Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Естергом - Пилишанто
25,15 км / ↓ 716 м / ↑ 926 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Словачка е зад нас, стигнавме до Унгарија! Тоа беше прекрасно патување низ Словачка, истовремено и захтевно и убаво! Голема благодарност до пријателите на тимот ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Словачка - одлична работа!


Вреди да се види градот Естергом, познат и како Гран! Моќната базилика може да се види оддалеку, патем, ова е седиштето на Архиепископијата Естергом-Будимпешта, со тоа центар на католичките цркви на Унгарија (не во Будимпешта!). Преглед: Будимпешта е околу 60 км пред нас, уште 3 етапи и ќе стигнеме до центарот на унгарската престолнина! Во Будимпешта ја среќаваме главната рута на Ерусалимскиот пат што доаѓа од Австрија! Ова е точно пред големиот нов хотел за аџии (12-та област).

 

Денешната сцена е многу убава и предизвикувачка во однос на пределот. Води по угорница и удолница низ ридско подрачје / мали планини. На крајот на денот стигнуваме до областа Пилишанто, каде има неколку сместувалишта за аџии!

 

ОРОСДИ-КАСТИЛИ (Хостел за аџии во замокот Оросди), 2095 година Пилишанто, Оросди утка, простор за 10 лица, 3.000 HUF по лице, контактирајте ја г-ѓа Ласлоне Репаш, телефон: +36 26-349-622, е-пошта orosdykastely@gmail.com, Веб-страница кликнете овде


Понатамошно сместување во близина:

 

- Еден Роуз, 2098 година Пилисенцкерешт, Пилишантои у. 5, Тел.: +36 30 982-4623

- Пилискапу, 2098 година Пилисенцкерешт, Косут Лајос у. 73, Тел.: + 36 20 994-1507

- Россашин Бека, 2098 година Пилисенцкерешт, Косут Лајос у. 26, Тел.: +36 20 531-8941

- Кормос Роза, 2095 година Пилишанто, Косут Лајос. ти 122, Тел.: +36 26-349-345

- Ференц Наѓи, 2095 година Пилишанто, Косут Лајос у. 15, Тел.: +36 26-349-091

 

Забелешка: Сите сместувачки аџии во Унгарија може да се најдат на веб-страницата на нашиот партнер Маѓар Зарандокот

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,15 км
Разлика во надморска височина: 456 м
Највисока точка: 563 м
Најниска точка: 107 м
Вкупно искачување: 926 м
Вкупно потекло: 716 м