Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Филмски предавања 2016 и 2015 година


 

Галспах (Горна Австрија) 

Курсал Галспах 

Вторник 13.12.2016 година, 19.00 ч.


 

Вајдхофен / Јббс (Долна Австрија) 

Пленкерсаал

Четврток, 01.12.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Опатија од Рајн (Старија)

Колегијална црква

Петок, 25.11.2016 година, 20 ч.


 

Ебс (Тирол)

Повеќенаменска сала на Новото средно училиште (НМС)

Четврток, 10.11.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Света Агата (Горна Австрија)

Парохиска црква

Четврток, 27.10.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот

 


 

Франкенфелс (Долна Австрија)

Училишна гимназија - Дом на образование 

Четврток, 20.10.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Бернбах (Штаерска)

Фолксхаус

Четврток, 22.089.2016 декември 19 година, XNUMX часот


 

Стаац (Долна Австрија)

Парохиска црква Стаац

Сре. 14.09.2016 година, 19.30 ч.


 

Талхајм во близина на Велс (Горна Австрија)

Музеј наклонет

Петок, 02.09.2016 година, 19.30 ч.


 

Фулда (Германија)

Градска парохиска црква

Петок, 01.07.2016 година, 20 ч.


 

Ешборн (Германија)

Мулти-генерација куќа

Петок, 24.06.2016 година, 20 ч.


 

Стајрег (Горна Австрија)

Градско собрание

Четврток, 02.06.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Леонд 

Градска парохиска црква Свети Михаил

Петок, 20.05.2016 година, 20 ч.


 

Тамсвег (SzBG)

Парохиска црква

Четврток, 10.03.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Таксам (СБГ)

Парохиска црква 

Сре. 24.02.2016 година, 19.30 ч.


 

Буккирхен (Горна Австрија)

Центар за настани

Четврток, 28.01.2016 декември 19 година, XNUMX часот


 

Радштад (Szbg)

Градско собрание

Четврток, 12.11.2015 декември 19 година, XNUMX часот


 

Рааб (Горна Австрија)

Ново средно училиште 

Четврток, 5.11.2016 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Виндишгарстен (Горна Австрија)

Куќа на културата во Рамерфелд

Петок, 23.20.2015 година, 20 ч.


 

Манастир Свети Флоријан (Горна Австрија)

Мермерна сала

Четврток, 8.10.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Мархтренк

Фолксхајм

Четврток, 17.09.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Хорнбург (Германија)

Мариенкирче

Саб. 20.06.2016, 20 ч.


 

Вернигероде (Германија)

Кнежевски штали

Четврток, 18.06.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Виена - Градина Градска црква

Галванигасе 1-3 (21-ви округ)

Четврток, 11.06.2015 декември 20 година, XNUMX часот


 

Лебринг-Св. Маргарет (стмк)

Петок, 29.05.2015 година, 19.30 ч.


 

Фелдкирх (Ворарлберг)

Монфортхаус

Саб. 23.05.2015, 19.30 ч.


 

Вестентал (Долна Австрија)

Парохиска црква

Четврток, 23.04.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Цветл (Долна Австрија)

Градско собрание

Четврток, 16.04.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Вејер (Горна Австрија)

Теретана

Четврток, 19.03.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Салцбург

СН соба

Пон 09.03.2015 година, 19.30 часот


 

Анкетирање во Иннкрајс (Горна Австрија)

Повеќенаменска сала

Сре. 04.03.2015 година, 19.30 ч.


 

Атенбруг (Долна Австрија)

Gasthaus zur Kirchenwirtin / Серлот

Четврток, 26.02.2015 декември 19.30 година, XNUMX часот


 

Маутерн / Дунав (Долна Австрија)

Римска сала

Вторник 03.02.2015 година, 19.00 ч.