Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Панонхалма - Кисбер
27,12 км / ↓ 273 м / ↑ 189 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната сцена ни го претставува својот белег веднаш на почетокот, имено манастирот Панонхалма. Од Католичката црква одиме по краток пат, а потоа следи стрмно, но атмосферско искачување, прво по пешачка патека, а потоа по скалило и сме на врвот на планината Абеј. Тука стои една од најважните згради во унгарската историја, имено главната опатија на Бенедиктинците, која е дел од светското наследство. Зградата е фасцинантна и заради својата архитектонска архитектура и за нејзината важност во историјата на црквата. Главната Бенедиктинска опатија го прослави Милениумот во 1996 година, а во прославата учествуваше и папата Павле Јован Втори. Патот од манастирот до Тап поминува низ градини, викендички, ливади и шуми, прекрасен пејзаж. Изградбата на Тап започнала кон крајот на 1853 век. Век. Важен архитектонски споменик на ова место е Тапер, римокатоличката црква изградена во барокен стил. На крајот од селото го поминуваме музејот под отворено небо Тап. Земјоделски пат не води до Тапсентмиклос, каде прво ја гледаме Католичката црква, а потоа и Реформираната црква. Следното место Барсоњос се наоѓа на лозје, да видиме дали можеме да уживаме во едно од овие вина за вечера. Тука ги поминуваме Католичката црква и гробиштата. Продолжуваме низ Керектелек низ шума со багреми, полиња и лозје од Кисбер до денешната сцена. Овде, во XNUMX година, царот Франц Јозеф го основал институтот за одгледување коњи и, врз основа на своето професионално знаење, коњскиот коњ. Денес зградите на унгарските кралски штали се потсетување на ова. Кисбер е жив мал град со многу знаменитости, сместување и ресторани.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 27,12 км
Разлика во надморска височина: 112 м
Највисока точка: 266 м
Најниска точка: 154 м
Вкупно искачување: 189 м
Вкупно потекло: 273 м