Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Хостел за аџии во Будимпешта - центар
9 км / ↓ 380 м / ↑ 104 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Го оставаме хостелот од Унгарска аџилак рута Маѓар Зарандокот (МZ) и достигнете го центарот на Будимпешта денес!

 

Како прво, Ерусалимскиот пат не води директно до ридот Кастел во Будимпешта, историски многу значајно место! Вреди да се види замокот округ Вар, со колоната Троица, Рибарскиот бастион и познатата црква Матијас, која е светско наследство на УНЕСКО! Историско место, во оваа црква светски познатата царица на Австрија, Елизабет (Сиси) беше крунисана за кралица на Унгарија во 1867 година! И потсетник за аџиите што доаѓаат во Ерусалим од Шпанија: Во градот Geneенева во Швајцарија, царицата Сиси беше убиена, сцената на езерото во тоа време беше исто така на нашата рута.


Назад во Будимпешта и замокот комплекс. Еве ги тука уште многу знаменитости да ги посетиме, како што веќе беше споменато Рибарскиот бастион, Портата од Виена итн. Конечно, патеката не води од замокот надолу кон Дунав, непосредно пред Силниот мост го поминуваме каменот „нула километар“. Од оваа точка се измерени сите патишта во Унгарија, каменот е директно на трасата и не може да се занемари. „Нашиот камен од 0 км беше“ - ако започнавме во Шпанија - во светилникот на Финистер, ова е сега пред повеќе од 3000 км. 

 

Потоа го преминуваме Синџирскиот мост и стигнуваме до катедралата Будимпешта / Базиликата Свети Стефан со големиот предворје во стариот град. Многу убаво таму, музичари, кафулиња и сл. Се создава празнично расположение, скоро може да заборавите дека мора да продолжите ... Но, пред тоа треба да останете 1 - 2 дена во главниот град на Унгарија, како што споменавме погоре, има многу знаменитости!

 

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон 


ВАORTНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОДОЛГ НАЧИН ОД БУДИПЕШТА

 

Откако стигна до Будимпешта, маршрутата трае јужно за прв пат и многу недели, во основа до Грција! Затоа, нурнуваме чекор по чекор во унгарските низини и се приближуваме малку до нашата далечна дестинација Ерусалим.

 

Аџилак и хостели: За понатамошната рута ДИРЕКЦИЈА ХРВАТСКА / ГРАНИЦА ЗА СРБИЈА, имаме соработка со УНГАРСКА ПИЛГРИМСКА ПАТА Маѓар зарандокот (МZ). Беше договорено аџиите со аџилакот за Ерусалимскиот пат да можат ефтино да спијат во своите хостели. Предуслов е секој аџија да има унгарски пасош за аџилак МZ, ова може да се види симболично во и убав сувенир, секој издаден пасош е важен за вашата организација. Има хостели по целата траса по Дунав од Будимпешта до градот Баја. Од Баја е само еднодневна етапа до унгарскиот пограничен град Мохач, граничниот триаголник со Хрватска и Србија! И за аџиите кои не доаѓаат од Виена, туку од Полска, Чешка или Словачка, има и хостели од МЗ од Естергом (Гран) до Будимпешта!

 

Важно: Дополнителни детали за сместување, хостели и аџилак видете во менито Унгарија

 

GPS: Целата GPS траса за земјите од Будимпешта до Ерусалим (преку 4.000 км) може да се пристапи директно во webshop да се избере. Исто така, има дополнителни информации за GPS и како да ја користите апликацијата.

 

 

 


Слики

Податоци и факти

Растојание: 9 км
Разлика во надморска височина: 329 м
Највисока точка: 425 м
Најниска точка: 96 м
Вкупно искачување: 104 м
Вкупно потекло: 380 м