Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Пилишанто - хотел за аџии во Будимпешта
28,46 км / ↓ 458 м / ↑ 476 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Во оваа фаза е смирувачко да се знае дека нè чека нов и голем хотел за аџии на почетокот на Будимпешта. Хостелот се наоѓа директно на Ерусалим Вег, точно таму каде што се среќаваат ерусалимските начини на Унгарија, тука е раскрсницата! Погледнете ги информациите подолу.

 

Адресата е: Mátyás király út 53 / b., Телефонски број +36 20-931-1422. Помошник за аџии (Хоспиталеро) е Шва Сабо-Калмар (телефон +36 30-619-2170). Капацитет за 28 лица, задолжителна е картичка за аџилак, која може да се купи таму.

 

Важна забелешка: Сите патеки во Ерусалим во Унгарија се среќаваат точно пред хостелот! Значи, главната рута што доаѓа од Австрија и Ерусалимската патека што доаѓа од Полска / Словачка / Естергом. Патеките продолжуваат од хостелот заедно по маршрутата од УНГАРСКИОТ ПИЛГРИМ ПАТ. Унгарскиот пат за аџилак (МZ) е партнер ЈЕРУСАЛИМ ПАТ за Унгарија. Погледнете ја веб-страницата Маѓар зарандокот (МZ)

 

Благодарност до пријателите на унгарскиот пат за аџилак Маѓар Зарандокот!

 

Сега се радуваме на заедничкиот пат низ Унгарија, донесува МZ и сè до непосредно пред Мохач, ова е погранична област во триаголникот Унгарија - Хрватска - Србија!

 

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,46 км
Разлика во надморска височина: 287 м
Највисока точка: 430 м
Најниска точка: 143 м
Вкупно искачување: 476 м
Вкупно потекло: 458 м