Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Тарјан - Замбек
22,91 км / ↓ 332 м / ↑ 306 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Повеќето земји на нашиот свет се поделени на владини или административни единици, кои се нарекуваат, на пример, федерални држави, кантони или региони. Во Унгарија овие единици се нарекуваат „окрузи“. Унгарија има 19 окрузи и 24 градови со окружен закон. Веќе запознавме два од овие окрузи, имено прво „öер-Мосон-Сопрон“, а потоа и „Комаром-Естергом“, од каде што започнуваме денес. Потоа ќе го прошетаме поголемиот дел од сцената во округот «Фејер» и кратко време по Мани во округот „Пешта“, каде што се наоѓа и сценскиот град Замбек. Пештан Конитет ги опфаќа областите околу Будимпешта, но самиот град Будимпешта е тогаш еден од 24-те градови со свој закон за окрузи. Денешната етапа е втора што трае пред Будимпешта и нè води низ малку повлажна област југо-исток. Набргу по напуштањето на Тарјан, дојдовме до прекрасно, издолжено езеро, каде што поминуваме покрај голем број рибарски колиби. На понатамошниот пат до Мани, преку прекрасен пејзаж доаѓаме до малото улично село Вашели, кое има само околу 200 жители. Го напуштаме селото и се шетаме низ ридски предел до Мани, место во сливот Замбекер старо повеќе од 900 години и опкружено со планините Гереце и Вертес. До Зсамбек стигнуваме преку нечисти патишта, каде патеката води по угорницата кон рид на влезот во селото, од каде има прекрасен поглед кон сливот на Замбекер и градот Замбек. Денешната сцена завршува во Католичката црква во Замбек.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 22,91 км
Разлика во надморска височина: 103 м
Највисока точка: 260 м
Најниска точка: 157 м
Вкупно искачување: 306 м
Вкупно потекло: 332 м