Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.


Филмски предавања 2017 година

 

Донавурт (Германија) 

Либфрауенмунстер

Петок, 20.10.2017 октомври 19.30 година, XNUMX часот

 

 

 


 

Грамастен (Горна Австрија)

Центар за настани Грамафон 

Сре. 11.10.2017 година, 19.30 ч.

 

 


 

Кафлах (СТМК)

Фолксхајм

Четврток, 01.06.2017 декември 19.30 година, XNUMX часот

 

 


 

Пјербах (Горна Австрија)

Мелодиум

Вторник 11.04.2017 година, 19.30 ч.


 

Дојч-Ваграм (Долна Австрија)

Парохиска црква 

Четврток, 06.04.2017 декември 19.00 година, XNUMX часот


 

Вилхелмсбург (Долна Австрија)

Фолксхаус

Саб. 11.03.2017, 19.00 ч.


 

Германија: Хамбург

Јакобичиче Хамбург

Симпозиум за аџилак: Главен говор

Петок, 24.02.2017 година и сабота 25.02.2017 година


 

Германија: 39218 Шенебек

Коктурхоф 3, светски велосипед

Сре. 22.02.2017 година, 19.30 ч.


 

Веклабрук (Горна Австрија) 

Градско собрание Веклабрук

Четврток, 09.02.2017 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Гунскирхен (Горна Австрија)

Државно музичко училиште

Четврток, 02.02.2017 декември 19.00 година, XNUMX часот