Jeruzalem nga Spanja / Finisterre ka filluar! 

- Ambasada e Shtetit të Izraelit: Mbështet projektin e paqes Rruga JERUSALEM


Pass Way Pilgrim Way / Kredencial i disponueshëm këtu!

- KARTA PILGRIM 5 EUR, -
- KARTA PILGRIM + 10 STICKERS MNYRA JERUSALEM 8 EUR, -

Fleta e kopertinës është në mbi 10 gjuhë, për çështjen që na duhet emri, kombësia, adresa dhe data e lindjes. Janë siguruar afishe të mjaftueshme për të gjithë pelegrinët që duan të ndihmojnë në shënimin e shtegut! Në këtë mënyrë, vetë gjurmët tuaja lihen në shteg për ju dhe pelegrinët vijues: Shtigjet krijohen gjatë ecjes! Porosit shih dyqanin në internet

Leja / letra kredenciale e pelegrinit është krijuar në bashkëpunim Kryepeshkopata e Vjenës & JERUSALEM WAY Ekipi i Paqes botuarFotografia më poshtë tregon Johann Graßer nga Bavaria, ai arriti në JERUSALEM në këmbë më 30 nëntor 2013 - URIME! Lidhje në faqen e tij në Facebook


FILMI TV ORF: N ON KOOMBT N TO JERUSALEM

 

M WNYRA E JERUSALEMIT: Nga fundi i botës deri në fillim në Jeruzalem! Filmi ORF "kreuz und quer" nga 9 korrik 2013. Videoja është në dispozicion në gjermanisht dhe anglisht (YOUTUBE und Vimeo)

 

(Video në GJERMANISHT)

(Video në SHQIP)


 

RAPORTI PILGRIM: ME RRUG TO N TO JERUSALEM!

 

Jerusalemweg: Paul Silberbaur nga Ulm në Gjermani me biçikletë për në Jeruzalem Hap raportin e udhëtimit këtu


Audienca për Pashkëve 2015 në Jeruzalem


Ishte e mrekullueshme dhe unike, përfshirë një audiencë me Patriarkun Latin Fouad Twal. Kryepeshkopi i Jeruzalemit dhe i Tokës së Shenjtë mbështet Rrugën e Jeruzalemit! Falënderime të veçanta për Florian Hitz nga "Kronen Zeitung" për artikullin e shkëlqyeshëm!


PROGRAMI ORF "FEIERABEND" / NISM 2012 FINISTERRE

 


EKSPOZITA E BRUKSELIT / JERUSALEMWEG N THE PARLAMENTIN E BE-së

Hapja e ekspozitës së paqes JERUSALEM WAY më 1 Prill 2014 në Parlamentin e BE ishte një sukses i madh! Mijëra vizitorë panë ekspozitën ndërkombëtare në tre ditë! Lidhje me fotot


Deklaratë për shtyp: >>> Rruga e Jeruzalemit është mirëkuptim ndërkombëtar në praktikë <<

 


Shkrimtari Paulo Coelho është entuziast për projektin e paqes në Rrugën e Jeruzalemit!

(30 qershor 2013) Pelegrinët e Jeruzalemit dhe ylli letrar u takuan në një fshat të vogël Spanjoll. Çfarë një rastësi e pabesueshme, e mrekullueshme: Rruga e Shën Jakobit takon Rrugën e Jeruzalemit! Coelho ishte entuziast dhe njohu dimensionin e Rrugës së Jeruzalemit si një projekt ndërkombëtar për paqen. Në Jeruzalem, qyteti i paqes, nuk ka paqe! Pra, çdo pelegrin i vetëm jep një kontribut të rëndësishëm për paqen në Tokën e Shenjtë dhe në të njëjtën kohë Jeruzalemi është nyja Gordiane për paqen në botë. Sepse ajo që ndan fetë dhe popujt ne mund të ribashkojmë njerëzit e dashuruar.

 


Audienca me Papën Benedikti XVI.

David Zwilling, Otto Klär dhe Johannes Aschauer prezantuan librin "Në rrugën e Jeruzalemit: nga zemra e Evropës në këmbë në Jeruzalem" në prani të Kardinalit Schönborn te Papa Benedikti gjatë audiencës së përgjithshme papnore në Romë sot, e mërkurë 25 janar 2012 XVI prezantoi dhe prezantoi Rrugën e Jeruzalemit.

 

Për tre pelegrinët në Jeruzalem, pas pelegrinazhit të tyre 6-mujor dhe mbërritjes pas rreth 4.500 km në këmbë në prag të Krishtlindjeve 2010 në Betlehem, kjo është një tjetër moment i veçantë dhe i jashtëzakonshëm i jetës dhe pelegrinazhit të tyre! Sidomos sepse "pelegrinazhi i tyre që bashkon njerëzit" nga njëra anë ndoqi gjurmët e Apostullit Pal dhe nga ana tjetër qëndroi nën moton fetare për GYZIM - PAQI - LIRI.


EXTRACT NGA RAPORTET E MEDIAS - SHIKONI MORE SHUM KTU


Tek postimet e vjetra (KRONIKA / ARKIVI)


Qafa e pelegrinit

 
Qafa e pelegrinit u lëshua në bashkëpunim me Ekipeshkopatën e Vjenës dhe Ekipin e Paqes JERUSALEM WAY. Shikoni dyqanin në internet

Qafa e pelegrinit

Të dhëna