Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

Турција

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!
За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Турција е околу 2.200 км! Така е најдолга рута од сите земји на патот на Ерусалим!

 

GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата. Трасата води од грчката граница преку Турција до Антакија, античка Антиохија на Оронтес! Овој стар и многу посебен град е непосредно пред Сирија да биде крајот на ЈЕРУСАЛИМ НАЧИНОТ во Турција.

 

Влегувањето во Сирија во моментов не е можно, границите се уште се затворени. За жал, Сирија мора да биде изоставена! Затоа препорачуваме да летаме од Антакија до Аман во Јордан со авион и потоа да се возиме со автобус на север до Ар-Рамта. Овој град е почетна точка на ЈЕРУСАЛИМ ПАТОТ во Јордан. За повеќе информации, видете Џордан.

 

Контакт и информации

 

Дали имате конкретни прашања за патувањето во Турција или ви треба помош каде? Ве молиме контактирајте со Мурат Куланси од Тим Турција (претставник JERUSALEM WAY Turkey). Зборува турски, англиски и германски! Мурат помага на најдобар можен начин и има и своја туристичка агенција. Неговата компанија Аура турнеја специјализирана за пешачење и аџилак низ цела Турција!

 

ЕРУСАЛИМ ВАЈ Тим Турција

mail: kulansi@aura-tour.com

Веб страна: www.jerusalemway.org/tr

Телефон и WhatsApp: +90 533 330 77 31

 

Подолу е сцена со примерок од GPS од ТУРЦИЈА.